14 měsíců - strašně se vzteká!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jullls
29.8.12 18:24

Nám je 9 měsíců…a občas teda mám nerva jako blázen :)

• Citovat
  • Upravit
1648
29.8.12 18:47
@jullls píše:
Nám je 9 měsíců…a občas teda mám nerva jako blázen :)

a bude hůř :mrgreen: ta naše ječí jak řetězová pila ve vysokým tńu pomalu celej den, manžel už ani nechce chodit domů prý je to příšerný, já teda nevím já už za tu dobu tak ohluchla nebo otupěla, že už to ani nevnímám, ale dělá ná m teď něco speciálního -mlácením hlavičky do zemičky, do schodů, do zdi do dveří apod. někdy mám pocit, že bude dělat dcerunka wrastling :zed: :mrgreen: myslím že po roce se srovná stejně jako ty dvě předešlé, a když ne budu dělat hlavičky já :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.8.12 18:58

Tohle si taky pamatuju, ty největší záchvaty vzteku už naštěstí přešly, ale u nás byly navíc spojené s kousáním - do všeho, co bylo poblíž… kousla i mě, dokonce i sebe a ani to ji toho nezbavilo, nejvtipněji vypadala, když se snažila kousnout do země… jediné, co jsem v tu chvíli dělala bylo, že jsem ji přidržovala, aby si o něco nevyrazila zuby nebo si nerozbila hlavu a snažila se ji trochu uklidnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
29.8.12 19:17
@Lowel píše:
a bude hůř :mrgreen: ta naše ječí jak řetězová pila ve vysokým tńu pomalu celej den, manžel už ani nechce chodit domů prý je to příšerný, já teda nevím já už za tu dobu tak ohluchla nebo otupěla, že už to ani nevnímám, ale dělá ná m teď něco speciálního -mlácením hlavičky do zemičky, do schodů, do zdi do dveří apod. někdy mám pocit, že bude dělat dcerunka wrastling :zed: :mrgreen: myslím že po roce se srovná stejně jako ty dvě předešlé, a když ne budu dělat hlavičky já :zed:
:mrgreen: ježiš… to je na nějakej Rohypnol :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
4387
29.8.12 19:21

No tak toto mi tiez robila dcera celu dovolenku :zed:
Nastastie ju to potom asi po mesiaci preslo…ked chytila zachvat, dala som jej dudlik a to zabralo vzdy :palec:…len skoda, ze som na to prisla asi po 3 tyzdnoch :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
29.8.12 20:28

Mne pomahalo si vztekani absolutne nevsimat.. jakoze vubec. delat, ze to nevidim, neslyslim. ale na kazdy dite zabira neco jineho. a kdyz je nejhur, pomaha vlazna sprcha. detem se nic nestane, ale dostanou se z te jejich hlavinky a zacnou zase vnimat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
29.8.12 21:21
@Anny píše:
Spíš bych řekla, že bude hůř. :D Třeba až začne mluvit a vyřvávat, že chce papat, že nechce papat,že chce papat, že nechce papat. :twisted: A to rovnou 20 krát dokola a podobné chuťovky. 8O

to samé dělal od maminy syn co byli s náma na pokoji v nemocnici, bylo mu 16 měsícu a to bylo papat? papat? jak se přiblížila se lžičkou tak okamžitě nic nechtěl a to snad 400× denně, nejhorší bylo že furt hrozně řval a malý mi pak nemohl spát, no popravdě byl na ránu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.8.12 21:57
@p3traQ píše:
Mne pomahalo si vztekani absolutne nevsimat.. jakoze vubec. delat, ze to nevidim, neslyslim. ale na kazdy dite zabira neco jineho. a kdyz je nejhur, pomaha vlazna sprcha. detem se nic nestane, ale dostanou se z te jejich hlavinky a zacnou zase vnimat.

už jsem taky přemýšlela, že ho capnu a a oplachnu mu studenou vodou obličej, ale zatím se to dá, kdyby aspoň tak strašně nepistel :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
30.8.12 01:49

Joo, to přesně znám, mám 14 měsíční a musela jsem ji trošku,,vycvičit,, ale teď už je klid :) Já když začala dělat scény, tak jsem jí začala napodobovat, to docela zabíralo, nebo jsem jí zavřela vedle, ať se klidně vztekne, třetí varianta jí začít pusinkovat, místo třískání a je po z ní hodná holčička, připadala jsem si občas jako blázen, ale ono to iracionální chování je natolik dostane, že toho radši nechaj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
30.8.12 11:02

Ano este raz niekto radil, ze ked sa dieta zacne rozculovat, tak ho mas objat a drzat pokial neprestane…ale to by u nas nefungovalo…to by ma mala hryzla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
30.8.12 16:18

Tak to je sranda :D Můj malej se tluče hlavou o zeď akorát ze zvědavosti a pak kňourá, že to bolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
3.9.12 07:21

@guanaco to mi něco říká :D už aby to přešlo to období ale než to přejde tak už bude druhý prcek :zed: :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
6.9.12 00:20

Zrovna dnes jsem zažila takovej nával vzteku od mého 15ti měsíčního Jakuba. Chtěla jsem ho v kočáru přebalit a on se tak rozvztekal, napínal tělíčko, takže to vůbec nebylo lehký ho přebalit. Byla jsem zpocená až na zadku :lol: :lol: No a doma taky předvádí podobný vzteky. A když máte otevřený okna dokořán, to si pak musejí sousedi myslet, že ho snad týráme či co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Angelina66
19.9.12 12:34

Jak se chovat ke vzteklounům!!!!!

