Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, prosím neříkejte mi, jak jsem strašná matka, ale potřebuji radu. Dceři je 15mesicu, včera večer jsem za ní nestihla doběhnout a spadla z postele, když spala. Nevím, zda z ní slejzala, nebo jestli se prostě prekulila. Když jsem přišla, seděla na zemi a brečela. Na hlavě měla dvě červené modřinky, po kterých dnes není ani památky. Samozřejmě jsem ji celou prohlédla, v noci sledovala. Byla s námi ještě pak asi hodinu vzhůru, normálně chodila, reagovala, nezvracela nic. Dneska bych na ni asi nic neshledala, ale mám strach, jestli nemá třeba zlomenou klíční kost. Jak bych to poznala? To s ručkou taky normálně hýbe ne? Nevidím žádnou boudičku nebo tak, vybarvilo by se to vůbec?
hrozně si to vycítám. Nejradši bych ji vzala na rtg, ale když se jeví úplně normálně tak si říkám aby se na mě nedívali blbě. 🙈
@Domina19 píše: Více
Jestli je v pohodě tak je v pohodě. Kdyby měla něco zlomeneho tak bys to fakt poznala, nebyla by Ok. Hlavně se uklidni, je v pořádku. Na rtg nejezdi.
@izabe já vím, že jsem asi hysterka, jen se bojím, aby se třeba teď něco nezanedbako a nemělo to pak vliv na vývoj. Děkuju.
A jinak dítě na bolest reaguje OK?
Myslím, že by jsi poznala, že něco je jinak.
Jinak zlomenina bolí, ale mám dítě, které si zlomilo klíční kost, žádné mega drama nebylo a zlomené to bylo. Dítě s vysokým prahem bolesti, ono na bolest nereagovalo nikdy tedy.
@inkakřivák někdy mi právě bylo řečeno, že narazenina víc, tak jsem z toho taková nesvá, ale fakt na ni nic moc nevidím. Spíš si vše vsugerovavam. 🙈
@kocourGarfield myslím, že reaguje na bolest tak nějak normálně. Je fakt, že když ji sourozenec něco udělá, jde hned žalovat, že to chce pofoukat. Měli jste na klíční kosti nějakou boudičku nebo tak?
@Domina19 píše: Více
Kdyby bylo něco zlomeneho tak by určitě brečela, ukazovala by na to. Nebo celkově kdyby se necítila dobře tak bude plačtivá apod. Všechno je v pořádku ![]()
Pokud nemáte postel vysokou dva metry tak se jí nic nestalo.
To se stane snad každému dítěti
moje padají neustále odněkud a to od nižšího věku, než je 15 měsíců. Když je to navíc ve spánku, tak je tělo uvolněné, ze se spis nic nestane, než když odněkud sleti při plném vědomí, kde se snaží padu nějak zabránit. Zlomeninu poznas, to bolí, nemohla by tou částí těla hýbat nebo by ten pohyb hodně bolel, mohla by kolem toho byt i podlitina. Ale ja bych nehystercila, děti padají běžně.
@Domina19 kamarádka pediatrička říkala, že rodiče se dělí na dvě skupiny, ty kterým dítě už spadlo z postele a a na ty, kterým teprve spadne…takže klid!!!nám už spadly obě a vliv to na ně nemělo, obě šikovné a chytré
Mně syn hodil šipku z postele když mu bylo asi třičtvrtě roku. Pak spadl ještě několikrát a teď ve dvou letech občas taky někde spadne, zakopne, nabourá. Stává se, nic se jim nestane.
Dcera si v 7 letech zlomila klicni kost ve skolni druzine. Podle druzinarky brecela cca pul hodiny. Po hodine od urazu uz nebrecela, s rukou normalne hybala. Nemela ani stopu po hematomu nebo otoku. Ani pri pohmatu to skoro nebolelo. No zlomene to bylo, dokonce s mirnym posunem. Dalsi dny ji to bolelo trochu a jen pri poloze ruce nahoru.
Jina dcera mela prasklou lebku na cele mezi ocima a uplne v pohode delala se starsimi sestrami berany duc. Mela tam ovsem poradnou modrinu, ktera nemizela.
Ovsem ve vasem pripade bych k lekari nejezdila. U nasich holek byl aspon maly naznak, ze je nejaky problem. Ve vasem pripade ho nevidim.
Vůbec nejsi špatná matka. Jestli spadla v leze z postele tak ji nic nebude. U nás mladší dcera (2 roky) zrovna odmítá přijmout ze proste pod stolem už neprojde. Takže už parkrat narazila a všechno v pohodě. 15 měsíců už není žádné křehké miminko.
Ja teda znam pripad, kdy 7leta holcicka lezela na gauci a cetla si. Pak z toho gauce spadla, asi nejak nesikovne prekulila, a zlomila si klicni kost. Ale bolelo ji to.