Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Klidně ber i 3×15 kapek, věřím, že to pomůže do týdne…budeš mít i do mrazáku…Kdyby ti kapky došly, klidně se ozvi-mailem, pošlu ti je, je výhodnější balení XXL. Držím moc pěstičky…
Vyzkoušej kojení v polospánku, když spí tak ho vem a dej k prsu, uvidíš funguje to. Malý mi nechtěl sát a tak jsem ho asi týden krmila tímhle způsobem, pak se to naštěstí vrátilo do normálu.
Prosím vás, co je lepší pro zvýšení laktace (odsávám el. odsávačkou)
odsávat - stimulovat spíš kratší dobu s přestávkami nebo delší dobu, třeba pdsávat v kuse hodinu?
pro mě je samozřejmě pohodlnější vzít si knížku a na hodinu si lehnout do postele s odsávačkou, než to zapínat /vypínat na dvacet minut, pak si dávat třeba čtvrt hodinky volno a zase odsávat…
nebo je to jedno?
malýho přikládat zkouším, ale děsně se u toho ošívá, moc efektivní to není, ožužlá a řve ![]()
@Niemeyer pro zvýšení laktace je nejvhodnější tělo na tělo poloha..bez oblečení. Zalezt na tu hodinu radši s malým do postele a zkoušet nenásilně nabízet, mazlit.
@Niemeyer Souhlasím s @LennaZS, pokud ale chceš stimulovat i odsávačkou, tak myslím, že lepší je častěji a kratší dobu. Já pouze odsávačkou „kojila“ staršího až do 1,5 roku a dělala jsem to tak, že po jakékoli delší pauze (po noci, po návratu z venku) jsem odsávala déle (ráno klidně 30 minut, přes den pak těch 15) a pak vždycky co hodinu pět minut. Takže jsem odsávala třeba až 15× denně. Ale laktaci jsem i takto udržela dostatečně, ještě v roce měl syn přes půl litru denně.