Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hospodki já mám Bulovku v podstatě za barákem, tak by pro mě místem byla lepší… ale to Podolí je tak krásná budova, navíc vyhlášená pro péči, že jsem ani jinam nechtěla
Tak snad se malá až tak moc hnát na svět nebude 😄
@Ter88ka já mám Neratovice jako u prvního. Snazi se co nejvíc prirozene, vše mi vysvetlili, na vše se ptali. Bonding jsem měla 3 hodiny. V průběhu toho vyšetření tak na dvě minuty, ale až po tom, co se me zeptali jestli si ho jen na chvilku můžou vzít. Já šla pak do sprchy a manžel se sestrickou na koupání. To se taky ptali jestli můžou vykoupat teď a nebo až se mnou ráno na vizite atp. Císaře zbytecne nedelaji a prostředí a budova? Upřímně, přijela jsem v slušných kontrakcich a nevšimla bych si, kdybych po chodbě slapala na šváby
pokoje starší i socialky, ale vše čiste. Jen to jidlo byl hnus a nedalo se to jist. Svačiny měli ale tak velké, ze sem posílala domu a dělala jsem si i na noc chleba k zakousnuti, protože jsem při kojeni mela hlad. Kojici čaj denně k dispozici, pleny, porodnicke vložky taky. Sestra ukázala ochotně kojeni a za celou dobu jsme s tím neměli jediný problem. Do větší nemocnice bych šla, kdyby to vypadalo na nějaký problem nebo předčasný porod.
@Ter88ka
Děkuji, uvidíme jak to dopadne 😃 já ani nedohledala, že bych mohla mít ještě registraci jinam ![]()
@Ballow to já taky ne, prostě jsem to jen zkusila pro sychr a uvidíme 😄
Holky uz jen 77 dni 🤣 🤣 toto leti. Asi bych mela pomalu hledat pidi oblecky a davat nejak dohromady vybavicku. Ono to vypada ze je casu dost, ale to se prekuli a pak se nebudu stacit divit 😯
Ahoj holky, tak mě zbývá 90 dní. Já se přiznám, že já mám skoro vše nakoupený. Hadry vypraný ještě se mi suší poslední várka na balkoně. Kočárek dojde do týdne a postýlka je ve sklepě. Me pak bude zabývat už jen nakoupit věci do porodnice a kosmetiku ![]()
@Sabrine tak to mas super. Ja teda mam doma vsechno po dceri. Jen to musim pohledat po krabicich. Kocarek mam slozeny. Postylku jeste vyuziva Viktorka, ale te se v nejblizsi dobe koupi postel. No a veci do porodnice…no to jedine musim koupit 😁
Tak my máme ještě před sebou 74 dní, když bude chtít v termínu 😄 Taky už skoro všechno mám, oblečení jsem podělila tolik, že se nemusím první měsíce vůbec starat… jen do porodnice koupím něco novýho… Kočárek je připravený v obchodě, postýlka na půdě, základ mám… a co nemám, to ještě zvládneme, máme ještě čas 😄 No a už jsme hlavou dolu 🙃 😊
@Ter88ka tak ta moje Pepina je nejspis asi napric. Podle toho jak me porad kope do boku 😁
@Ter88ka 69 dni a hlavou dolu
jen teda mudr na posledni kontrole rikala, ze pry jeste neni jiste, ťze tak zustane, pry ma jeste relativne dost prostoru se tocit, tak uvidime:) to s tim nechat kocar v obchode neni spatny napak, jeste nad tim popremyslim, zrovna zitra pro nej jedeme, uz se tesim, ten kocar spolecne s celou cestovni vybavou bude prvni vec, kterou budeme mit porizenou🙈 tak pak jeste tu postylku s matraci a pak uz se tesim, ze do ni zacnu pomalu skladat a chystat vsechny dulezitosti:) ![]()
Já když byla na kontrole ve 26tt tak prcek už byl taky hlavou dolů, podle těch kotrmelců si nejsem jistá jestli tak je pořád
i když má škytavku tak to cítím dole v podbřišku, ale pak se mi vlní celý břicho tak si říkám bůh ví jak je tam zase stočenej zrovna teď ![]()
@aannnnaa Jj taky mi říkal, že tam má prostor, tak se ještě může otočit… s tím kočárkem nám to nabídli sami v obchodě, kupovala jsem ho už v únoru, měla jsem strach, že ho zdraží nebo nebudou mít - a obě varianty se mi docela potvrdily 😆 já tam pak jen zavolám, kdy si ho budu chtít vyzvednout a oni mi ho složí, abych se s tím nemusela plácat doma… za což jsem vděčná 🙏 😆
Ahoj holky, s tou polohou je to asi hodne nevyspitatelne jeste, my jsme byli ve 25. tydnu hlavickou dolu, ted v 30. jsme byli koncem panevnim…bylo mi receno, ze porad se tam muze tocit jeste dost dlouho, tak se snazim byt v klidu, dalsi kontrola v 34.tt
@Kassandra18 můžeš vyzkoušet - lehnout na zada a podložit zadek a udělat mu jakoby klouzacku at zadkem vyjede z te pánve. 2-3× denně čtvrt hodiny. Nechat kolena na sedačce a rukama se opřít o zem- nejlépe lokty a vydržet. Me se kluk otocit během dvou dnů okolo 28tt a holka už je od 26tt hlavou dolu
@hospodki jo jo vim, ale diky za tipy, snazim se cvicit vsechno mozne, ale cim vetsi sklon udelam, tim mam vetsi tlaky v hlave a nedavam to 😀 a citila si, kdyz se mimco otocilo? nebo podle UZ?