Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky, dekuju za uklidneni, jste hodne. Asi vypadam jako srab, ale vazne toho bylo hodne a zuby nebolely, tak jsem na to proste zapomnela.
Asi zkusim zavolat rovnou na objednani a pak si kdyztak vyridim u sve zubarky doporuceni. Byla bych moc rada, kdyby me vzali jeste letos, ale jak to tak ctu, asi to nedopadne. Jen se desim toho, abych pak nemusela na pohotovost, to jsou pry teprve reznici…
@Tate píše:
Holky, dekuju za uklidneni, jste hodne. Asi vypadam jako srab, ale vazne toho bylo hodne a zuby nebolely, tak jsem na to proste zapomnela.
Asi zkusim zavolat rovnou na objednani a pak si kdyztak vyridim u sve zubarky doporuceni. Byla bych moc rada, kdyby me vzali jeste letos, ale jak to tak ctu, asi to nedopadne. Jen se desim toho, abych pak nemusela na pohotovost, to jsou pry teprve reznici…
Já jse byla v Praze bez doporučení. Volala jsem tam v pondělí a ve středu jsem měla termín na zákrok, takže to bylo rychlé, ale je fakt, že mě to šíleně bolelo.
Jinak s tím, že si zubaře zanedbala… Já jsem měla opravdu šílený strach ze zubaře a poprvé jsem byla u zubaře, když mi bylo 22 a to jsem šla jen proto, že mě bolel zub
Zubařka mi pár zubů opravila a pak jsem tam zase přestala chodit - prostě strach je strach
. Teď ale chodím k jiné zubařce, která je moc hodná ![]()
@lenyhudy Do Prahy to mám hodně z ruky, snad to bude podobné i v Olomouci nebo Brně. Já ze zubařů až tak strach nemám, se zuby jsem si už užila až až, takže jsem si tak nějak navykla, ale pak mě nic netrápilo, tak jsem to flákala a když mi na poslední kontrole zubařka dala žádanku na extrakci a řekla, že příště se uvidíme už bez osmiček, tak tím prostě u mě kontroly skončily na delší dobu
. Teď mám trochu volněji, od ledna už zase nebudu mít tolik času, takže jsem si řekla, že se polepším a všechny doktory obejdu, ať to mám z krku.
Ale jsem ráda, že nejsem sama tak nezodpovědná, že je nás víc
.
@Tate no hele, já se tedy objednala hned, jak jsem dostala info na ortodoncii, že to musí ven a to ať budu chtít rovnátka nebo ne, ale neobjednat se hned ten den, tak bych tam asi taky chodila dlouho
a naštěstí se rozhodla mi udělat všechny 3 najednou, kdyby dělala dva, tak na ten poslední bych asi taky dlouho nešla
takže fakt nejsi sama ![]()
Mám menší dotaz je možné aby mi osmičky rosly v 13 letech? mám je totiž už nějakou část vyřezanou z dásně tak se ptám jestli to není neobvyklé
Jak dlouho vas bolela dira po moudraku? Me posledne tyden fakt k nevydrzeni a dalsi snad jeste mesic mirneji.Dnes mi vytrhli dalsi a ja se modlim aby to preslo driv ![]()
Ve 13, to opravdu nevím.
Ale dr ti určitě řekne, jestli je to možné.
Co nejdříve bych zašla k němu.
Tak me spodní rvali 26.ledna-pobolivalo to lehce pres týden, ale porad mi nevypadly stehy, tak budu asi muset na vydání. Horní mi rvali ted ve čtvrtek a díra v podstatě neboli jen to okolo jak to vyklali(45minut, vůbec nechtěl ven
).Je to taková tupá bolest. Kazdy to ale snasi jinak..
Jestli je to ostrá bodava bolest, tak je tam zánět a ihned k zubari-tak jsem byla poucena.
@Boudová Mě první asi 2 týdny a druhý měsíc. Doktorka to rvala asi půl hodiny, nechtěl se pustit. Ale víc, jak ta díra, mě to bolelo kolem, jak to bylo otlačené z tahaní toho zubu ven.
Ahoj holky, hlasim se do klubu
vcera nad ranem jsem se probudila a hur se mi polykalo…ale nachlazeni jsem nepozorovala…jukla jsem do pusy a uvidela prorezavajici se osmicku…vcera jsem polykala skoro jak pri angine, kor navecer..ale uplne nahore v krku to nebolelo. spis az po dopolknuti…a dneka rano pulka zubu venku…polyka se mi lip…i bez tlumeni to jde..ale chci se zeptat, je to bolestivy polykani fakt ze zubu? zub a okoli je citlivy, ale nijak zvlast neboli…to me prave mate
ale presne me boli ta strana krku..i v posteli, kdyz na ni lezim..citim ji vic…za jak dlouho vam ty problemy pri prorezavani odeznely uplne? moc dekuju! k zubari jdu na prevenci za mesic, tak snad vydrzim a on to pak zkontroluje..:-)
Máte někdo prosím zkušenost z analgosedaci? Kde vyjde nejlevněji a jak to probíhá?
Ahoj,
vcera jsem byla na trhani spodni osmicky. Lezela podelne, cela v dasni. Zakrok v pohode, mam tri stehy.Hned po prichodu domu otok, dr rekla, at beru na bolest Ataralgin 3 x D. Zabral vzdy jen castecne a cca po hodine a pul se bolest opet stupnovala. Ledovala jsem. V noci hruza, ve dve rano jsem to uz nemohla vydrzet a vzala si Ibalgin, ten zabral a usnula jsem.Rano to jen pobolivalo.Ted jsem si vzala zas ten Ataralgin, protoze to rozbolelo vic.Dnes zabral uplne.Co je mi divne, ze tvar mam dnes mnohem vic oteklou, nez vcera, jako bych mela ve tvari vejce.Na dotek je to teplejsi, zda se mi.Je to normalni? Jak casto muzu ledovat? Abych to zas nejak nepodchladila moc. Jinak den pred vykonem jsem zacala brat Entizol á 8 hod..
Jeste podotykam, ze nejsem zadna citlivka, prasky na bolest doma ani nevedu, nenosim s sebou v kabelce atd.
Bojim se zanetu, je vikend..je to v norme?
Vypadala jsem, jako kdybych měla v puse tenisák 4 dny, pak to začalo ustupovat, ledovala jsem prakticky pořád, prášky jsem jedla taky pořád a to je jindy vůbec nevyužívám. Byla jsem na tenhle průběh předem upozorněna a když mi vyndaval stehy, ptal se, jak to vypadalo a po popsání průběhu mi řekl, že je to tak normální (vzhledem k typu zásahu). Měla jsem to tak se všema moudrákama.
@radkka diky moc.Ano,jak tenisak, to je to prave
.Ja prave nejaky leky taky nejim, dost vydrzim, ale tohle se nedalo.Dnes,zda se, je ta bolest o neco lepsi, doufam, jsem z toho na nervy, jestli to zacne nebo bude klid. Vcera bylo fakt peklo i pres ty Ataralginy.Ani jsem nic nejedla.
@Eemii píše:
@radkka diky moc.Ano,jak tenisak, to je to prave.Ja prave nejaky leky taky nejim, dost vydrzim, ale tohle se nedalo.Dnes,zda se, je ta bolest o neco lepsi, doufam, jsem z toho na nervy, jestli to zacne nebo bude klid. Vcera bylo fakt peklo i pres ty Ataralginy.Ani jsem nic nejedla.
Hlavně nic nepij brčkem… já nejedla skoro vůbec dva dny, pak už to bylo lepší. Kdyby se to horšilo a popřípadě se připojila teplota, tak bych to řešila, jinak ne… myslím, že ty dva dny to bylo nejhorší. Jednou se mi po otoku udělala modřina… konečně jsem splaskla a pak jsem měla fialovo žlutej flek ještě týden
![]()