Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A 30 DC je u Tebe co? Už Ti měla začít MS? Mně totiž začíná 28 DC…
Někdo tu psal v některé diskusi „snažilek“, že měl test pozitivní až 2 dny po vynechání termínu MS.
Možná už jsi mi psala, jak dlouhý máš cyklus, ale já jak je toho tady na čtení hodně a taky jak jdu na PC buď jen ráno nebo večer, tak časový údaje zapomínám
je to děsný se mnou ![]()
No já jsem expertka, už jsem vyplýtvala dva testy úplně zbytečně
momentálně jsem rozhodnutá vydržet do úterka, ale nejlepší by asi bylo vydržet ještě déle, protože MS mám dostat až v neděli…
Sumaya píše:
Ahoj vodolejkoTak test opět negativní. Nejsem smutná, čekala jsem to. Jsem 30DC a ms nikde
Ted jsem měla mamatest 10 a ten bývá často falešný myslím. Se mi tam ukázala jen taková strašně slabá čárečka, jakoby nakreslená pentelkou, takže to nic neznačí.
jo tak už jsem to napravila a dočetla se, že už bys MS měla mít…tak víš co, zkus ještě testnout třeba v pondělí, když MS nedorazí…všeobecně v testech píšou, že při negativitě máš zkusit test za 48 hod. … a zkus tedy asi radši jiný než mamatest, protože už by to měl pak zachytit i test na více než 10 jednotek těh. hormonu. A uvidíš mno ![]()
Jinak nezbývá než nevzdávat se a řešit s doktorkou a vyděržat… ![]()
Jo už jsem to měla dostat nebo take ne. Já jsem si udělala průměr těch 30 dní, ale tato ms může přijít třeba za 3 dny. Pokaždé je to jinak. Ted k večeru mi pobolívá břicho jako první den ms, ale zatím nic. Vypadá to, že to dostanu dnes večer nebo zítra brzy ráno. ![]()
Zkus to do toho úterka vydržet
Budu ti držet palce ![]()
děkuju a uvidí se, třeba to nebude MS proč Tě bolí břicho, ale když jo, tak se nedá nic dělat, snažit se musíme, dokut to nevyjde ![]()
Sumaya píše:
Jo už jsem to měla dostat nebo take ne. Já jsem si udělala průměr těch 30 dní, ale tato ms může přijít třeba za 3 dny. Pokaždé je to jinak. Ted k večeru mi pobolívá břicho jako první den ms, ale zatím nic. Vypadá to, že to dostanu dnes večer nebo zítra brzy ráno.Zkus to do toho úterka vydržet
Budu ti držet palce
vodolejka píše:
děkuju a uvidí se, třeba to nebude MS proč Tě bolí břicho, ale když jo, tak se nedá nic dělat, snažit se musíme, dokut to nevyjde
Sumaya píše:
Jo už jsem to měla dostat nebo take ne. Já jsem si udělala průměr těch 30 dní, ale tato ms může přijít třeba za 3 dny. Pokaždé je to jinak. Ted k večeru mi pobolívá břicho jako první den ms, ale zatím nic. Vypadá to, že to dostanu dnes večer nebo zítra brzy ráno.Zkus to do toho úterka vydržet
Budu ti držet palce
Dnes jsem si dělala test a opět negativní a to jsem 32DC
Doufám, že aspon ty příjdeš s pozitivní zprávou ![]()
sumayo - tak to je mi líto, ale třeba se to ještě zlomí k lepšímu (já bych testla ještě jednou a jiným testem)
a pokud ne, tak ti přeju, at´ co nejdřív dorazí aspoň MS, at´ nemusíš ještě lítat kvůli tomu a můžeš na to v dalším cyklu co nejdřív zase vlítnout ![]()
Já jsem dnes 23.DC (nebo tak nějak), ale pobolívá mě už od rána břicho, takže MS dorazí brzy, ovulace byla později, takže i kdyby se zadařilo, bude druhá půlka cyklu moc krátká na uhnízdění a udržení se
ale nevadí, začnu teď brát Clositbegyt, tak jsem zvědavá, co ten se mnou udělá ![]()
IvčaIva píše:
sumayo - tak to je mi líto, ale třeba se to ještě zlomí k lepšímu (já bych testla ještě jednou a jiným testem)a pokud ne, tak ti přeju, at´ co nejdřív dorazí aspoň MS, at´ nemusíš ještě lítat kvůli tomu a můžeš na to v dalším cyklu co nejdřív zase vlítnout
Já jsem dnes 23.DC (nebo tak nějak), ale pobolívá mě už od rána břicho, takže MS dorazí brzy, ovulace byla později, takže i kdyby se zadařilo, bude druhá půlka cyklu moc krátká na uhnízdění a udržení se
ale nevadí, začnu teď brát Clositbegyt, tak jsem zvědavá, co ten se mnou udělá
Snad další cyklus. Ted jen čekám, kdy to dostanu a dnes se na ms vůbec necítím, břicho mě zase nebolí.
Počkej, tak když u tebe byla ovulace pozdějí, tak se ta druhá část cyklu prodlouží a nebude krátká. A navíc na uhnízdění stačí od 5 dní tak do 9 dní. ![]()
Chci se zeptat…když já měla ovulaci 14 DC a MS mi má začít 28DC, tak to má vajíčko šanci se zavrtat? Já totiž v nejmenším netuším jak dlouhou dobu od OVULACE/OPLODNĚNÍ na to potřebuje??? ![]()
IvčaIva píše:
sumayo - tak to je mi líto, ale třeba se to ještě zlomí k lepšímu (já bych testla ještě jednou a jiným testem)a pokud ne, tak ti přeju, at´ co nejdřív dorazí aspoň MS, at´ nemusíš ještě lítat kvůli tomu a můžeš na to v dalším cyklu co nejdřív zase vlítnout
sumayo, tak to ještě otestuj
- pokud už tě zase břicho nebolí, tak třeba fakt MS nebude a to bolení břicha bylo „NĚČÍM“ jiným
(já tipuju holčičku
)
K té mé posunuté ovulaci - on se mi právě asi cyklus nenatáhne
, protože už mně dnes bolí břicho a MS bude nejspíš jako normálně, 28.DC (plus mínus nějaký den)
vodolejka píše:
Chci se zeptat…když já měla ovulaci 14 DC a MS mi má začít 28DC, tak to má vajíčko šanci se zavrtat? Já totiž v nejmenším netuším jak dlouhou dobu od OVULACE/OPLODNĚNÍ na to potřebuje???![]()
obecně se udává, že uhnízdění je 5. - 7. den po oplodnění(tedy zároveń i po ovulaci) a druhá fáze cyklu, tedy od ovulace po MS by měla trvat aspoń 10 dní, aby se uhnízděné vajíčko pořádně uchytilo a nespláchla ho případná krev, pokud by ještě i v prvních měsících těhotenství chodila menstruace, pokud je cyklus 28 dní a ovulace 14.den, je to úplný ideál
já mívám 28 dní cyklus a 13. den ovulaci, ale problém u mně bude asi jinde a zatím se neví, kde, nejspíš právě v té druhé fázi cyklu
No tak to máš lepší, já si myslím, že právě 14. den je u mne nahraně…a minule se mi právě stalo, že mi krev zárodeček odplavila
takže taky hrozí, že mám problém v druhé fázi cyklu…no uvidí se teď, tedy za 6 dní ![]()
IvčaIva píše:vodolejka píše:
Chci se zeptat…když já měla ovulaci 14 DC a MS mi má začít 28DC, tak to má vajíčko šanci se zavrtat? Já totiž v nejmenším netuším jak dlouhou dobu od OVULACE/OPLODNĚNÍ na to potřebuje???
obecně se udává, že uhnízdění je 5. - 7. den po oplodnění(tedy zároveń i po ovulaci) a druhá fáze cyklu, tedy od ovulace po MS by měla trvat aspoń 10 dní, aby se uhnízděné vajíčko pořádně uchytilo a nespláchla ho případná krev, pokud by ještě i v prvních měsících těhotenství chodila menstruace, pokud je cyklus 28 dní a ovulace 14.den, je to úplný ideál
já mívám 28 dní cyklus a 13. den ovulaci, ale problém u mně bude asi jinde a zatím se neví, kde, nejspíš právě v té druhé fázi cyklu
IvčaIva píše:
sumayo, tak to ještě otestuj- pokud už tě zase břicho nebolí, tak třeba fakt MS nebude a to bolení břicha bylo „NĚČÍM“ jiným
(já tipuju holčičku
![]()
)K té mé posunuté ovulaci - on se mi právě asi cyklus nenatáhne
, protože už mně dnes bolí břicho a MS bude nejspíš jako normálně, 28.DC (plus mínus nějaký den)
Já myslím, že by už to bylo na test vidět. Takže těhu určitě nejsem
Jednou jsem měla cyklus 36 dní, takže tento může být taky tak dlouhý.
Třeba tě nebolí břicho z ms
![]()
vodolejka píše:
Chci se zeptat…když já měla ovulaci 14 DC a MS mi má začít 28DC, tak to má vajíčko šanci se zavrtat? Já totiž v nejmenším netuším jak dlouhou dobu od OVULACE/OPLODNĚNÍ na to potřebuje???
IvčaIva píše:
Vodolejko…to vajíčko potřebuje na usazení 5-9 dní. A při cyklu 28 dní, kdy máš ovulaci toho 14 dne, tak to je normální čas, a nemělo by se vyplavit. Možná to záleží i na výšce sliznice. Nevím, někdy se stává, že se odplaví i po 14 dnech od oplodnění nebo i po 3 týdnech..
IvčaIva píše:vodolejka píše:
snažíme se 3/4 roku
v čem je problém, to se zatím neví - MS po vysazení antikoncepce naskočila hned a je víceméně pravidelná, ovulaci mám většinou 13.DC (tento měsíc posunutou na 20.den, ale byla, což je to hlavní), mám za sebou hormony z krve, ty byly taky o.k., měřila jsem si BT (graf byl jak do učebnice pro mediky), přítel má spermiogram taky v pořádku, tak mi dr. nasadila na příští cyklus Clostibegyt, aby se mi cyklus podpořil
jediné, co na sobě pozoruju, že není jako v době, než jsem začala brát antikoncepci je menstruace - te´d ji mám dost slabou, stačí mi 1 intimka na celý den, a to bych ji ani po celém dni měnit nutně nemusela, kdybych byla čuňátko ![]()
kdyby nezabral Clostilbegyt, tak mám jako další krok „slíbené“ vyšetření průchodnosti vejcovodů, ale snad to tak daleko nedojde…