Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chci se zeptat. Malá (15m) přes den spí normálně na zádech, ale v noci se přetočí na bříško nožičky nacpe pod sebe až tak, že zadeček má skoro u stropu. Spávalo vám vaše mimčo taky tak? Doktorka říká, že to znamená bolest břicha, ale přece by ji neměla jen večer. A hlavně usne a pokud do toho necestuje že hlavičkou narazí o čelo postele, tak spí klidně celou noc
Mladší tak spí taky. Mne nenapadlo to zkoumat, proste je mu to pohodlne. Bolesti břicha to u nás určitě není
@AnetaŠedrlová nase tak taky spala a obcas ji tak najdu i ted ve 3 letech. Deti kamaradek spi take tak, dle fotek na fb treba
Je to běžná poloha v tomto věku, spaly tak moje děti, viděla jsem spoustu fotek jiných děti, všechno kolem roku.
Důvod nevím, ale bolesti bříška to téměř jiste nejsou.
Kamarádky syn tak spává i v sedmi letech.. moji spí taky ve svých polohách, tříletý „na Ježíše“ a skoro šestiletý na břiše s pokrčenýma nohama trčícíma do vzduchu ![]()
Syn 15m spí taky s prdkou nahoru. Je mi asi jedno jak spí, hlavně když spí ![]()
Takhle spí i naše jedno dítě v 11-ti letech
.
Já zase okolo puberty měla jinou krkolomnou polohu ![]()
To je este dobra poloha
neres kdyz ji je to pohodlne
malej dokaze spat i tak ze mu pulka tela visi z postele dolua, hlavu pod perinou apod takze vystrcena prdka je este fajn ![]()
Takhle spaly obě moje děti, 18m tak stále ještě spí, nikdy mě nenapadlo pátrat po tom, proč tak spí. Přesně jak spal někdo výše, hlavně že spí ![]()
Ja mam za to, ze tohle je uplne bezna detska poloha. Nekde jsem o cetla proc takto spi, uz si to nepamatuji, ale urcite ne kvuli bolestem.
Moje dítě tak spí od malinka, jako malinké miminko měl vždy uplně otlačené kolinka
teď tak spí občas taky.Je to uplně normal
@AnetaŠedrlová píše:
Ahoj maminky, chci se zeptat. Malá (15m) přes den spí normálně na zádech, ale v noci se přetočí na bříško nožičky nacpe pod sebe až tak, že zadeček má skoro u stropu. Spávalo vám vaše mimčo taky tak? Doktorka říká, že to znamená bolest břicha, ale přece by ji neměla jen večer. A hlavně usne a pokud do toho necestuje že hlavičkou narazí o čelo postele, tak spí klidně celou noc
náš tak spí doteď.. z postele trčí jen zadek
vůbec neřeš
Všechny moje děti takhle spávají, dvouletá úplně běžně, pětiletá ještě občas taky, nejmladší tříměsíční na noční spánek jinak neusne.