// v září 2011... :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6672
27.9.11 16:33

Gratulace všem k // :palec:

Vitamíny - beru Mamavit (před pár lety jsem měla problémy se žaludkem a skoro nejedla a když tak špatně - a měla strašnej nedostatek železa a určitě i vitamínů, ale už by to mělo být dobrý.

Kafe - nikdy jsem se nenaučila pít, takže s tím nemám problém. Alkohol - kvůli problémům se žaludkem jsem už dlouho nepila, akorát v létě jsem se naučila dát si po večeři 1 pivo lemona - tak teď mám na chvíli utrum.

Oznámení novinky - i v tomhle bodě jsem exot. Rodičům jsem o IVF řekla - spadl jim kámen ze srdce, že už to začínám nějak řešit. IVF utajit před manželem se ani nedá, když mi píchal injekce :-D Tchýně na mě před týdnem těhotenství poznala málem dřív než já, tak nemělo smysl zapírat. Kolegyně v kanceláři taky o všem ví - kdyby mi bylo šoufl, tak ať ví co se mnou a taky s nima probírám praktický věci - jsme super kolektiv. Obě šéfové to taky ví, protože jsem potřebovala operativně uvolňovat k doktorům, jedna z nich dokonce má za sebou spoustu pokusů IVF, takže má pochopení. A ještě to ví asi 4 kamarádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
27.9.11 16:46

mám stejný názor jako CokeLady, ale samozřejmě je to každýho věc..... :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
27.9.11 19:59

hezký večer všem :kytka:
tak také ještě nakukuju…
k probíranému tématu - kafčo mi dokonce doporučili 8-o protože mám šíleně nízký tlak, takže je to vlastně lék :mrgreen: :-P alkohol si dám jen vyjímečně, spíš když je nějaká významná příležitost a opět mi bylo lékařem řečeno, že několik loků vína jednou za čas rozhodně neuškodí.
A s tím oznámením o těhu - také jsem vyléčená, bohužel na vlastní kůži jsem si vyzkoušela, jaké to je, všem přátelům a známým vysvětlovat, že těhu nedopadlo a mimi nebude :nevim: :zed: fakt hrozné…takže manželovi to řeknu, až si budu opravdu jistá, tedy po předpokládáném termínu MS :wink: a ostatním až už to bude fakt poznat 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
27.9.11 20:01

jo a vitamínky…beru femibion 800, především kvuli tomu minulému zamlklému těhotenství. Jinak při prvním těhu jsem jedla jen tu listovku a nebyl problém :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
27.9.11 20:53

Ahojky holky… :kytka:
Tak jsem se dneska byla poptat v tom gyncentru tady kousek a sestřička mě rovnou objednala na 13.10., takže je rozhodnuto, nějak nemůžu vymazat z hlavy to chování svého dr. a už mu ani nějak nedůvěřuju, nehledě na vaše reakce které jsou jasným důkazem, že něco není v pořádku… :think: Navíc Dr. ke kterému jsem se objednala by mě být dle všeho zároveň majitelem jednoho centra asistované reprodukce, tak si od toho slibuju mnohem lepší péči a řešení toho našeho „problému“… :-)
Mabis…spermio už máme dvakrát za sebou, jednou nic moc, podruhé kontrolní už výborné, takže tam problém zřejmě nebude… :wink: Ale ten hormonální profil ho ani nenapadl, když mi začátkem roku napsal Clostilbegyt a Utrogestan, tak ovu ani nehlídal, jestli vůbec proběhla a když jsem po dobu té léčby neotěhotněla, tak to ani nijak neřešil… :nevim:
Dalunka…moc moc gratuluju…to je teda fofr, holt správný přístup a řešení opravdu přínáší úspěchy, ale jak už jsem psala můj Dr. ovu u Clostíku a Utrogestanu ani nijak nesledoval…spíš mi to přišlo jako pokus, jestli to třeba nevyjde… :-?
sxaxnxdxrxo…co my bychom dali za holčičku, i manžílek si ji přeje, ale možná to bude tím, že už máme dohromady tři kluky… :mrgreen: Jinak to tak většinou bývá, že chlapi chtějí kluky…asi aby je mohli učit lumpárny… :-D
Nesinko…už se stalo…kapacita není…jen je mi trochu líto těch let co jsem tam chodila a byl u porodu syna, ale bohužel na to nejde brát ohledy…člověk aby se ještě bál že něco zanedbá… :nevim: :roll:
Hesinko…jsi moc hodná, děkuji, ale Prahu mám trochu z ruky… :-) :wink:
beruloušku…no podle něho je po tak dlouhém snažení všechno v pořádku asi… :nevim: Femigard si objednám příští měsíc, teď zajím budu popíjet kontryhel, co jsem si koupila… :-) Prstíkovou metodu jsem zkusila jen jednou, ale třeba bych ji mohla vyzkoušet znovu a vícekrát než jen jednou, jen si nejsem jistá, jestli ji dělám správně, spíš mi přijde, že toho jde víc ven, než tam kam by mělo… :think: :roll: A s těmi testy…ty co jsem sem vložila při prvním příspěvku označil on za negativní…na digitální plus odpovědět nedokázal… :nevim:
Jinak vítám všechny nové těhulky s krásnými //…a moc moc držím palečky aby celé těhu bylo jen pohodové a bezproblémové… :palec: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
27.9.11 21:15
PetiteFillette píše:
CokeLady, právě proto, aby se mi PPM nevypočítávala z příjmu. Já totiž pracuju 60hod/měs. s příjmem cca 2400kč, z toho mi ještě strhávají doplatek do minima na zdrav.pojištění (asi 400), přičemž náklady na cestu do práce+jídlo+pití mě na měsíc vyjde asi na 600. Takže příjem veškerý nulový. A kdyby se mi z toho měla počítat PPM, tak se budem muset chodit pást. S jedním větším dítkem to ještě jde, ale s miminem ne. Proto chci na ÚP, abych mohla od porodu dostávat RP.

no ale ted v tom mají být od ledna změny ;) prý snad bude stačit pokud je zaěstnaný otec dítěte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
27.9.11 21:18

Sonipa - on může být problém i jinde ;) nechala bych si vyšetřit hormony štítné žlázy a prolaktin
já si ho nechala udělat minulý měsíc, hlava se uklidnila, že je vše OK a šup hden další měsíc se zadařilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
27.9.11 22:28
CokeLady píše:
Ohledně těch novinek - já vím, že je supr to každýmu říct a že jsou všichni rádi a přejou to a tak, jenže já jsem vyléčená, co přišla kolegyně před půl rokem, že je těhu (řekla to na základě testu) a za 2 týdny byla na revizi, prtoože netlouklo srdíčko.

Před měsícem další kolegyně (na základě proužků na testu) a za týden začala krvácet a chodí 3× týdně na udržovací injekce.

Nesnesla bych potom ty soucitný pohledy po tom, co by celá firmě věděla, že jsem potratila. Vím, že si to nemám připuštět, ale do 10tt je to riziko velice vysoké, tak to beru i z pragmatického hlediska. :cry: :mavam:

Mám za sebou asi pět let, kdy jeden problém byl následovanej dalším. Takže nemám to srdce všem co mě podporovali neudělat radost tím, že jim nesdělím, že se mi začíná konečně dařit a mám se konečně zase na co těšit.

Vím že riziko je vysoký a taky to všem u oznámení říkám. Není to u mě tak, že bych prostě jen řekla „jsem těhotná“. Informovala jsem je už o podstupovaným IVF a tak je logický, že jsem i řekla jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
28.9.11 09:16

CokeLady krasnou dovcu! Uzijte si klid :-) Ad test - ja uz netestuju? Testy dosly a dalsi jsem nejak nekoupila… Dr mi v utery rekne, jestli jo nebo ne :-)

• Citovat
  • Upravit
pkp
748
28.9.11 09:21

ahoj, zajímalo by mě, kdy oznamujete těhotenství, já jsem teď asi v 6týdnu, ke gyn. jsem objednaná až za dva týdny, já to asi nevydržím neříct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3066
28.9.11 09:47

Cokelady užijte si dovolenou :dance: A já na začátku testovala pořád bála jsem se aby druhý den nezmizela :-P a nezmizela :dance:

nesinkopřeji ti aby to bylo jooooo :palec: :dance:

pkp já jsem to doma oznámila 7tt a ostatním až pozdíš až jsem byla 2.trimestru a někteří to neví ještě do teď :lol: ale byla jsem hodně nervozní protože doktor nic ještě neviděl a pak mě to mrzelo ,že jsem to řekla když to nebylo ještě od doktora potvrzené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkp
748
28.9.11 09:53

sxaxnxdxrxa: no právě, většinou se píše, že s oznamováním, by se mělo počkat do 12týdne - to mi přijde hrozně dlouho, už teď to na mě kaamarádky poznaly, pže jsem třeba nejela na kolo na akci jsem si nedala alkohol - takže pár kamarádek to ví a o to hůř, pže rodina ani moje ani manželova, ještě netuší… vím, že se stát může cokoli, jsem v 6týdnu a gyn mě objednala za 2týdny teprve, takže mi to přijde nekonečný a na druhou stranu i nefér - rodina netuší, že už jsme se snažili, kamarádky ano - takže si to lehce daly 1+1 dohromady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3066
28.9.11 10:05

kamarádky z práce to taky věděli ,že možná jsem i když to bylo jenom na testu,tak jsem z toho měla takovou radost ,že jsem to některým řekla* A pak jenom mojí rodině :lol: a od přítele rodiče se to dozvěděli jako poslední :-) Jestli je tam silná čárka tak bych to tvojím rodičům asi řekla od manžela chvíli počkají :lol: protože já to taky nevydržela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkp
748
28.9.11 10:09
sxaxnxdxrxa píše:
kamarádky z práce to taky věděli ,že možná jsem i když to bylo jenom na testu,tak jsem z toho měla takovou radost ,že jsem to některým řekla* A pak jenom mojí rodině :lol: a od přítele rodiče se to dozvěděli jako poslední :-) Jestli je tam silná čárka tak bych to tvojím rodičům asi řekla od manžela chvíli počkají :lol: protože já to taky nevydržela :palec:

no oni se spolu rodiče navzájem znají a často se potkávájí, takže to by byl celkem risk, no holt asi vydržím do kontroly a pak to vybalíme, teda pokud nenastane mimořádná situace, pže už jednou mi mamka řikala, ať si s ní dám svařák, jak byly ty chladný dny, tak to jsem se vykecala, ale příště už by asi tušila… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
28.9.11 10:14

já myslím že netušila…já to řekla jenom nejlepší kámošce a manželovi…ostatním to řeknu až po tom 12. týdnu…a jestli to na mně poznaj dřív tak asi půjdu s pravdou ven..ale do konce druhýho měsíce určo ne… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí