Zrzavé vlásky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150
18.5.18 11:55
@uf-ounek píše:
Já jsme zrzavá a manžel blonďák. Dcerka je zrzka od porodnice a zůstalo jí to. Syn je blonďáček. V porodnici měl blonďaté chmíří a teď po roce má vlásky tmavší blonďaté. Za mě si myslím, že barav zůstane.

Juu ja jsem chtěla taky zlatovlasku :srdce: na hlas závidím :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.5.18 11:55
@zrcadlo píše:
Tak u jednoho rodiče tmavovlasého a druhého blonďatého je docela běžné mít zrzečky. Já znám rodinu, kde maminka tmavé vlasy, manžel blonďák a mají tři úplně zrzavé děti, když jdou po městě, tak je to úžasná rodinka ;)

My jsme zrovna taková dvojice, ale máme špinavého blonďáka. Ale kdyby byl zrzek, nevadilo by mi to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.5.18 12:01

Já jsem tmavovlasá hnědooká se světlejší pletí, manžel světlý modrooký s tmavší pletí a ani jedno z našich dětí není zrzavé. Vždy mix nějaké kombinace nás dvou. Čímž netvrdím, že to tak nemůže být jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.5.18 12:03

Taky jsem měla u starší holčičky přechodně zrzavé období. Vyrostla z toho, je blondýnka. Já jsem blond, manžel býval brunet.

• Citovat
  • Upravit
25179
@Luren píše:
Juu ja jsem chtěla taky zlatovlasku :srdce: na hlas závidím :andel:

to neřeš, máš krásnou holčičku - jestli je to ta na fotce. Nám zas chybí holka modrooká :lol: Ani jedna z našich dcer nemá modré oči, všechny po mě hnědé. Synové mají modré oči a světlé vlasy po manželovi, jeden je po mě.

Příspěvek upraven 18.05.18 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286

Ja mam doma dva kluky a oba jsou zlatovlasky :D ani blond ani zrzek, starsi ma ve skolce kamose, ten je zrzavy, u nej je to prave kombinace tmavy typ mamka a svetly typ tatik a taky to jde poznat na odstinu kuze, u tech zrzavych je takova jinak svetla a kolikrat je uz od mala i pihovata… starsi mel nazrzle chmyri, kdyz ma delsi vlasy, tak ma takovou svetle medenou barvu, ale kdyz ho vezmu masinkou, tak je z nej blondacek :mrgreen: no a mladsimu taky zacina rust zrzave chmyri, tak uvidim, jestli bude po brachovi… u nas v rodine je zrzava sestrenice (fakt fest, je z tatove strany) a muj tatik ma - jak mamka s oblibou rika - tri rezave vousy v knirku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: takze moji kluci tu medenou barvu maj nejspis podedenou od dedy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
18.5.18 12:17

Ahoj,
ja jsem blond, manžel hnědovlasý. Starší syn do 2 let čistý blonďák a teď v 10 má krásný hnědý vlasy. Mladší syn od miminka zrzek.
Jenom pro info, aby byl někdo zrzavý musí mít v sobě „zrzavý gen“, pak záleží, jak moc je dominantní. Rozhodně neplatí, že blond+hnědý (černý) = zrz :) U nás má třeba můj muž i můj bratr zrzavý fousy (když si je nechají narůst). Nikdy bych si nepomyslela, že budu mít zrzka, protože to nikde v rodině nemáme, ale evidentně dva lidi, každý z jedné strany, udělají u potomstva zrzka jako poleno :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24190
18.5.18 12:28
@Lee92 píše:
Maminky, moje 9 mesicni miminko zatim moc vlasku nema. Ma takove zlatave nazrzle chmyri. V rodine nikoho zrzaveho nemame. Ja blondyna a muz hnedovlasy. Je mozne, aby jsme meli zrzecka? Nebo to je teprve predhodna barva? Meli jste nekdo? :lol:

dcera přešla snad všechny barvy do cca dvou let - od světle hnědé, do plně blond, přes lehce nazrzlé do současné světle hnědé. Ještě dost dlouho, kdy už měla světle hnědé vlasy, byly vidět kousky (konečky) lehce nazrzlé a úplně světlé. Takže předpokládám, že se barva ještě může změnit, ale i kdyby měla lehce nazrzlé vlásky, asi by to nevadilo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
18.5.18 12:39

Taky máme v rodině chlap tmavovlasý, manželka špinavá blondýna a dcery mají jednu tmavovlasou, druhou zrzku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
18.5.18 12:50
@elen-ka píše:
dcera přešla snad všechny barvy do cca dvou let - od světle hnědé, do plně blond, přes lehce nazrzlé do současné světle hnědé. Ještě dost dlouho, kdy už měla světle hnědé vlasy, byly vidět kousky (konečky) lehce nazrzlé a úplně světlé. Takže předpokládám, že se barva ještě může změnit, ale i kdyby měla lehce nazrzlé vlásky, asi by to nevadilo, ne?

Urcite nevadilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
18.5.18 12:52

Ja hodne spinava blond, manzel absolutne tmavovlasy, ja v detstvi blondynka, manzel mel uplne bilou blond.

Syn 3,5roku ma v lete uplne bile, v zime trosku spinavejsi blond (taky zalezi jak to ma dlouhe), dcera 14 mesicu byla blondynecka, ted ma vzadu delsi vlasy nazrzle, sama jsem zvedava, jestli jim to casem ztmavne jako nam s manzelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
18.5.18 12:57

Úplně zrzavá by se poznala i podle pleti. Někdy si pravé zrzky prohlédněte. Pokud jsou vlásky nazrzlé jen na sluníčku, pak bude pravděpodobně blond.
Starší dcera se narodila světlounká a okolo 18m už byla tmavě plavá s hnědýma očima.
Mladší se narodila s havraními vlasy a supermodryma očima a v 18m měla vlásky o odstín světlejší než starší a oči šedivé.
Tatínek vypadal do 18 let skoro jako albín, světlounké šedé oči a teď už je hodně tmavý. Já hodně tmavohnědá se zelenými očima ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
18.5.18 13:18

Ja mela jako malinka taky zrzavé chmíří, ted mam tmavě hnědé vlasy, oni většinou behem dospívání jeste ztmavnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.18 20:47
@jjanekk píše:
Ahoj,
ja jsem blond, manžel hnědovlasý. Starší syn do 2 let čistý blonďák a teď v 10 má krásný hnědý vlasy. Mladší syn od miminka zrzek.
Jenom pro info, aby byl někdo zrzavý musí mít v sobě „zrzavý gen“, pak záleží, jak moc je dominantní. Rozhodně neplatí, že blond+hnědý (černý) = zrz :) U nás má třeba můj muž i můj bratr zrzavý fousy (když si je nechají narůst). Nikdy bych si nepomyslela, že budu mít zrzka, protože to nikde v rodině nemáme, ale evidentně dva lidi, každý z jedné strany, udělají u potomstva zrzka jako poleno :).

Jj jak rikas, „zrzavy gen“ ale musi mit oba rodice. Ne ze by museli byt nutne sami zrzavi ale staci nekdo z predku, dedecek apod… U nas treba kazde strany jeden prarodic byl zrzek, nasi rodicece byli ale cernovlasy a blondyna. Ja i sestra jsme echt zrzci. Moje manzelka mela zrzaveho pradedu a jeden z nasich synu je taky zrzek.

• Citovat
  • Upravit
150
19.5.18 00:17
@pe-terka píše:
to neřeš, máš krásnou holčičku - jestli je to ta na fotce. Nám zas chybí holka modrooká :lol: Ani jedna z našich dcer nemá modré oči, všechny po mě hnědé. Synové mají modré oči a světlé vlasy po manželovi, jeden je po mě.Příspěvek upraven 18.05.18 v 12:04

Děkuju ano, to je moje dcerka :srdce: U nas jsou to samé modré oči :lol: jen nejstarší syn ma hnědé ;) a jen on ma blond vlasy :nevim: nějak se nam to pomotalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí