Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Červené vínko ochutnávám do ET. Teď ho mám taky, ikdyž OPU ještě neproběhla.
![]()
Zítra mě čeká UTZ, tak snad nějaké folikuly budou.
Břicho nateklé je, tak uvidíme, zda to není jen vzduch.
Předběžné OPU by mělo být 17. ![]()
Všem co mají po ET přeji příjemné zavrtávání bobšů, ať se krásně roztahují a dělají si prostor. ![]()
Co mají před OPU, tak ať mají úžasné folikuly, které se spojí s protějškem a jsou z toho úžasné buňky pro ET.
![]()
Otázka do pranice, jak dlouho holky by mel chlap pred odberem abstinovat? Myslim pred ivf…
@Horysovazena píše:
Otázka do pranice, jak dlouho holky by mel chlap pred odberem abstinovat? Myslim pred ivf…
Ideálně 3-4 dny ![]()
diky, tak to je akorat… Tipuju odber v sobotu nebo v pondeli… Aby jsme vedeli ![]()
Kocky, tak my nemame nakonec zadne mrazacky, desetibunky se rozpadly hned v pondeli, tri pondelni morulky zustaly morulkama, takze se nemelo co zmrazit. A na potvoru jeste hnede spinim ![]()
@JanduleD mě zase bolí břicho jak na MS a to dost. Jinak špinení může být zahnizďování, toho bych se nebála, na strach je času dost. Uvidíme tak za 10 dní, jak to vlastně dopadlo
A s tím mražením to je blbý, na druhou stranu mi přijde fajn ta prodloužená kultivace, že člověk nemrazí neabsolvuje Kety vlastně zbytečně. Já tedy z těch mých 3 ani nedoufala že bude co mrazit, u 10 by mě to asi taky dost mrzelo, ale pořád mi to takto přijde lepší. Po dvou dnech by ti jich zmrazili spoustu a stejně nic z toho.
@JanduleD Jéjej…to je škoda, ale nevadí
ted se hezky vrtá, tak proto to špinění, věř tomu
![]()
Ahoj damy, mohu se k vam pridat? Zitra me (doufam) ceka ET, tak hltam vsechna moudra a zkusenosti
. Jinak OPU bylo v sobotu, jen jsem krapet nervozni, ze nemam zadne info o stavu embrii - odebrano jen 7, z toho 3 pouzitelna vajucha. Do CARu jsem mela volat v pondeli, to mi rekli, ze je vse ok (bez podrobnosti) a ze si mam zavolat ve ctvrtek rano (Mam PK) Jsem i z toho nedostatku info o stavu dost nerv. Zase si rikam, ze to stejne uz nemuzu ovlivnit… Mela jste nektera take takto malo info? Jinak chodim do Pronatalu v Pze.
@Marisen Ahojky, hlavně klid a moc se nenervuj. Já volala 1. den, to mi řekli, kolik vajec se oplodilo a 3. den mi řekli jejich stav. To si myslím, že by ti říct měli ![]()
@Marisen Ahoj, vítej mezi námi. Já taky měla OPU v sobotu a zítra se taky chystám na ET. A jsem na tom stejně, v neděli mi zavolali počet oplodněných vajíček, ale nic víc nevím a řekla jsem si, že prostě vyčkám do čtvrtka, protože to stejně už nijak neovlivním a nehodlám se tím teď ještě víc stresovat. Takže na ty naše embrya každý den myslím a těším se na zítra ![]()
@sicinka13 nam se z 11oocytu povedlo odebrat 8zralych vajuch, sedm se oplodnilo a jeste v pondeli vypadaly ty morulky super. Dr mi rikala, ze kdyz se to zvrtne takhle pozdeji, tak je to spermii. To by i odpovidalo, muz v dobe odberu mel rozsahly nador a zacinal lecbu na onko. Budu verit, ze ti dva sampioni jsou ti pravi, kdyby ne tak frcim aspon na castecny do prace.
@kiwa @Simona_Black Diky obema. Zrovna predchvili mi volali z CARu cas, kdy mam zitra prijit. Kdyz jsem se ptala na podrobnosti ohledne embryí, tak pry az zitra, ze to do telefonu nerikaji. No to uz je ted jedno, kazdopadne kdyz mam prijit, tak tam snad aspon jedno je
. @Simona_Black budu nam obema zitra drzet palce…a vsem ostatnim samozrejme tez ![]()
@Marisen Hlavně se tím nestresuj, mně říkala embryoložka, když mi v neděli volala, že si klidně můžu zavolat a že mi k nim něco málo řekne, ale že to se vše může ještě změnit a že to je zbytečný, protože o tom, které embryo půjde na ET a které na zmražení a počet se stejně rozhodne až ve čtvrtek podle kvality, takže já jsem si prostě řekla, že to nechám osudu a myslím pozitivně, tak snad mi to k něčemu zítra bude ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.