Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já jak jsem měla teď ty ovu testy „rapiClear“, tak to bylo 1 balení obsahující 5 ks za 175 Kč - ale ty nedoporučuju.
Představ si, že jak je tu dneska mrtvo, tak jsem na to „citovat“ z nudy už přišla, než si to napsala ![]()
on tu každej kecá o pracovní době, ale to já nemám čas a tak vždy napíšu jen něco kolem oběda, to sem mrknu, protože jsem zvědavka zvědavá
![]()
teď tu vařim, dost pozdě co? ale co…dáme si do nosu ![]()
vodolejka píše:
já jak jsem měla teď ty ovu testy „rapiClear“, tak to bylo 1 balení obsahující 5 ks za 175 Kč - ale ty nedoporučuju.
Představ si, že jak je tu dneska mrtvo, tak jsem na to „citovat“ z nudy už přišla, než si to napsala![]()
on tu každej kecá o pracovní době, ale to já nemám čas a tak vždy napíšu jen něco kolem oběda, to sem mrknu, protože jsem zvědavka zvědavá
teď tu vařim, dost pozdě co? ale co…dáme si do nosu![]()
Dnes tu bylo celkem mrtvo
Ty jo, docela pozdě. Já jsem ted například docvičila, což je tak pozdě. NOrmálně cvičím v 6 večer, ale nějak se mi nechtělo. ![]()
vodolejka píše:
a jak cvičíš?
Na elipticalu. Já jsem si ho koupila, když jsem se učila na zkoušky min rok ale tím stresem, jsem pak zase zhubla ty 3 kila co jsem během učení nabrala. Jinak mě se váha nijak moc nehýbe. Spíš to chci udržet na mé váze co mám skoro celý život ![]()
V posilovně mě to moc nebaví. ![]()
je tak ten mám doma taky, už asi rok a půl…a manže nadává, že nám to akorát stojí doma a já nic ![]()
ale já myslím, že ho ještě využiju ![]()
jinak já měla celý život spíš opačný problém než většina holek…já se snažím přibrat ![]()
tak přecejenom moje tělo jakžtakž pracuje - včera mně začalo bolet břicho, tak jsem ještě naposledy zkusila ovu test a byl pozitivní
, takže ovulace nakonec proběhla budˇ včera nebo bude dnes, tj. 19. nebo 20.DC, ted´ už „jenom“, aby se vajco nechalo oplodnit a udrželo se (ale při mých cyklech 28 dní na to má jen 8 dní a to je dost málo, obávám se, že i kdyby se povedlo, tak zárodek spláchne krev
)
jinak co se týče testů, prý jsou lepší ty kazetové s kapátkem, ale málokde je v lékárnách mají
(já je měla minulý měsíc a přišly mi teda lepší než ty papírové proužky, které mám ted´, i když ovulaci mi ukázaly oba dva typy celkem v souladu s doktorčiným názorem, tak možná je to tím, že prostě ten kazetový typ vypadá „vědečtěji“ a „luxusněji“
)
Sumaya píše:
Vodolejko..koukni na mý testy…jsou k ničemuMyslím tím, že já je mám negativní
Sumayo, je mi líto, ale ty testy jsou všechny negativní ![]()
IvčaIva píše:
tak přecejenom moje tělo jakžtakž pracuje - včera mně začalo bolet břicho, tak jsem ještě naposledy zkusila ovu test a byl pozitivní, takže ovulace nakonec proběhla budˇ včera nebo bude dnes, tj. 19. nebo 20.DC, ted´ už „jenom“, aby se vajco nechalo oplodnit a udrželo se (ale při mých cyklech 28 dní na to má jen 8 dní a to je dost málo, obávám se, že i kdyby se povedlo, tak zárodek spláchne krev
)
Mám ten samý problém
a to jsem si vždycky myslela, že cyklás 28 dní je přímo učebnicový ![]()
no, já mám krom učebnicového cyklu i učebnicové hormonální testy i učebnicovou křivku BT, dokonce až do doted´ jsem i učebnicově pravidelně ovulovala 13.DC, ale mimčo pořád nikde, což teda moc učebnicové není
![]()
takže jsem momentálně ve stádiu, kdy jsem ráda za malý folikul a posunutou ovulaci, protože konečně se někde „vyvrbil“ problém a začne se konečně něco řešit - takže to takto beru z té lepší stránky ![]()
IvčaIva píše:
tak přecejenom moje tělo jakžtakž pracuje - včera mně začalo bolet břicho, tak jsem ještě naposledy zkusila ovu test a byl pozitivní, takže ovulace nakonec proběhla budˇ včera nebo bude dnes, tj. 19. nebo 20.DC, ted´ už „jenom“, aby se vajco nechalo oplodnit a udrželo se (ale při mých cyklech 28 dní na to má jen 8 dní a to je dost málo, obávám se, že i kdyby se povedlo, tak zárodek spláchne krev
)
Včera jsem se dívala na youtube na ovulaci a sbírala jsem nějaké informace a tam bylo, že implantování nebo to uhnizďování trvá 5-9 dní, takže si myslím, že těch 8 dní v pohodě stačí. A navíc, pokud jsi měla ovu toho 19-20DC, tak kdyby se to náhodou nepovedlo, tak by se ti prodloužil cyklus na okolo 33 dní…teda pokud nemáš nějak zázračně zkrácenou luteálníí fázi
Držím palce at je to tam ![]()
IvčaIva píše:Sumaya píše:Sumayo, je mi líto, ale ty testy jsou všechny negativní
Vodolejko..koukni na mý testy…jsou k ničemuMyslím tím, že já je mám negativní
No jo, co se dá dělat. I když si tak říkám, jestli jsem neminula ovu, třeba se taky posunula na 20 nebo 21 DC, kdy jsem už netestovala, ale uvidíme. Dnes jsem 28 DC.
Poslední cyklus byl 29 DC a předtím 32, tak kdybych ho i ted měla 32 nebo nějak tak, tak by to souhlasilo, ale stejně nic necítím. ![]()
Můžu se zeptat? Když jsi měla ovulaci 13DC při 28 denním cyklu, tak mělas to nějak potvrzené. OVU testy apod. Ptám se, protože jsem si dělala ovu testu a byly pozitivní 14DC při pravidelném 26DC.Ale nevím, když test byl pozitivní, jestli ovulace proběhla nebo ne. Trošku se v tom ztrácím
Děkuji ![]()
Už sem na to přišla..chybí mi estrogen…tedy přesně estradiol, který produkuje gráfův folikul. Já ho mám asi málo, protože po vysazení HA mi začali padat vlasy a dostala jsem přípravek s estradiolem na vlasy, tzn že mám asi sníženou hladinu tohoto hormonu.
Tak proto nemám ani ovulaci…našla jsem na netu toto:
Příčina klimakterických změn je multifaktoriální, přičemž hlavní podstata tkví ve vyčerpání folikulů v ováriu na podkladu atrézie. Důsledkem atretických změn ovariálních folikulů je nedostatek ovariálních steroidů, hlavně estrogenů. Tvorba estradiolu klesá o 90 % a estronu o 70 % ve srovnání s reprodukčním obdobím. Zdrojem estrogenů v postmenopauzálním období se tak stává periferní konverze ovariálních androgenů a aromatizace nadledvinového androstendionu. Produkce androgenů v období klimakteria se mění minimálně.
Tzn..že moje tělo po 7 letech HA je asi ve stádiu přechodu a proto neovuluji.
A při braní HA je tělo udržované jakoby ve fázi těhotenství. Což pro tělo asi taky není moc přirozené být 7 let v této fázi.
Včera jsem sledovala diskuzi nějaké doktorky asi z Anglie nebo odkud a ona říká, že dlouhodobé braní HA má určitý dopad na tělo např „infertilita“ tzn neplodnost.
Tak at mi ta nová Dr. netvrdí, že HA nemá vliv na plodnost. Přece orální antikoncepce nedávno slavila 50. let od svého vzniku a myslím si, že studie nejsou ještě tak daleko, aby se dalo říct, co to s tělem udělá za 15 let užívání. Kdyby mi to doktorka v mých 17 letech řekla, jak to doopravdy je, tak je ani neberu. Brala jsem je spíš abych neměla bolestivou ms. Jenže oni ty mladý holky ani nějak neinformují, prostě dají recept a nic neřeší.
To se pak není čemu divit, že v dnešní době čím dál tím víc ženských končí v CARu. ![]()
Hele, jestli můžu poradit ze své zkušenosti ze začátků snažení se - kašlete na moudra z netu! ![]()
Já jsem taky ještě někdy před cca 3 měsíci pořád hledala na netu, co mi je, když mně někde píchlo, hned jsem měla z netu určenou diagnózu. Jediný efekt byl, že jsem byla přechytralá „odbornice na neplodnost“, otrávila a rozčilovala jsem tím přítele a nijak jsem si nepomohla, byl ze mně akorát uzlíček nervů. ![]()
Pak jsem se zkrátka zcela svěřila do rukou lékařky, která ví líp než já, co dělá a hlavně něco udělat může! Jediné, co te´d sleduju, je ovulace dle bolesti břicha a ovu testů (ale ani to bych nemusela, s přítelem si TO stejně „sichrujeme“ průběžně celý měsíc).
Těhotná sice zatím nejsem, ale jsem o dost klidnější, nebrečím už každý měsíc nad vložkou, nehádám se s přítelem a hlavně se tolik nesleduju a neurčuju si každý den jinou diagnózu!
Je to fakt na prd, stres je taky dost významný faktor a tudíž je lepší se mu vyhnout (tohle asi jako jediné ovlivníme my samy).
Beru to tak, že si léta platím zdravotní pojištění, tak atˇ tedˇ doktoři dělají, co umí, ty prachy chci nazpět a mimčo navrch k tomu, však ono to jednou půjde!
![]()
Jinak k té HAK - je to fakt sajrajt, už bych do toho znova nešla, to radši 5 dětí. ![]()