Zrušit trampolínu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24281
21.8.23 20:55

@Dollorres taky mne nenapadlo, že součást téměř každé zahrádky může být tak nebezpečná. Až se jednou stal dceři úraz kotníku. Sice jen vymknutí, ale tří týdny sádra a pak několik MĚSÍCŮ rehabilitace, protože kulhala. Dodnes má na té noze nebolestivou hrču…jen to už 4 roky. Prošli jsme tedy chirurgií, ortopedií a rehabilitací, kdy se lékaři vyjadřovali v tom smyslu, jak je to pro dětské nohy nebezpečné a nevhodné. Na ten zpětný ráz trampolíny, pokud děti skáčou proti sobě, nejsou vazy v dětském věku stavěné a úrazů je vskutku hodně. Takže pokud musí být trampolína, mělo by skákat pouze jedno dítě
Což je jasné že je nebaví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
21.8.23 21:01

@K92 ja prave zas cetla, ze nejvic urazu je prave z trampolin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
21.8.23 21:29

Moje dcera si ve 4 letech poprvé zlomila nohu, byly ty zlomené obě kosti bérce. Stalo se jí to na skákacím hradu na pouti. Byla na 4 dny v nemocnici. Dostala vysokou sádru. Tam nám dětský ortoped řekl, že trampolíny a skákací hrady jsou jen pro zlost. Že z nich jsou nejblbější úrazy a je jich nejvíc. V den přijetí naší dcery, přijali do nemocnice na dětské dalších 6 dětí s úrazy z trampolín a skákacích hradů. Nejčastěji zlomeniny rukou a všechny s posunem, takže dráty v ruce. Doma jsem trampolínu zakázala. Později jsme se dozvěděli, že v tom samém skákacím hradu došlo později k obrovské tragédii, nějaké děťátko taky špatně skočilo a poranilo si fatálně páteř. Trampolínu tedyne máme my, ani rodiče, nepřeju si to.
Dcera měla později ještě fatálnější úraz, ale to už je jiná kapitola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
21.8.23 21:35

My máme trampolíny v projektu školy. Tělocvikáři už vidí, jak je zapojí do tělocviku. Budou to teda takové ty nafouklé v zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
21.8.23 21:35

@alisekR Jo, na skákací hrady děti nepouštím. Na trampolínu samotné ano, ale jinak taky ne. A na to jsem nemusela nic číst, stačilo mi vidět, jak se tam ta menší děcka bezmocně plandaj mezi velkýma, to je fakt jen otázka času, kdy někdo na někoho blbě tlapne, nebo vytvoří odrazem z měkkého hradu beton.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24757
21.8.23 21:37

Velkou trampošku měli fakt všichni kolem nás, my taky, holky to tak do 11 milovaly, já se tam opalovala.. NIC zdravého to není a ano, úrazy hrozí, ale nehroutila bych se z toho ani z poškození mozku, pokud tam dítě neskáče x hodin denně… takže se všichni Uklidníme, chce to dohled a rozum, nepouštět tam moc dětí naráz, dohlídnout, ale že by se hromadně musely trampolíny rušit, to si fakt nemyslím, děcka se tam super vyřádily a rády na to vzpomínají… kolikrát tam v pozdějším věku jen tak s kámoškama ležely a kecaly, jakože v „kruhu“ bokem, já třeba odtud ráda koukala v noci na chalupě na hvězdy, nebyla tam zima od země :mrgreen: nedělala bych z trampošek třídního nepřítele,
i když vím, že to někteří odborníci fakt striktně nedoporučují… všeho s mírou a pohoda, klídek, tabáček.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.8.23 21:48

@K92 kolem nás neznám jediné utopené dítě a to ani v okolí a ani ve škole, ale znám aspoň 10 dětí, co si na trampolíně něco zlomily. Sousedka jela jeden den s klukem a druhý den s holkou. Kluk měl koleno, holka ruku a to dost nešťastně.
Takže za mě je nebezpečnější trampolína. Beru to i podle toho, že fyzioterapeutka a doktorka mají na zahradě bazén, jezdí na kole, koloběžce, lyžích… Trampolínu nemá ani jedna. :nevim:
Bazény a voda končí většinou smrtí nebo trvalým poškozením, to je dobré téma pro zprávy, proto je to víc vidět. Naopak trampolíny většinou „jen“ zlomeninami, takže to není téma, co by se dostalo do zpráv.

