Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mno já jsem OVU našla na testu dneska, obě čárky stejně silné. Prý to musí být, protože jinak to není ovu, když nejsou stejné.
Ale holky psaly, že třeba den předem mají jednu slabší nebo ducha…já furt nic nic, už jsem myslela, že jsem testy koupila zbytečně a najednou u posledního obě čárky a stejně tlusté a viditelné
Tak si zkus jeden měsíc koupit třeba dvě balení Ovu testů (ale možná si už to udělala), protože třeba máš ovu posunutou buď směrem dopředu nebo dozadu (časově)
já taky nemám žádný extra moc hlen, uvidí se no. ![]()
vodolejka píše:
Mno já jsem OVU našla na testu dneska, obě čárky stejně silné. Prý to musí být, protože jinak to není ovu, když nejsou stejné.
Ale holky psaly, že třeba den předem mají jednu slabší nebo ducha…já furt nic nic, už jsem myslela, že jsem testy koupila zbytečně a najednou u posledního obě čárky a stejně tlusté a viditelnéTak si zkus jeden měsíc koupit třeba dvě balení Ovu testů (ale možná si už to udělala), protože třeba máš ovu posunutou buď směrem dopředu nebo dozadu (časově)
já taky nemám žádný extra moc hlen, uvidí se no.
Já jsem je dělala od 11dc-17dc. Mě se tam ukázaly duchy do limitu, ale byly silnější tak do 15 minut. Já jsem neměla ani jeden test, kde by nebylo vůbec nic..ale 11dc slabý duch, 12dc silnější, pak 13 dc zase slabší ale 14-15 dc asi ze všech nejsilněší, ale podle návodu negativní, když obě nejsou stejně silné. No já mám ms po vysazení 36,28,34,29, tak klidně může být třeba posunutá u těch delších cyklů na 19dc
..ale to jsem neměla ovu hlen vůbec..ani předtím, tak stejně by tam ty spermie nepřežily déle jak 5 hodin. Já si myslím, že mi třeba nedozraje folikul a pak zanikne, když nemám pozitivní ovu testy. To se stává při delším braní HA. Já je brala 7 let, ale s roční přestávkou. Když jsem je jednou před 3 lety vysadila, tak jsem měla hyperovulaci..asi 7 folíků a ted nic. Budu testovat za 6 dní asi, tak uvidím, ale nečekám, že tam budou //.
ahoj sumaya - víc odpovím až večer z domova, ale co se týče spermií, tak ty přežívají i více jek 24 hodin. Teď musím makat ![]()
sumaya - mám teď chvilku, tak to dopíšu…po dlouhodobém braní HA je cyklus nějakou dobu rozhozený…ale pokud jsi ho neměla pravidelný ani před braním HA, tak ho nebudeš mít ani teď. Pokud už to sleduješ nějakou dobu (např. půl roku), tak můžeš délky cyklů zprůměrovat a také zohlednit, pokud se nějaká délka dyklu častěji opakovala. Z toho pak vycházej při výpočtu nástupu OVU.
Zkus si někdy koupit ta 2 balení a vyzkoumat tu OVU. Stačí,když u té druhé čárky bude tmavá třeba její část. Vždy se porovnává nejtmavší část testovacího proužku s barvou kontrolního.
Nestresovala bych se domněnkou, že folikuly nedozrávají. Ale holky tady taky často píšou, že to se dá poznat na ultrazvuku, pokud se dohodneš se svojí lékařkou. Já jsem třeba domluvená, že když nám to půl roku nepůjde, mám se objednat a domluvíme další postup. Nic nevzdávat!
Jo a ty spermie opravdu vydrží 24 hod a někdy i déle!!! žádných 5 hod ![]()
vodolejka píše:
sumaya - mám teď chvilku, tak to dopíšu…po dlouhodobém braní HA je cyklus nějakou dobu rozhozený…ale pokud jsi ho neměla pravidelný ani před braním HA, tak ho nebudeš mít ani teď. Pokud už to sleduješ nějakou dobu (např. půl roku), tak můžeš délky cyklů zprůměrovat a také zohlednit, pokud se nějaká délka dyklu častěji opakovala. Z toho pak vycházej při výpočtu nástupu OVU.
Zkus si někdy koupit ta 2 balení a vyzkoumat tu OVU. Stačí,když u té druhé čárky bude tmavá třeba její část. Vždy se porovnává nejtmavší část testovacího proužku s barvou kontrolního.
