12 dětí - máte někdo?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka1
27.11.13 09:08

@micelinka znáš to z praxe? Nechci se hádat, ale mám zkušenosti s dětmi z dětského domova. A pěstouni to mají sakra těžší než rodič.

• Citovat
  • Upravit
13837
27.11.13 09:09

@Timinka ano, pracuji s pěstouny ;). Nehádám se, jen mě to zarazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
27.11.13 09:11

@micelinka Co tě zarazilo? Vnímám to tak, že pěstoun se musí vyrovnávat ve výchově s věcmi, která bio rodič řešit prostě nemusí.

• Citovat
  • Upravit
13837
27.11.13 09:15

@Timinka zarazilo mě to, že jsou tam jen problémové děti. Nesouhlasím, kolikrát se potýkají s věcmi, které řeší i normální rodiny. Vždycky s kolegyněmi říkáme, že kdyby přišel někdo k nám domů, tak taky vyšťourají kupu „problémů“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
27.11.13 09:18
@1.zizi píše:
jee a ja bych ji neco rekla..jsem alergicka na utrpeni deti..dospeli at se sezerou navzajem, ale jak jde o deti a zvirata :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Ja kdyz jsem ji predavala ty veci, tak jsem ji do oci rekla, ze to hlavne davam DETEM, ze kdyby to melo byt ji, tak bych nehla brvou. Ze by mela popremyslet o podvazani. To je takova ta klasicka, vychrtla, nema v 35 zadne zuby, vypada na 60.spinava.. stejne je mi zahadou proc tam socialka nezakroci. Ikdyz zase nevim vse, takze je mozne, ze nejake upozorneni dostala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
27.11.13 09:18

@micelinka nemyslím problémové ve směru feťáci a tak. Spíš to, že nejsou právně volné, pěstoun musí vysvětlovat proč o ně rodiče nestojí, proč je nikdo nechce, to nese problémy do puberty, nevyrovnanost atd. Také to, že mnoho těch dětí zná domácí násilí apod. Prostě jde o jiný druh výchovy a dle mého je daleko náročnější, než u vlastních dětí. Brali jsme si děti na prázdniny z děcáku (teda spíš pubertáky) a dovedu si představit živě čím prochází.

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
27.11.13 09:21

@blorchi šimon má spolužáka co chodí v kalhotách vysoko nad kotníky a rukávy ná tak o 10 cm kratší než by bylo vhodné. Poslala jsem jim mikiny, kalhoty, bundy na zimu :zed: Učitelka musela přemlouvat rodiče, pomoc odmítají a víš co? V těhle mrazech a on chodí dál polonahý, to oblečení prostě nenosí, kdoví kde je :zed: :zed: :zed: S jeho segroou chodil náš dan do třídy a tu díky oblečení prý i šikanovali. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
27.11.13 09:22

@micelinka asi jsem to špatně napsala, nejde o problémové děti, ale o jinou (pro mě těžší) výchovu

• Citovat
  • Upravit
becky87
27.11.13 09:25

@Timinka :zed: :zed: no kde prodane, nebo prochlastane :? :? To je proste hruza. Pritom dneska jsou sekace narvane hezkym oblecenim za par korun :zed: No ja taky pootkala nedavno tu se vsema detma a ani jedno nase obleceni :nevim: A to jsem ji davala fakt asi dve velke tasky ikea. Zimni, jarni letni vsechno. Minimalne na pet let dopredu.Pac ma deti prcky :nevim: Ale az ji potkam, se ji zeptam :cert:

• Citovat
  • Upravit
becky87
27.11.13 09:26

Jo a kdyyz jsem ji davala kocar, fakt jeste pekny, jen po Adovi, s nanoznicek, fuakem, vanickou. Tak jeste byla docela oprskla, ze ma rezave kola 8o Jsem myslela ze me klepne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13837
27.11.13 09:31

@Timinka asi jsme se špatně pochopily, jo výchova může být specifická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
27.11.13 09:48

Já si teda tolik dětí neumím představit, máme jen polovinu - a myslím, že už stačí, máme ještě naddimenzovaný prostor pro jedno dítko, ale to je jen „pojistka“ - už jen proto, že se nás více do minibusu nevejde :lol: a patříme i k tady zmiňovaným pěstounským rodinám (máme 3 děti v pěstounské péči) a ano já mám čas si sednout i k emiminu, vyřídit e-maily, zajet si na kosmetiku, zajít do práce… Paní se dvanácti biologickými dětmi ale obdivuji moc a moc!!! A ještě vypadá fakt moc hezky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
27.11.13 09:51

@Lili5 taky je náš strop podle auta :mrgreen: i když nejstaršímu je už 18 pryč tak se zas začnem vracet k sedmimístným :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
8664
27.11.13 09:57

@Timinka my máme sedmičku a devítku :-) Já jezdím do práce „malým“ a holky se mi vždy hrozně smějí, když jim tvrdím, že jsem malým a na parkovišti moje vyčnívá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
27.11.13 10:01

Já teda čekám první, ale to je mazec 12 dětí. U nás jsou taky dvě dost početný rodiny (po osmi dětech, sociální případy) a už i to je síla 8o Ale ať má každej dětí kolik chce.. když má na to všechno finance :D :palec:

Příspěvek upraven 27.11.13 v 10:02

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová