12 dětí - máte někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka1
27.11.13 10:01

@Lili5 mě vždycky pobaví, když si vzpomenu na doby s jedním dítětem. Manžel miloval sporťáky nízké, malé :mrgreen: A jak si dnes lebedí ve vysokém devítimístném prodlouženém,,autobusu,, :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.11.13 v 11:15

• Citovat
  • Upravit
791
27.11.13 10:14

Nejhorší na tom všem je že ta ženská je uplně odříznutá od okolního světa. Ta ženská co má 15 dětí seděla snáma na zábavmě. Ale vůbec se nezapojovala. Protože nevěděla o čem se má bavit. Max o dětech. Ale děti jsou slušné. To se musí nechat. Ale né každý. To dokáže zvládnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
27.11.13 10:22

Pani je mozna v klidu…

Tech deti bychse rada zeptala.
Mne osobne vadi, ze v techto rodinach neni cas a prostor na individualitu…

Bych rekla, ze decka v decaku maji vic pozornosti  :think:

• Citovat
  • Upravit
8664
27.11.13 10:55

@Timinka já jsem ještě před rokem používala do práce matiza :-). Jednou si koupím new beatla.

@chatwenna jak dlouho jsi v takové rodině žila? Nebo máš sama 12 dětí??? Ono je totiž lehké soudit… ale je pravda, že když jsem byla matkou jedináčka, tak jsem taky nevěřila, že to jde zvládnout, dneska už vím, že jde a daleko lépe než nadaného jedináčka… ale to matky se dvěmi dětmi nikdy nepochopí. Třeba ve školce mají naše děti učitelky rády, protože jsou těžce na pohodu, nejen že vše umí, ale taky umí pomáhat ostatním, nejsou sobci, mají obr dávku empatie… To jedináček nikdy umět nebude. A s tím děcákem bych byla velice opatrná, neb vidím na svých dětech, co děcák dokázal a jak krutý děcák je… Sama jsem tam i pracovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
27.11.13 11:00

@Lili5 Motas jabka s hruskama…

Ja netvrdim, ze deti neco neumi ani ze jedinacci jsou skveli.

Cti poradne.

• Citovat
  • Upravit
8664
27.11.13 11:08

@chatwenna není čas a prostor na individualitu - tak mi to třeba vysvětli - nechápu - právě myslím, že v mnohočetných rodinách mají děti více prostoru, protože si na to maminky dávají více pozor.

Bych rekla, ze decka v decaku maji vic pozornosti - dělala jsi tam? Viděla jsi přístup v děcáku??? Kolik dítě má pozornosti? Má pozornost - má svého psychologa, vychovatele, má svého kontaktního pracovníka - fajn, možná s něma tráví více času - ale tohle není o času… Dá mu někdo tolik pozornosti jako matka svému čerstvě narozenému děťátku? Tolik individuální péče??? Asi pro tu pozornost mají děti z děcáku tak těžké deprivace… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
27.11.13 11:13

@Lili5 Neni cas a prostor pro individualitu.

Napriklad - pokud jsou v pokojicku deti od tri do dvanacti let. Pujde se spat vetsinou podle toho nejmensiho.

To s tim decakem byla nadsazka, samozrejme.
Ale pokud bychom sli do detailu. Zamestnana matka s desiti detma. Prijde z prace, ze skolky, z druziny o pul pate. Kolik casu ji zbyde na jedno dite…? Napsat s nim ukol, popovidat si?

• Citovat
  • Upravit
1189
27.11.13 11:15

Extrém… ale super, paní je optimista, tomu fandím :palec:. Stejně co po nás vlastně zůstane :?: a podle toho, co je v článku, tak děti vychovává, aby byly co k čemu ;)

A fakt mě pobavilo: „Teď už máme doma jen sedm dětí, tak je všechno jednodušší.“ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
27.11.13 11:17

@chatwenna jenže kolik matek od tolika dětí pracuje? Většinou to táhnou chlapi… Je pravda, že být v paneláku si nedovedu představit ani s mými šesti… Ale paní tam píše, že mají 5+1 - takže děti v jednom pokojíku nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
27.11.13 11:19

@chatwenna vyzvednu děti, napíšeme úkoly u velkého stolu, pobíhám kolem nich kdo zrovna potřebuje pomoci (dva roky měli i domácí výuku). Pak kdo chce pomáhá s večeří (možnost pokecat tu tedy je) u večeře pokecáme všichni a pak ukládáme děti postupně, holky usínají v naší posteli, mají tedy možnost mít rodiče jen pro sebe. Víkendy jsme spolu tak jako každá rodina ;) naopak možná ještě víc než jiná.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
27.11.13 11:25

@Timinka Vas je osm…

Ale ok, pokud chces, abych i tady nasla neco, co mi „nevoni“.
Pisete ukoly spolecne, koupete se spolecne, vecerite spolecne (nemyslim rodice s detmi, myslim sourozence mezi sebou). Ty deti jsou proste jak ovce, protoze je to organizacne jednodussi.

Myslim, ze pro dospivajici slecny to musi byt dost obtizne…

@Lili5

Nevim, kolik matek pracuje. Kazdopadne nejde o praci jako takovou. I zena, co bude doma, nebude mit cas na kazde dite zvlast. Hromadne budou psat ukoly, hromadne se budou koupat, hromadne se budou davat spat.

V panelaku to musi byt dost des. Ale ani dum neni vyhra, pokud nemam tolik mistnosti jako clenu domacnost.
Mne se pri predstave, ze se nemuzu nekam pred vsema zavrit, stahuje hrdlo…

• Citovat
  • Upravit
10291
27.11.13 12:19

@chatwenna : Je ale v dnešní době úplně normální, že rodina žije ve 2+1 nebo 3+1 a má dvě děti…tzn. děti mají taky společný pokoj dohromady…já jsem sice jedináček, ale všichni moji kamarádi to tak měli… tak jaképak, že se nemůžou nikam zavřít? No nemůžou, ale tak to prostě je…Málokdo má na to, aby měl barák a pro každýho jednu místnost. Jako uznávám, že v dospívání potřebujou trochu soukromí, ale zpravidla je to tak, že holky jsou v pokoji sami a kluci taky jsou odděleně. Kámoška se takhle vždycky domlouvala se ségrou. Když chtěla, aby u nich přespal její kluk, tak ségra šla spát ke kámošce (nebo do obýváku) a naopak. Myslím, že se tak děti učí skutečnému kompromisu…Mě se moc líbí, co tady píšou holky. Co je špatnýho na tom, že všichni dělají úkoly dohromady??? Vždyť je to krásný! Úplně je vidím v kuchyni, jak mamina poletuje, poklízí a když někdo potřebuje s něčím pomoct, pomůže…Chci taky jednou velkou rodinu, protože nic nemá v životě větší smysl…Rozhodně nebudu mít jedno dítě kvůli tomu, abych mohla věnovat 100 procent volnýho času jenom jemu (což tak stejně v praxi není) a aby mohl mít nejnovější a nejperfektnější věci 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
27.11.13 12:45

@chatwenna myslím si, že to je nejtragičtější věc v dnešní době, co se na dětech páchá - že se neučí žít spolu… jak má potom dítě, které vyrůstalo samo v pokojíčku, bez toho aby muselo brát ohledy na svého sourozence, žít ve svazku s manželem, ev. jak přijdou děti? Myslím, že tady je riziko sociálních patologií tragicky vyšší než u dětí, kde třeba v jednom pokoji je dětí 10.

@KKatka23 souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
27.11.13 12:46

@chatwenna ne opravdu se společně nekoupou a ani neukládají k spánku :mrgreen: Máš velmi zkreslené představy o velké domácnosti

• Citovat
  • Upravit
4658
27.11.13 12:49

Nějak si nedokáži představit mít v dnešní době tolik dětí :nevim: leda by byl otec ropný magnát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová