Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych takový řeči ignorovala.. je jim do toho houby a mě by to teda ani nerozhodilo. To je věc vás dvou. Takže ignorace a neřeš ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, babičky, tatínkové a dědečkové či jiní diskutující,
potřebuji se svěřit problémem, co mě tíží. Jde o nesmyslné naléhání přítelových rodičů. Jde o to, přítel teď dostudoval a našel si poprvé pořádnou práci v oboru (studoval dlouho, je mu 26)… btw… Nedostal ještě ani první výplatu… Do toho já budu studentem MINIMÁLNĚ ještě 2 roky (je mi 22) a mám finančně a časově náročný koníček, který je pro mě nyní životní priorita. Navíc oba bydlíme u rodičů. I přesto se nás pod stromečkem tchýně ptala, co děti. A dneska jsem se dozvěděla, že jeho děda přišel s tím, že kdyby se nám stala nEhOdA, tak můžeme bydlet s ním, já se postarám o mimino a o něho. (3 roky mr**** a nikdy žádná nehoda)
![]()
![]()
Zdá se vám to normální? Připomínám, že přítel teprve nedávno začal pracovat, je ve zkušebce. Nedokážu si představit, co budou dělat za dva roky.
Já vždy děti chtěla, ale moje děloha se asi aktuálně smrštila a a schovala za ledvinu a absolutně mě tohle odrazuje a nutí myslet na to jestli je vůbec chci doopravdy.
… Setkali jste se někdo s tím?
Možná to jen myslel dobře. Možná se snaží zajistit si péči na stáří. Ty si hlavně zjisti, co obnáší péče o starého a nemohoucího člověka. Pokud se to sejde v době, kdy máš malé děti, může vám to narušit rodinné vztahy a dětem vzít kus dětství. Situace bude jiná než kdybyste měli čas a prostor věnovat se hlavně jim.
Momentálně bych to celé hodila za hlavu. Jediné, nad čím bych přemýšlela, jestli děda nemá tendence organizovat druhým život a jestli se to nemůže projevit i v jiných oblastech, které plánujete dřív.
@Tarena píše:
Zaujal mne ten slovnik. To bych od zeny v tomhle typu prispevku necekala.
Proč, já se zasmála náhodou. Má pravdu holka, vždyť jsou střelení ![]()
Pokud se naučíš normálně komunikovat se staršími dospělými, se svou rodinou, nebude tě žádný problém tížit. V klidu a přesvědčivě jim řekni své představy a plány o svém životě, třeba na nejbližších pět let. Zkus nebrat jejich otázky jako útok nebo naléhání, ale jen jako dialog.
To je takový problém jim říct, že studuješ a proto dítě ještě nechceš? ![]()
To snad pochopí a dál se ptát nebudou. Nebo jo?
@Tarena píše:
Zaujal mne ten slovnik. To bych od zeny v tomhle typu prispevku necekala.
Zakladatelka byla hodně naštvaná, chápu nevybíravý slovník.
Tchánovci a vyčůraný děda strkají nos kam nemají.
Pořádně si promluv s přítelem, aby jsi věděla nakolik si nechá mluvit do života.
Jsi hodně mladá, dostuduješ, trošku dozraješ a zjistíš, že Tvůj současný partner není to pravé ořechové pro život.
Hlavně se nenech nikam nacpat
Tvl dobře ti to vymysleli
rychle porodit, uvázat se doma a ještě šup dědu na krk abys toho neměla málo, a koníčky? S těmi se rozluc
super rodinka
@Layana píše:
Tvl dobře ti to vymyslelirychle porodit, uvázat se doma a ještě šup dědu na krk abys toho neměla málo, a koníčky? S těmi se rozluc
super rodinka
Presne, zena je prece jen inkubator. A koho zajima ze nejsou svoji, nemaji vybudovany zadny zazemi a nikoho uz vubec nezajima, ze bez odpracovaneho aspon jednoho roku ani nedostane materskou a nebude mit ani jistotu mista v praci kam se vratit. Uz tak kolikrat mladou holku nechteji zamestnat, protoze prece muze odejit na materskou. A holku bez praxe s ditetem? Kdyz jsou porad deti nemocny zamestnavatelum to vadi? A jeste aby se starala ona o jejich dedu? To snad nemysli vazne?? Vychcanci… od nich at si zakladatelka hlavne nikdy nic nebere, protoze to bude hotovy danajsky dar.
Že něco takového nadzvedne vůbec ze židle…
do mě si tchýně uměla taky rýpnout, úplně normálně jsem odpověděla - ještě ne. Tož dočkali se. Jedním uchem tam, druhým ven. ![]()
Já nevim proč to tak řešíš. Když mi tohle někdo řekne, tak mu řeknu, že děti ještě neplánuju a tím ta diskuze pro mě hasne…nechápu v čem je vlastně problém.
Ber rodinu trochu s nadhledem, zajímá je to, tak plácají, co je napadne. Však můžete opakovat, že dokud studuješ, na dítě určitě nedojde, nebo něco podobného.
@Wilík chápu, že jsem poněkud hysterická, někomu to tak může přijít. Ale mě to štve od té rodiny přítele, kdyby se to stalo při jeho studiu, tak by ho zabíjeli. Ale jim je reálně jedno, že studuji já.. Navíc jsem se s nima teď pár měsíců nebavila, teď jsem teda svolila a usmířila se, abychom mohli strávit Vánoce spolu, nikdy nic a najednou během měsíce to slyším pořád. Pak z přítele vyleze, že kamarádka tchýně, naše dítě vydělá v nějaký vizi, páč má dar a od té doby nedají pokoj