Poradna duly
Jana Čurdová
Zácpa - stačí jíst hodně vlákniny a hodně pít. Vláknina - občas to píšou na obalech - jinak hlavně celozrnný pečivo, ovoce, zelenina. Taky si kupuju výrobek Dobrá Vláknina.
Nachlazení, rýma - léčím syrovou cibulí na chlebu se sádlem, kolegyně na rýmu dává měsíček cibule do nosu, taky nos pěkně protáhne křen - ale ten radši k jídlu. Taky pomáhá zázvor - ale ten čerstvý, ne mletý sušený - a to jak do čaje tak i syrový kousat. Topinka s česnekem oškrábe i bacily v krku.
Zázvor se používá i na těhotenské nevolnosti - bonbony, čaj atd.
Dalunka píše:
Nevědomky mluvím o miminu jako o holce, až mě na to známí upozorňují. Když jsem před měsícem převlíkala postele a měla na výběr prostěradla a peřiny modrý a růžový, tak jsem samozřejmě dala růžový, co kdyby to pomohlo.
Teplota mě včera stoupla ne 37.8
a rýma myslím trochu ustupuje ,ale na ten chleba se sádlem a cibulí jsem teď dostala takovou chuť ,že si ho musím dát
jinak zkouším skořici s medem tak snad něco pomůže ![]()
Dobre rano ![]()
Dalunka dik za tip na leceni rymy, hlasim se do klubu rymujicich. Jen teda nemuzu syrovou cibuli, nekamaradi se s mym zlucnikem
Ale ten zazvor, to je vyborny napad, mama z nej vari caj (s medem), tak to vyzkousim.
CokeLady zatim mame jen jmeno pro kluka, to jsme meli vybrane uz davno. A resime to doma tak stredne. Dostavujeme baracek, tak jsme zmenili priority, abychom se do nej mohli pripadne co nejdriv nastehovat. Zrejme nas odsud z bytu stejne vystve sousedka, dite nedite. A taky resime porodnici, 14tt je preci jen za 6 tydnu a ja z tech 6 tydnu jsem 4 cele tydny na sluzebni ceste. Vic neprobirame, abychom to nezakrikli ![]()
A velka gratulace nove prichozim! ![]()
holky vy mě teda děsíte..člověk se před chvílí dozví že je v tom a už řešit porodnici?…
fíha..
beruloušek píše:
holky vy mě teda děsíte..člověk se před chvílí dozví že je v tom a už řešit porodnici?…fíha.. [/c
beruloušek píše:
holky vy mě teda děsíte..člověk se před chvílí dozví že je v tom a už řešit porodnici?…fíha..
já v mém 7.týdnu ještě ani nebyla na gyn., takže zatím nic takového neřeším, dokonce i když jsem si stěžovala, že neoblíknu rifle, tak mi kamarádka začala hledat těhotenský gatě, tak i ty sem rázně odmítla, zatím mi to přijde předčasné
… ale chápu, že někdo chce mít jasno hned ze začátku, nic proti tomu nemám
Dobré ranko holky,
my teda neřešíme lautr nic.
Jen jsme se tak lehce bavili o jménech,ale opravdu jen jaká by se nám asi libíla.Víc ani ťuk.Mám strach,aby vše dopadlo dobře.
Můj chlap dokud prý nepůjdu k dr.,tak tomu prý úplně věřit nebude. ![]()
Ví to kolem mě jen chlap,moje mamča,ségra a včera jsem to řekla tchýni.Nevydržela jsem
.Měla hezkou reakci,zalily se jí očí slzama,a byla milá.Zbytek večera mě tak šibalsky pozorovala,a kdykoliv jsem se na ní podívala,tak se spokojeně usmála. ![]()
Není náhodou Nesinka z Phy ?Tam se přeci musí registrovat těhotné hodně brzy,ne? Tak proto určitě to chce řešit dříve.Píše,že je pak 4 týdny pryč… ![]()
porodnice jsem z Prahy a ve 14tt se musim nekam registrovat
To je za sest tydnu, a ja jsem tu ted uz jen tyden a pak jedu na 14 dni na sluzebni cestu, pak zas tyden a zase 14 dni
vratim se ve ctvrtek a v patek rano se musim jit nekam zaregistrovat. Takze bohuzel
Jestli nechci rodit mimo Prahu, tak si musim vybrat ted a pak jit najisto. Trochu absurdni ![]()
Honey83 píše:
Dobré ranko holky,
my teda neřešíme lautr nic.Jen jsme se tak lehce bavili o jménech,ale opravdu jen jaká by se nám asi libíla.Víc ani ťuk.Mám strach,aby vše dopadlo dobře.
Můj chlap dokud prý nepůjdu k dr.,tak tomu prý úplně věřit nebude.
Ví to kolem mě jen chlap,moje mamča,ségra a včera jsem to řekla tchýni.Nevydržela jsem.Měla hezkou reakci,zalily se jí očí slzama,a byla milá.Zbytek večera mě tak šibalsky pozorovala,a kdykoliv jsem se na ní podívala,tak se spokojeně usmála.
Není náhodou Nesinka z Phy ?Tam se přeci musí registrovat těhotné hodně brzy,ne? Tak proto určitě to chce řešit dříve.Píše,že je pak 4 týdny pryč…
jé, tak to pardóón, to mě nenapadlo, že někde je to takhle… já prostě pojedu do porodnice, která mi je nejblíž
… jinak tu reakci tchýně ti uplně závidím, já to ještě nevybalila, takže zatahuju břicho (jelikož ho mám už teď lehce vzedmuté - jsem normálně hubená, takže je to na mě vidět) a dělám, že nic, ale taky se moc těším na reakce ![]()
Nesinka píše:
porodnice jsem z Prahy a ve 14tt se musim nekam registrovatTo je za sest tydnu, a ja jsem tu ted uz jen tyden a pak jedu na 14 dni na sluzebni cestu, pak zas tyden a zase 14 dni
vratim se ve ctvrtek a v patek rano se musim jit nekam zaregistrovat. Takze bohuzel
Jestli nechci rodit mimo Prahu, tak si musim vybrat ted a pak jit najisto. Trochu absurdni
Nes kde budeš chtít rodit… já asi bulovka ![]()
jinak po týdnu zdravím, co se tu událo nového, dočítata se mi nechce ![]()
Čau Kočky
tak mám dnes po kontrole … mimi měří 2,4cm, roste jako z vody. Za čtrnáct dní mě čeká první screening. Dostala jsem průkazku a tak mám zas o něco lepší náladu.
Zatím papa a mějte se krásně
Byla jsem ráno v CAR na 1. UTZ - mimi měří 0,5 cm, jsem 6+1 TT, všechno v pořádku. Na kontrolu srdíčka jdu za 2 týdny. ![]()
ahoj holky.....já jdu na kontrolu 11.10. taky vám roste bříško? já je měla vždycky plochý a ted je mám takový vystrčený…ale to se mi zdá brzy na šestej týden… ![]()