• Citovat
  • Upravit
9014
21.8.23 21:53
@Villanelle píše:
@alisekR Jo, na skákací hrady děti nepouštím. Na trampolínu samotné ano, ale jinak taky ne. A na to jsem nemusela nic číst, stačilo mi vidět, jak se tam ta menší děcka bezmocně plandaj mezi velkýma, to je fakt jen otázka času, kdy někdo na někoho blbě tlapne, nebo vytvoří odrazem z měkkého hradu beton.

Moje dítě si tam tehdy udělalo úraz jinak, zapadla ji noha mezi jednotlivé polštáře a došlo ke zlomeninám tahem. Přepadla dopředu a bylo to. Nikdo na ní neskočil. A tehdy jsem u toho nebyla. Na pouť vzali moje dítě rodiče, pěkně blbej nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61009
21.8.23 21:55
@Anonymní píše:
Tak takhle.. syn před pár měsíci na trampolíně utrpěl zlomeninu ocnice. Dělal salto dozadu a kopnul se kolenem do oka.
Před tím skákal X krát a nikdy se mu nic nestalo.
Blbá nahoda. Mohlo to dopadnout fakt blbě, měl při té smůle hrozné štěstí, radsi nepopisovat, hak to mohlo dopadnout. A je mu 15, žádné male dítě.

Hele synovec na táboře skákal jen na cil.. Prostě úplná blbost, z místa skok do nakyho kroužku, no a jak doskocil tak se oprel o ruku a zlomená ruka, operace a má tam dráty..
Ošklivej úraz se stane i bez trampoliny..

Ja bych ji nerušila, zvlášť když tam jentak pobíhaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
21.8.23 21:56

Řešili jsme s dítětem nějaké zdrav. trable a ve FN nás několik doktorů přesvědčilo, že trampolínu opravdu ne. Úrazy z toho jsou ošklivé, tohle si musí každý zvážit sám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7910
21.8.23 22:00
@K92 píše:
@Billi tak podle mě je nejvíc průšvihů z bazénů a koupání… a stejně všichni do té vody lezou. Z trampolíny je hodně úrazů, ale většinou to končí zlomeninou… ale to je jen můj pocit, co čtu.

Ty to píšeš, jak kdyby zlomenina byla odřený koleno. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.8.23 22:01

Nebylo by lepší ty děti naučit, jak se trampolína používá bezpečně a dohlížet na ně? Co jim seberete dál? Kola, brusle? Vykácíte všechny stromy v okolí? Doufám teda, že jim taky seberete bazén, protože tam se každý rok děti utopí. Není řešení je okrádat o věc, kterou mají rádi.

• Citovat
  • Upravit
a12
61009
21.8.23 22:01
@Billi píše:
@Kelsey jasně, ale pořád je víc zranění z trampolín, než z kol, lyží a podobně. :nevim:Zranit se může u vseho ;)

Ja osobně znám polamany děti z kdeceho, z trampoliny jen jedna zlomená ruka, ale ne kvuli skákání, ale nešikovny výlez ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7910
21.8.23 22:03

Jako ty čísla, co jsem dala @Borealis, to je fakt brutál. Jestli jedna nemocnice ošetří ročně 300 úrazů z trampolín, tak to při extrapolaci na celou republiku jsou tisíce. 8o

Pro srovnání, utopí se ročně průměrně asi deset dětí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61009
21.8.23 22:04
@Villanelle píše:
Co jsem viděla lékařské rozhovory na téma trampolíny, tak pru. erove situace jsou přesně, ty, cos popsala. Tedy dvě a více dětí na trampolíně a děti bez řádně vybudovaných svalů a zpevněného těla. I tak se samozřejmě může stát úraz, ale za většinu může to, že na to lezou děti, které jinak nemají sportovní prupravu, sedí doma, neumí ty složitější pohyby. Ve dvou na trampolínu je naprostý nesmysl a koledovani si o problém, to bych nenechala. Tam je jen otázka času, kdy jeden poletí dolů, zatímco se druhý odrazí a narazí pěkně natvrdo.

Tak dneska ma snad každej trampolínu se sítí, to úplně nehrozí, že by vyskocil z trampoliny, pokud se zavřou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák