Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Phoebe13 píše:Ještě mě napadlo, že jeho chování může souviset i s jeho znamením zvěrokruhu - Vodnář - to prý jsou mimoňové jako vyšití…
Syn je Vodnář a dcera taky. Ta jde do školy příští rok. Už se „těším“
U nás platí, že co Vodnář, to mimoň.
Myslím, že to se znamením moc nesouvisí. Mám býka /12 let/ a úplně to samé, co popisujete
To jsou prostě děti v pubertě a to jsou mimoňové všichni. Informace, co my považujeme za důležité, pro ně jsou absolutně nepodstatné. A zvláště pokud se to týká něčeho, co mají udělat. Uklidit si, učit se, omluvit se, že zapomněli na úkol…
A i když mě to hrozně štve a někdy bych fakt vraždila, přijde mi to normální a doufám, že z toho jednou ty děti vyrostou ![]()
@krtek7489 Mě to tedy moc normální nepřijde, samozřejmě něco se musí tolerovat, ale někdy si připadám, jak kdybych ho vůbec nic nenaučila, jako když jsem ho k ničemu nevedla. Přitom takový nebýval.
@amame píše:
@krtek7489 Mě to tedy moc normální nepřijde, samozřejmě něco se musí tolerovat, ale někdy si připadám, jak kdybych ho vůbec nic nenaučila, jako když jsem ho k ničemu nevedla. Přitom takový nebýval.
Jde do puberty, kdy rodiče s jejich kecama jsou ti nejhorší lidé na světě
Ten můj také takový ještě před 2 lety nebýval. Já když si vzpomenu, jak mě podobnými řečmi před 30 lety prudili moji rodiče, tak to chování svého syna dokážu pochopit.
A hluboce se musím omlouvat svým rodičům jaká jsem byla krá-va
A neříkej mi, že na synovi nevidíš nic pozitivního. Takhle k tomu přistupuj. Můj syn se třeba dokáže hezky postarat o svoji malou sestřičku, dojde na nákup a i ten pokoj si nakonec uklidí, když začnu vyhrožovat zákazem počítače
Štve mé, že má na háku školu. Ješté před rokem měl samé jedničky. Teď už je na II. stupni, není to sice žádná hrůza, ale jestli bude takhle pokračovat, tak to hrůza bude. To je jediné, co mě trápí. Jak ho motivovat, aby nelajdal školu ![]()
Tak samozřejmě, že není jen to negativní, má spoustu pozitivních vlastností, ale taková ta lhostejnost, není vůbec cílevědomý, ted nevím jak to přesně formulovat to mě štve. Že je drzý, všechno se mu říká xkrát, že moje rady vůbec nebere to beru, to je puberta. No bylo by to na dlouhou diskusi ![]()