Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Mifinko, já jsem si v den menstruace(16.1.+ 17.1.) dělala testy a vyšly mi všechny silně pozitivní. Hned tam byla čárka jak blázen:-) Myslela jsem si, že je tou cystou!A v pondělí 17.1. jsem byla na ultrazvuku a ta cysta už tam ení a řekl mě, že jsu na 99% těhu!! Doktor mě poslal na další den (včera) na krev a tam se těhu potvrdilo, ale na úplném začátku. Na ultrazvuku ještě nebylo nic vidět, ale říkal, že je to na začátku těh. normální.(17.1.) Poslední den cyklu jsem měla 19.12., myslím, že bych mohla být ve 3. týdnu.(podle těch ovu testů) Snad se ty hodnoty v krvi zítra zvednou a bude vše v pořádku-jdu na další krev! Jinak příznaky mám, tak snad to nebude to mimoděložní:-(Moc se toho bojím:-(
Snažilko - vůbec se neboj, je jen malé % aby bylo mimoděložní, určitě je to v pořádku, snaž se co nejméně stresovat. Mě to třeba vůbec nenapadlo, že by to mohlo být mimoděložní a nebylo
Raduj se, povedlo se!!!!!
![]()
jupííííííííí
no, mě totiž doktor o tom možným riziku řekl, ale proč by se to ěmlo týket zrovna mě:-) jen mě teda Mifinko dost pobolívá podbřišek a taky prsa, myslíš, že je to břicho normální?
Snažilko, je to naprosto normální, alepoň víš, že se tamněco děje, kdyby tě bolel vaječník budiš! Ale když tě bolí prsa a bříško, tož to je báječné!!!
Mě bolí prsa od 6týdne a bolí pořád a to jsem skoro 12tt
Ale mě to neva, jsem ráda, že vím že se něco v těle mění. A břicho mě už jen občas bolí ale bolelo mě dost často a dost dlouho jako na MS ![]()
mě bolí celej podbřišek, mám ho takovej tvrdší a mám to břicho takový nafouklejší. Prsa mě bolí tak, že si někdy musím sundat podprsenku:-) Myslím si, že jsu 3 týden po oplodnění, tak to jsu ve 3tt, nepřipočítává s ek tomu něco? Slyšela jsem něco o 2 týdnech…
Přesně…lékaři počítají dobu těhotenství od prvního dne, kdy ti začala menstruace před otěhotněním (tedy od 1. dne poslední MS). Jelikož ovulace, ale většinou přichází tak 2 týdny od 1. dne MS, tak reálně plod je cca o 2 týdny mladší…
Tedy pokud jsi 3týdny od oplodnění, pak dle lékařů jsi v 5.týdnu těhotenství.
snažilka2011 píše:
mě bolí celej podbřišek, mám ho takovej tvrdší a mám to břicho takový nafouklejší. Prsa mě bolí tak, že si někdy musím sundat podprsenku:-) Myslím si, že jsu 3 týden po oplodnění, tak to jsu ve 3tt, nepřipočítává s ek tomu něco? Slyšela jsem něco o 2 týdnech…
Děkuji vodolejko:-) jsu 2-3týden, to znamená podle lékařů 4-5, i tak teda není divný že na ultr. nebylo v pon. nic vidět? To se asi teda bere od oplodnění, že? (po jaké době by to mělo být na ultr. vidět)Dneska jdu na další odběr krve a odpoledne budu mít výsledky, tak jsu zvědavá, jak dopadnou:-) Už aby to bylo!
Ahoj mám novinu…jsem 11 den po ovulaci a na testu se objevila 2. čárka..zatím slaboučká, ale doufám, že bude jen sílit ![]()
Jinak je to normální, že není nic vidět…jsi teprve na úplném začátku a lékař vidí maximálně tak zvětšenou dělohu…co mi říkala doktorka minule (to jsem bohužel úplně na zač. o zárodek přišla), tak před MS by děloha měla být vysoká max. 9 mm a když se začne uhnizďovat zárodeček, tak už je víc…např. 11-12 mm na začátku a tak doktor pozná, že se něco chystá ![]()
Neměj obavy…uvidíš jak dopadne krevní test a doktor/ka už bude vědět, na kdy Tě objednat, aby byl vidět aspoň žloutkový váček
![]()
pádím do práce
![]()
snažilka2011 píše:
Děkuji vodolejko:-) jsu 2-3týden, to znamená podle lékařů 4-5, i tak teda není divný že na ultr. nebylo v pon. nic vidět? To se asi teda bere od oplodnění, že? (po jaké době by to mělo být na ultr. vidět)Dneska jdu na další odběr krve a odpoledne budu mít výsledky, tak jsu zvědavá, jak dopadnou:-) Už aby to bylo!
Juuu holky, vy jste samá krásná zprávička!!!
![]()
Vodolejko - tak to je paráda!!!!! Pošli fotečku, u někoho to jde vidět třeba už 9DPO tak třeba se opravdu podařilo, moc moc ti to přeju!! ![]()
Snažilko - no počítá se opravdu ode dne poslední MS, takže já to zjistila ve 4tt přestože mimi nemělo ani 14dní… Proto jsou 2 termíny porodu, jeden podle poslední MS a jeden podle velikosti plodu ![]()
Vodolejko, gratuluju!! ![]()
Mifinko, to jsem ani nevěděla, že jsou 2 termíny porodu
.
A jak si užíváš těhu? Už se těším, až budu mít bříško ![]()
Vodolejko to je paráda!!
Jen at sílí.
Já testnu za chvíli, ale nic tamnebude, asi se mi rozhodily hormony.
Sumayo - tak držíme pěsti!!! A který DC jsi?
Snažilko - já se na bříško taky těším, pořád mi žádné neroste
![]()
Ahoj Mifi. Díky
Já jsem dnes 35 DC. A průměr mám tak 30DC. Jsem půl roku od vysazení, tak to mám trochu rozházený a pravděpodobně nemívám ovulaci, tak nevím. Doufám, že nebudu muset pro vyvolávačku, to by mě naštvalo, protože bych věděla, že se mi rozhodily hormony. ![]()
Sumayo - tak to vypadá nadějně!!!
A budeš testovat dneska???
jj, udělám fotečku, až bude testíků vícero:o)) Já se totiž děsím dne MS a těsně potom, aby se mi zárodeček zase neodplavil jako minule!!
![]()
Pořád mě bolí břicho jako MS, tak doufám, že tentokrát to znamená usídlování a ne příprava na další odplavení…
Jsem šťastná, to víš, ale jen když zůstane aspoň týden, tak budu klidnější ![]()
Mifinka píše:
Juuu holky, vy jste samá krásná zprávička!!!![]()
![]()
![]()
Vodolejko - tak to je paráda!!!!! Pošli fotečku, u někoho to jde vidět třeba už 9DPO tak třeba se opravdu podařilo, moc moc ti to přeju!!
Snažilko - no počítá se opravdu ode dne poslední MS, takže já to zjistila ve 4tt přestože mimi nemělo ani 14dní… Proto jsou 2 termíny porodu, jeden podle poslední MS a jeden podle velikosti plodu