Malé rady, jak zvládat vzdorující dítě – nejsou univerzální, ale snad nasměrují…
proč nepovolit dítěti, aby se samo obouvalo (když spěcháte, začněte se chystat dříve, kupujte boty s jednodušším zapínáním), aby se rozhodlo, co si oblékne – zda červený nebo modrý svetr, aby s Vámi uklízelo, umývalo a utíralo nádobí, aby si udělalo v bytě kdekoliv malý hrací koutek, aby si jen! ve svém pokoji malovalo na zeď, natřenou speciálním nátěrem, aby vezlo malý košík v obchodě a dávalo do něho zboží, aby vezlo svůj kočárek
uzpůsobte bydlení dítěti tak, aby mohlo provádět samo co nejvíce sebeobslužných věcí, nízké skříňky na oblečení i hračky, stoličku u umyvadla
dejte dítěti vždy čas k ukončení hry a upozorněte ho na to – ulož panenky, zaparkuj auta, dostav bábovky aj. (pokud odcházíte z pískoviště, pokud si doma hraje a má jít jíst či spát)
chovejte se tak, jak si přejete, aby se chovalo i dítě; nápodoba je u batolete hlavní formou sociálního učení, pokud jí tatínek u televize, těžko udržíte dítě v kuchyni u stolu, pokud se ušklíbnete nad jídlem, těžko bude dítěti chutnat, pokud si dáte nohy na stůl, jak vysvětlíte dítěti, že je to neslušné?
v některých situacích lze naopak napodobit dítě: křičí a bouchá do stolu? – křičte a bouchejte také…, dítě uvidí svůj obraz, bude překvapené a pochopí, že tímhle chováním ničeho nedosáhne
ignorujte - někdy, ale přece, naznačte dítěti, že s jeho chováním nesouhlasíte, pokud přestane, hned se mu věnujte
snažte se zachovat při vzteku dítěte klid, pokud to jde, odpoutejte jeho pozornost na něco zajímavého
projevům dítěte se neposmívejte, snažte se zachovat vážnou tvář, pro dítě je to ponižující, bude se vztekat víc nebo si vybije zlost jinde
pokud se silně vzteká, buší do vás pěstičkami, obejměte ho a držte v objetí, dokud se neuklidní
pokud dítě sedí v obchodě na zemi a vzteká se, využijte pasivní separace (nechte dítě a pomalu odcházejte), většinou se děti zvednou a utíkají za Vámi, v těchto situacích si nepřipouštějte pohrdavé pohledy okolí, že jste špatná matka, vydržte
nepřekrmujte zákazy a příkazy, zejména těmi, na které dítě nestačí
nevracejte dítěti nezájem (předtím jsi neměl zájem ty, teď ho nemám já), dítě má krátkou paměť a Vašemu chování porozumí tak, že ho nemáte rádi česká výchova je nesmírně negativní (vzpomeňte: nesmíš, neumíš, neznáš, neučíš se, nedokážeš, nezvládneš, neudělal jsi, neuklidil jsi, nejsi hodný, nejsi poslušný), pokuste se mluvit kladně
pokud nemusíte, nekárejte a netrestejte „špatné“ chování dítěte, ale výrazně chvalte to „správné“, tím dítě posilujete v tom, jak se má chovat
stejně jako trest zvažte i odměnu za to, že se dítě uklidní, odměna je vlastně váš ústupek, dítě brzy zjistí, že si takto vyvzteká, co chce
v některých případech využijte opačného reagování: dítě vám nechce nic namalovat, vezměte tužku a začněte malovat sami, dítě bojuje a potřebuje zvítězit a tak Vám ji vezme a začne malovat samo; dítě si nechce obléct čepici v zimě – čepička chce jít na procházku, vezmeme ji do kabely, dítě nesouhlasí s vaším návrhem a dá si ji na hlavu časté boje bývají s jídlem – jezte v pravidelnou dobu a seďte s dítětem u stolu, neopouštějte ho, nechte dítě jíst samotné, nají se i rukama, ale samo (zamazané dítě i ubrus lze umýt), nenuťte ho, nespěchejte, některé děti jsou pomalejší a loudavé, nedávejte mu před jídlem sladkosti, zákusek bývá po jídle, pokud dítě nejí, protože nemá hlad, nemůže ani dobroty
rozlišujte u dítěte ničení hraček při vzteku a „ničení“ při hře, zde nejde o rozbíjení, tato destrukční vývojová fáze poukazuje na zvědavost, co je uvnitř (a podle toho hračky kupujte)
a co se týká plesknutí dítěte přes ruku či plácnutí na zadek – pokud jsou časté, ztratí účinek, pokud jsou silné, dítě trpí bolestí a stejně neposlechne (vždyť bojuje!), takže jen rodiče musí zvážit, zda tyto tresty použít; jen pozor, dítě musí rozumět tomu, za co je vlastně trestáno…
dávejte často dítěti najevo, že ho máte rádi, mazlete se s ním, děti milují hlazení, masírování, najděte si čas na hru, věnujte mu pozornost ve chvílích, kdy se nudí, hledá zábavu …a obrňte se trpělivostí!

• Citovat
  • Upravit
48
8.11.14 21:45

Ahoj holky tak naší cácorce bude příští týden 18 měsícu a posledních pár dnu je na pěst vyvztekáva si všechno oblíkání, krmení kojení koupání na vše reaguje ječivou hláškou anee a podle vašich slov koukám se mám na co těšit takže kdyby jste věděli o něčem co funguje, a zabíra budu vám vděčná za radu. Dík Moc Petra :potlesk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí