Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Heivka píše:
@Russet To je právě problém většiny zákonů, nejednoznačný výklad, myslím, že ve zverimexech se prostě jenom chrání kdyby je snad rozhořčení rodiče chtěli žalovat, že jim dítě domů dotáhlo nějaké živé zvířátko. Jinak souhlasím, že je rozdíl postarat se o křečka nebo o psa, už jenom v měsíčních nákladech a potřebách zvířete.
Jo, rodiče by o tom měli vědět. Psa bych taky brala už od patnácti taky, se souhlasem rodičů. Ale kupní smlouvu stejně nepodepíše
Navíc náklady asi neutáhne z běžného kapesného na křupky a pití…
@Russet Jo o nákladech mi něco povídejte, teď jsme nechávali kastrovat starší čubu a zahučelo v tom přes 10 tisíc ani jsme nemrkli, protože při kastraci se zjistilo že má nějaký útvar na jednom vaječníku, takže histologie, jiný druh antibiotik na delší dobu, rozbory krve a z původního odhadu ceny za kastraci je víc než dvojnásobek. Ale jinak si myslím, že přinést do domu rodičů, kteří si zvíře z jakéhokoliv důvodu nepřejí je pořádná podpásovka. Já to teď vidím, jako malé jsme se sestrou hrozně toužily po pejskovi ale rodiče řekli jasné ne. Teď vím, že udělali dobře, protože ač naše psy milují (já mám dva, ségra jednoho) tak by z nich byli psi týrání dobrým úmyslem (překrmování, absolutní nevýchova) ono stačí když jsme se starší čubou u rodičů 4 měsíce bydleli, tak za dobu co jsme byli s manželem v práci (táta pracuje z domova) jí zvládli navýšit hmotnost o 5kg, které jsem z ní horko-těžko dolovala asi dva měsíce ![]()