13 měsíců - co umí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3406
15.1.13 21:42

My máme taky problém s pitím, malej nevypije ani flaštičku čaje :? ale co se týče jídla tak sní skoro všechno, akorát v hodně malých dávkách. Jinak si taky nasazuje ponožky, boty, čepici(no spíš se pokouší nasazovat si) :) Sám jí třeba rohlík nebo něco do ruky, oběd jí rukama :)
Teď se teda naučil vyplazovat jazyk :roll: Syn má zubů 9 a roste mu dvojka dole..
Jo a byli jste s nima už u zubaře? zajímalo by mě, jak to probíhá, my jdem poprví teď 21.1 to bude řevu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
15.1.13 21:42

Anička měla 13 měsíců 13ctého ledna 2013 :lol: Má 74cm a 9,5kg. Jí a pije všechno a s velkou chutí, nedělají jí problém kousky, nejraději má maso :mrgreen: v noci se ještě 2× kojí. Pije z klasické sklenice, chce ji držet sama.Pusa jí jede pořád-tipuju to na svahilštinu :mrgreen: a k tomu máma, bába, tatí, kytí, mňau, čičí, bylé(brýle),baf…Zkouší se sama oblékat-ponožky, čepici…a zuří když jí něco nejde. Ukáže kde jsou oči, uči, pusa, pupík, ručička…Pomáhá vařit-drží mixér při míchání těsta, míchá vařečkou, sama chce nabírat oběd :roll: hrozně napodobuje-slova, zvuky, telefonování, utírání nádobí…minulý týden začala sama chodit, jen čtyři pět kroků a sedne, zvedne se sama v prostoru bez opory a zas pár kroků a tak dokola.Na nočník chodí od 8měsíců co si sama sedla, každé ráno se na něj vykaká, přez den několikrát vyčůrá, dopředu si ještě neřekne, takže je to někdy i do plínky-doma dáváme klasické bavlněné, tak chce přebalit a hlásí ee :mrgreen:U krbu a u svíčky hlásí pá-jako pálí, už dýl dělá pápá a všechny takový ty miminkovský dovednosti-ták je velká, tanyny, tak tak všelijak…
:mavam:

Příspěvek upraven 15.01.13 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.13 21:44

Domco ty mas kloucka, twk ma v rodnym ciste na zacatku 11vid? u holek je to jiny mno.ma 116213.ja jsem porodila v 16:31. A ty?;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.13 21:46

Monalka, dalsi do party na den stejne starych deticek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
15.1.13 21:54

@ivca-kristynka r.č.111213…to jsem nevěděla, ze holky to maji jinak. narodil se ve 12:14(Škoda, ze jsem to nestihla o minutu dřív :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
15.1.13 21:56

@ivca-kristynka měla jsem termín 2.2.2012 rodila jsem 32tt a něco,13.12.2011 19/28hod ve fakultce Hradec Králové. Aňa měla 2380kg a 46cm.Ale všechno dělala standartně, takže jí pak ani nepočítali korig. věk :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.13 21:59

Domco ja to krava blbe napsala. myslela jsem, ze je ta dvanactka rozdelena napul;-)u holek.to se mu bude dobre pamatovat;-)no a jeste kdyby vysla ta hodina;-)ale to neva:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.13 22:01

Monalka:tak to byla opravdu drobecek:-)my jsme meli 3030a i tak me prisla malinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
15.1.13 22:02
@ivca-kristynka píše:
Ja bych si taky uz prala, aby mala chodila, ale co nadelam.musi sama. planujete holky letos dovolenou s prckama u more?

Jo, je to srandovni, když začnou chodit, dockas se, pak je to během par dni…chlap by k moři chtěl, ale me se ještě moc nechce. ještě je malej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
15.1.13 22:06
@domča01 píše:
@ivca-kristynka r.č.111213…to jsem nevěděla, ze holky to maji jinak. narodil se ve 12:14(Škoda, ze jsem to nestihla o minutu dřív :-) )

Muj ma rodne cislo 111115 :mrgreen: skoda, ze jsem neporodila 11 teho :mrgreen:, ale i tak ty jednicky doktori prepocitavaj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.13 22:08

Domco treba si to jeste rozmyslis, je hafo casu vid…ja s manzelem by jsme chteli.mala je silena vodnice, tak si myslim, ze by se ji moc libilo.snad nam to nic nezhati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.13 22:10

Teeda to je ale bezvadny cislo!:-):-):-)taky jsem si ty jednicky prepocitala:-Dtohle cislo by si pamatoval i muj muz;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
15.1.13 22:17

@Barusak78 to teda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.1.13 22:21

Tak dcerka ma 74 cm a 8 kg. Umi udelat paci paci, varila myska, jak je velika, kutali balonem i ho hodi a kopne do nej, obchazi nabytek, sama nechodi. Umi ovecku-be, kocku-cici a pak psa-haf, pak rekne Bertik a Berticek (domaci zvire, bylo to prvni slovo), mama, tata, mimi. Kdyz reknu mimi haji, da panenku do malinkyho kocarku, pak rika nene a krouti hlavou, umi ukazat pupika, rika nam. Nejradsi ted otvira a zavira jeleni loje a rtenky, kdyz chci luxovat, umi ho vypnout tlacitkem nebo vyrvat ze zasuvky. Umi si v ramci moznosti vycistit zuby, ucesat se a pekne spolupracuje pri slikani a oblikani (protahne ruku rukavem, snazi si nasadit ponozku). Na nocnik ji davam, ale zatim nechape, co se po ni chce. Jo a taky solidne ovlada iphona :mrgreen:

Co se jidla tyce, tak zacala jist az ted, pac nam nedavno zjistili intoleranci laktozy-do ty doby moc nejedla a o jidlo nejevila zajem, co je na diete, je z ni otesanek :-) a i lip ted spi-v noci od 9-5:30, dostane mliko a pak vstava az mezi 6:30-7:30. Spi jeste 2× denne-pres poledne (od 11 do 12:30) a pak v pul ctvrty si da pul hodky az hodku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
15.1.13 22:33

@hanzbl00 začínám mít depresi, že moje dítě je nemožný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí