Zrušit trampolínu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7923
21.8.23 22:27
@a12 píše:
Hele a, ty dospělý, co se utopí, si myslíš, že neuměli plavat? Teď jsem třeba viděla nadpis o nakym Čechovi v Rakousku nebo kde, že se utopil před svým 6ti letym dítětem.. Článek jsem ale neotvirala.

Tak ono je umět a umět. Osobně si myslím, že nejčastěji se utopí lidi, kteří mají pocit, že přece plavat umí, pohoda ne, a pak to tak úplně není. U dospělých se ještě dost často podílí alkohol. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
21.8.23 22:29
@a12 píše:
Hele a, ty dospělý, co se utopí, si myslíš, že neuměli plavat? Teď jsem třeba viděla nadpis o nakym Čechovi v Rakousku nebo kde, že se utopil před svým 6ti letym dítětem.. Článek jsem ale neotvirala.

stejný den se v Rakousku utopil 16letý vodák,
a tomu tatínkovi nikdo nepomohl, přestože 6letý dítě křičelo - prý jazyková bariéra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7923
21.8.23 22:31
@stinga píše:
no akorát že zlomená ruka sroste a dítě žije dál, z vigilního kómatu ovšem žádná cesta nevede, já jako dítě jsem si 3× zlomila malíček na zahradě, trampolínu jsme neměli,
moje kamarádka si v 10 zlomila ruku, když si dobrovolně uklízela pokojíček 8o, vylezla na kancelářskou židli, když utírala prach na polici,
mamčina kamarádka si zlomila nohu tříštivou zlomeninou s dobou léčby jeden rok, když grilovali a šla po mokré trávě na wc -
prostě nelze zrušit všechno, co může být nebezpečné

Ale jasně, že nejde. Nemůžeme strávit život na gauči obalení bublinkovou fólií. Ale můžu eliminovat aspoň některé vysloveně nebezpečné věci, kde se tomu úrazu jde vysloveně naproti. A které navíc nemají žádnou extra přidanou hodnotu.
Ale říkám, každýho věc :nevim: moje děti, moje pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.8.23 22:33

Trampolínu nemáme. Jedna Dr fyzio a jeden ortoped plus další fyzio jí dětem zakázali. Nemělo by se na ní kvůli kloubum skákat min do 10 let plus t úrazy. Nemám pocit, že by o něco naše děti přišly.

• Citovat
  • Upravit
7923
21.8.23 22:33

A mimochodem, s tou otočnou židlí - když jsem kdysi dávno měla v kanclu školení bezpečnosti práce, tak ten bezpečák říkal, že pád z otočné židle (že si na ni stoupneš a pro něco se natahuješ) je u kancelářských krys nejčastější pracovní úraz. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
21.8.23 22:38

Ano dcera měla vážný úraz na trampolíně a to párkrát poskočila a bylo to. Na úrazovém doktorka hned říkala, že trampolína je nebezpečná a hodně úrazu. Nikdy bych ji na zahradě nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
21.8.23 22:44

@Mina Titivu my máme pravidlo max 2 děti stejné váhy a žádné blbosti. Když má jedno dítě 20kg a to druhé 15kg, tak to menší lítá jak hadrová panenka, takže to povolím dětem jen vyjímečně, když vím, že nejsou rozdováděné. Jsem v tom přísná a u trampolíny u nás pořád někdo je a hlídá.

Příspěvek upraven 22.08.23 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
21.8.23 23:09
@Sonmi píše:
A nemá i křehčí kosti? Já jsem měla spolužačku na gymplu, co měla nějakou zlomeninu snad každý druhý rok. Jednou si zlomila dva obratle při tělocviku, a to byl „jenom“ nepovedený kotoul, kdy dopadla mimo žíněnku. Měla právě nějak víc křehké kosti, než je norma. :nevim:

To snad rikali, že má v pořádku :nevim: teď tu ruku o prázdninách si zlomil, kdyz na druhý měl ještě ortezu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.8.23 23:13
@Agusaguss píše:
Ano dcera měla vážný úraz na trampolíně a to párkrát poskočila a bylo to. Na úrazovém doktorka hned říkala, že trampolína je nebezpečná a hodně úrazu. Nikdy bych ji na zahradě nechtěla

ony fakt jsou a je jich hodně, těch úrazů

já taky netušila kolik, ale je toho dost

já jednou naštěstí zpozorněla, když ty moje ještě s kamarádkou dělaly u nás doma
/ máme velkou / krkolomná salta, salta vzad a tak…ufffff /anděl strážnej /

pak už jsem je hodně hlídala, a domluvili jsme se…a naštěstí dobrý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.8.23 23:15
@K92 píše:
@Mina Titivu my máme pravidlo max 2 děti stejné váhy a žádné blbosti. Když má jedno dítě 20kg a to druhé 15kg, tak to menší lítá jak hadrová panenka, takže to povolím dětem jen vyjímečně, když vím, že nejsou rozdováděné. Jsem v tom přísná a u trampolíny u nás pořád někdo je a hlídá. Horší jsou návštěvy a oslavy u cizích, to se hlídá špatně a tam trnu hrůzou nejvíc, protože ostatní na mě koukají jak na trapku, že se snažím o dodržení nějakých bezpečnostních pravidel. Ať už na trampolíně, nebo v bazénu. Ten bazén je taky kapitola sama pro sebe.

jjj to je rozumné, přesně

za nás bylo prd, kdepak nějaký trampolíny :mrgreen: já měla tak akorát dřevěný kostky, z těch jsem si autisticky stavěla dlouhé hotely a dávala do nich bydlet panáčky od člověče

takže až když jsem viděla, co na tom jsou shcopny dělat moje děti, došlo mi že cokoliv 8o
a pak už jsem hlídala jak ostříž a domluvili jsme se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
22.8.23 06:13

Tak teď jsem pěkně rozpolcená, kdy srdce říká, nechat, když je tak v oblibě a hlava říká ji dát hned z domu.
Teď už je na tom budu hlídat, mám tedy obrovské štěstí, protože jsem je nechávala na tom samotné, bez mé asistence. Nebudou už radši skákat spolu. Váhově maj rozdíl cca 5 kg, ale i tak docela přes sebe padaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30950
22.8.23 07:09

@Dollorres mam podobne stare deti, tedy tri, takze casto tam jsou vsechny. Ale ony spis behaji dokola, nebo skacou po kruhu. Zadna salta apod. Az do nich dorostou, coz tedy to nejstarsi dite za chvili bude, zaplatim mu nejakeho lektora parkuru, ktery ho nauci bezpecne skakat do molitanove jamy. Delam to tak se vsim, lyze, plavani, lezeni… Lektor diteti behem par lekci vysvetli zaklady vcetne rizik, dite pak vi, co muze a nemuze, i kdyz deti sousedu to delaji jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30950
22.8.23 07:12

@Dollorres a rozdil 5 kg je porad jeste prijatelny, to spis je problem na takovych tech vzduchovych trampolinach, kdy vedle triletecho 15 kg ditete skoci 15 lete 60 kg dite. To pak to male opravdu odletne, ale 15 a 20 bych zase nedramatizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
22.8.23 07:16

Neteř deckarka tvrdila, že trampolína je fakt nebezpečná. Že z ní mají téměř nejvíc úrazu. A protože se v tom pohybuje, nikdo v rodině doma trampolínu nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
22.8.23 07:26
@inkakřivák píše:
Neteř deckarka tvrdila, že trampolína je fakt nebezpečná. Že z ní mají téměř nejvíc úrazu. A protože se v tom pohybuje, nikdo v rodině doma trampolínu nemá.

Mně trochu připadá, že trampolína je takovej boom posledních let, tak za prvne ty úrazy jsou prostě víc vidět a víc se o nich mluví, úrazy na kole, bruslích atd. Uz nejsou tak žhavý.. To je jak koloběžky, teď zas hodně slyšíš o úrazech na elektrokolobezkach, ale neznamena to, že se děti i dospělý, nerozmlati i na normální kole. Já kolem sebe mám spíš úrazy, který nejsou z žádných novinek dnešní doby.
Dneska si dítě zrani kotnik na trampolíně, jak tu někdo psal, za nás se to stalo pri blbym doslapnuti pri skákání gumy :nevim: což dneska moc nevidíš že by někdo delal, tak se u toho ani nemůže zranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák