Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Martina1991 píše:
Někteří asi zaspali dobu nebo žijí v jiném století, jak tak koukám. Líbání ve 13 mi přijde absolutně normální. Pokud má ta holka rozum, tak by se s ním stejně ještě nevyspala. Většina mých kamarádek přišla o panenství ve 14 a těhotné nebyly a nikdo do vězení nešel, takže bych to tolik nedramatizovala. A jelikož to je věk puberty, tak se na základce děli i horší věci než že se tam někdo líbal, např. kouření u školy nebo pití francovky na záchodě a ze všech vyrostli normální lidi. Asi jste byli všichni svatí, ale pro mě mnohem lepší tohle, než aby byl s nějakou blbou partou a někde fetoval. Stačí mu jen vysvětlit, že ve škole by se líbat neměl, že by ho za to mohli vyhodit a na první sex ať počká do 15, není kam spěchat, užije si toho pak dost. Puberťák si stejně udělá, co chce, ale i když jsem taky dělala ve 13 dost kravin, pořád jsem měla aspoň trochu rozumu, abych věděla, co můžu a co už je za hranou.
Asi taky žiju v jiném století. U čtrnáctiletých hormony poblázněných puberťáků bych na rozum nespoléhala a ostatně to, že většina tvých kamarádek přišla ve čtrnácti o panenství, moc přesvědčivý není ![]()
Pokud chceš být v jeho 15 babičkou, tak pokračuj, jak pokračuješ…
![]()
Tak ja jsem se ceatila ze statu, kde jsme dleli dlouho kvuli manzelove praci pred 10 mesici a nevim jestli se tam za tu dobu tak zmenila moralka, ale cely pribeh mi prijde uhozeny
tak za A ve 13 je osahavani doma keste za podpory rodicu minimalne divne a v USA (tedy aspon v tech mych UsA kde jsem zila
je toto NAPROSTO neprijatelne, jak ze strany reditelky, matky tak intech dotCnych, protoze oni jsou skutecne daleko vice konzervativni apolecnost nez Evropa obecne. Takze mi to orijde uhozene a popravde ve 13 ani dneska tadx neni normalni premyslet nad sexem, prvni lasky mozna sem tam nesmela pusa tot vse a kdu od zdroje, matka je uc na ZS
@blobfish jo taky jsem znala jednu co o to prisla ve 14 vsichni si o ni suskali a v 18 uz mela dvacetihlave skore ![]()
@Michelle3068 Státem bych se fakt neoháněla.
Vzhledem k tomu, jak je tam například koncipovaná třeba pěstounská péče, tak lze říct, že rozhodnutí státu opravdu není zárukou určitých schopností a zodpovědnosti.
Takže tím bych se opravdu neoháněla.
Upřímně - jsem docela překvapená, kolika lidem se zdá být normální ve 13 mít v nočním stolku kondomy
. Mně to i v těch patnácti přijde strašně brzo, ale ve 13 bych nedebatovala vůbec o ničem. Příště se zamkněte??? No asi jsem fakt už stará. Mám dceru ještě o několik let mladší, ale asi dnes skočím do lékárny koupit nějaký spermicidní krém, kdyby náhodou. A zkontroluji, jestli má v pořádku zámek, aby se mohla v pokojíčku ochránit před vlezlou matkou ![]()
@KatkaX stoprocentní souhlas některé veci se proste nemění a sex ve 13 normální nebyl není a nebude
@Ellusa píše:
Jak vypadá v americkém systému známkování průměr horší jak 2,25?
Taky nechápu v te me bývalé USA jsme tedy je-li A-D ![]()
@Ellusa píše:
Mně to teda taky přijde naprosto mimo, stejně jako argumenty, kolik holek v okolí někoho o to přišlo už před 15. narozeninami a jak je to vlastně běžné. Já to teda za nic běžného a v pohodě nepovažuji a to, aby se příště zamkli a že je fajn, že je připravený a má nachystané kondomy, je uhozené už úplně.
Holky děkuju.
Já už jsem si vážně připadala úplně mimo, když si nemyslím, že je normální se ve 13ti líbat s polonahou holkou v posteli. Ve svém okolí to vážně nevídám. Dokonce nemám ani žádnou kamarádku, která přišla o panenství před 15.narozeninama.
@ivašot. Já jednu znám, ale ta fakt žila v dost odlišném prostředí od většiny.
A se zodpovědnými osobami se opravdu nestýkala.
Kdo ví, kde jí je konec. Dost možná i v erotickém průmyslu.
@Ellusa píše:
A bodový systém, na základě kterého se pak přidělovala písmenka. Americké školství je hodně prudérní, neexistují minisukně, kratičké šortky a už vůbec ne intimní dotyky mezi žáky ve škole. Taky čeština rodilé Američanky je skvělá.
Zakladatelka má být rodilá Američanka? To jsem netušila. Pokud to tak je, tak tomu příběhu věřím ještě míň než včera.
@Ellusa píše:
Kdesi to psala dřív, pokud se nepletu.
Jo aha, tak než jsem to doťukala, tak upřesnění. No jo, kdo ví, která reinkarnace to zas je ![]()
Jo @Ellusa už vidím jak si dovolí na High school v Americe třináctiletý děcko líbat na chodbě spolužačkou, to by bylo haló takový, ze by se k tomu svolával školní výbor a pranyrovali by rodiče
navic by je to proste ani nenapadlo
@Ellusa mne uplne stacilo to, ze ve skolce jsem v satne prevlekala dceru j z tilka, byla as ˇi tak tri sekundy do pul tela a hned pribehla vychovatelka, ze musime jit na toalety, protoze jsou tam j chalepcci a toto tam neni zvykem, vsehny matky na me koukaly a ja sk pripadala jak nejvetsi zvrhlik
@Ellusa píše:
@kterk Přesně tak. Podle mě je to vymyšlené. Jak psala @KatkaX, kdo ví, která reinkarnace to zase je
Taky ten úvodní příspěvek považuji za vymyšlený. Mě spíš ale překvapuje, kolik se tu našlo maminek, kterým to vlastně připadalo úplně OK. A jsou schopné tvrdit, že ve 13ti letech už to nejsou děti. Jsem fakt ráda, že moje dcera je v tom věku ještě dítě.