Nestresovala bych se domněnkou, že folikuly nedozrávají. Ale holky tady taky často píšou, že to se dá poznat na ultrazvuku, pokud se dohodneš se svojí lékařkou. Já jsem třeba domluvená, že když nám to půl roku nepůjde, mám se objednat a domluvíme další postup. Nic nevzdávat!Jo a ty spermie opravdu vydrží 24 hod a někdy i déle!!! žádných 5 hod
No předtím jsem měly cyklus 28+- 1 den, tak skoro pravidelný. No uvidím, ted to chodí skoro přesně poslední 3 cykly byly 28,34,29..tak ted myslím, že bych to mohla dostat 30dc. Jinak průměr mám 32DC. Ovu by měla být asi 17DC..nevím, ale nic nebylo. VOlala jsem dr. ale na půlku cyklu měla dovolenou. Vycházelo mi to na svátky. Taky jsem četla, že vydrží 24 hodin a někdy i déle, to právě záleží na kvalitě ovu hlenu a ten já teda nemám žádný…takže si myslím, že v tom mým se ani nemůžou hýbat. ![]()
hm a vy už se snažíte přes půl roku? a je ti do 30 let nebo přes 30 let?
vodolejka píše:
hm a vy už se snažíte přes půl roku? a je ti do 30 let nebo přes 30 let?
Ted to byl 5 měsíc. Takže další cyklus to bude už půl roku. Mě je 26
. No nic zavolám dr at mě objedná, a budu dělat ovu testy.
ptám se proto, že mě doktroka řekla, že kdyby mi bylo do 30 let, tak žádnej stres a další kroky by podnikala až po roce snažení…ale že už je mi víc jak 30, tak se mám ozvat po půl roce…takže ještě 4 měsíce přede mnou a doufám, že se to obejde bez těch dalších kroků ![]()
vodolejka píše:
ptám se proto, že mě doktroka řekla, že kdyby mi bylo do 30 let, tak žádnej stres a další kroky by podnikala až po roce snažení…ale že už je mi víc jak 30, tak se mám ozvat po půl roce…takže ještě 4 měsíce přede mnou a doufám, že se to obejde bez těch dalších kroků
Jo to chápu
To se podaří…4 měsíce je dlouhá doba
![]()
vodolejka píše:
držím palce![]()
a soju, když vůbec, tak s mírou, jo?
![]()
Však jsem ji měla na 2 měsíce a když nepomohla, tak ji dál jíst nebudu ![]()
tak jsem testovala 16 a 17.DC, na ovu testu slaboulinké čárky a ten 17.DC spíš už slábla, takže dr. měla asi fakt pravdu - ovulace nejspíš vůbec nebyla nebo byla, ale folikul byl v té době malý a vajíčko tudíž špatně uzrálé a nepoužitelné ![]()
aspoň si nemusím dělat tento měsíc stresy, jestli jsem v tom nebo ne a vím, že Clostilbegt nezačnu brát zbytečně a něco se jím - snad
- konečně vyřeší
naděje umírá poslední
, ale doktorka to asi pozná, tak snad Ti ten lék pomůže…taky držím palce ![]()
IvčaIva píše:
tak jsem testovala 16 a 17.DC, na ovu testu slaboulinké čárky a ten 17.DC spíš už slábla, takže dr. měla asi fakt pravdu - ovulace nejspíš vůbec nebyla nebo byla, ale folikul byl v té době malý a vajíčko tudíž špatně uzrálé a nepoužitelné
aspoň si nemusím dělat tento měsíc stresy, jestli jsem v tom nebo ne a vím, že Clostilbegt nezačnu brát zbytečně a něco se jím - snad- konečně vyřeší
Ivčo..a dělala ti utz? Mě dělala po „ovulaci“..ale neřekla mi, že tam vidí třeba tekutinu nebo něco, takže já ji také asi nemám.
holky, mně se teď děje divná věc
já měla dle testu ovulaci v neděli, včera tj. v pondělí už byl ovu test negativní a teď v úterý večer najednou velký hlen…bohužel už nemám Ovu test…ale stejně by to bylo divný, ne? Když mi to ukázalo pozitivní ovu v neděli?
co to k sakru je? ![]()
Nemáte některá podobnou zkušenost? ![]()