Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Strsim píše:
ahojky holky - můžu se přidat?
já jsem zrovna začala celé kolečko IVF. Mám předepsaný dlouhý protokol, v pondělí (2DC) jsem vyfasovala po UTZ včeličku dipherline a teď budu do 25.10. čekat na další kontrolu. pak bych měla začít píchat injekce.
Jinak mi je 31, dítko nemám, krom vyššího prolaktinu (dlouhodobě stabilní úroveň) a nižšího AMH bych měla být v pořádku. Vzhledem k manželově azoospermii jsem na laparku ani jiná vyšetření ani nešla a rovnou nám bylo doporučeno ISCI spojené s chirurgickým odběrem spermií u manžela. To vše po 3/4 roce neúspěšné léčby manžílka…
No určitě..vítej v klubuhttp://bastelgarage.ba.ohost.de/92.gif
Ten chirurgicky odber u manzela je masakr, chlapi jsou vetsinou prekvapeni jak az moc to boli, nakup volne trencle, bavlnene. A opecovavej, bude mit na pytliku peknou jizvu. A tyden urco neschopenku a hlavne at jde na zakrok v teplakach protoze v riflich neodejde. Bylo mi ho strasne lito jak ho dovezli z operace a to jsem byla i ja po punkci ( mela jsem hyperstimulku odebrali mi 28 foliku a pekne to bolelo, dokonce jsem po operaci zvracela, ale prej po hyperstimulce je vetsi sance ze se embryjka ujmou tak jsem za ni byla rada:D), uplne se mi chtelo plakat. Je to takovy sebejisty, silny chlap co se o vse postara a najednou byl malicky a uplne bezmocny:( ale prejde to a po trech dnech je to lepsi. At mu napisou tramalove cipky, jinak by se ani nevyspal. Ze vsech 28 napichnutych vajicek se do embryjek vyvinuly jen 4:( tak jsem si nechala dat dve a dve zamrazikovat. Ujmuly se mi obe ale jedno dvojcatko se ve tretim mesici zacalo vztrebavat:( pristi rok si necham zase zavest dva zbyle zmrzliky. Hlavne si dvojcatka nechte, ne ze budete redukovat. Kamaradka mela jedny dvojcata po prvni ivf a druhe po druhe a nechala si je v brise zredukovat a nakonec to jedno bylo tak spatne ze musela na potrat. Dve deti jsou dar a me je v srdicku smutno ze to jedno bylo mizejici:(
Jo a uz jste premysleli co udelate kdyz se u manzi spermie nenajdou? Musis ho potom strasne podporit, protoze to je pro toho chlapa stokrat horsi nez deset takovejch zakroku:( my je tam nastesti meli a v poradku:)
Ahoj holky , tak já už si týden píchám injekce . Čekám do 18.října,abych dostala MS a 31.10. - 2.11. by mi měli už brát vajíčka na oplodnění. Jsem zvědavá jak to dopadne. Máme za sebou 2× neúspěšné IUI.Je mi 22let,mám endometiozu a neměla jsem ovulaci. Manžel má líné sperma,tak snad…
Přeji vám vem hodně štěstí.
Ahojky holky, já se bych se k vám taky ráda přidala…momentálně od 3.10. střílám Synarel a od 17.10. bych měla poprvé jehličkovat na svoje první IVF a 1-3.11. bych měla mít první ET
. Všem přeji mnoho úspěchů a konečně si se Srstim budeme připadat jako veteránky
![]()
Hoope ty jsi všude ![]()
Jani vím co to všechno obnáší. O diagnoze víme už víc než rok a zkoušeli jsme to řešit i nějakou léčbou, ale bohužel to u nás nezabralo. Dvakrát nám našli nějaké spermijky, ale bylo to málo. Takže doufáme že se jim ložisko spermatogeneze podaří najít.
Stejně tak víme že se operace nemusí povést. Pokud to tak dopadne tak mužíček je rozhodnutý najít ještě jiné centrum a zkusit to tam. Nejspíš bychom v tomhle případě nechali oplodnit vajíčka dárcem a nechali zamrazit…
Hoope mě to vychází až tak kolem 7.11. na OPU, ale uvidím - 25.10. jdu teprve na kontrolu před pícháním ![]()
strsim:Tak tenhle datum co jdeš na kontrolu bych měla jít na tranfér zpět:-) , to uteče holky
Já si teď píchám Decapeptyl , od úterka Gonal ![]()
Strsim píše:
Hoope mě to vychází až tak kolem 7.11. na OPU, ale uvidím - 25.10. jdu teprve na kontrolu před pícháním
Všude?
já jsem jenom tady a tam
…jinde ne-e
…no mě se to ještě mlůže protáhnout když nebudu dobře reagovat na stimulku
…budeme to zkoušet spolu
![]()
Hoope no tam už nejsi - jsi nechtíc vyskočila ze skupiny
ale neboooj
Holky můžu vám říct, že to ale s člověkem zamává… Dnes jsem byla s manžílkem na stavbě a zase jsem chytla takovýho nerva
teď jen zjistit jestli z tchána nebo z umělého přechodu ![]()
Strsim píše:
Hoope no tam už nejsi - jsi nechtíc vyskočila ze skupinyale nebooojHolky můžu vám říct, že to ale s člověkem zamává… Dnes jsem byla s manžílkem na stavbě a zase jsem chytla takovýho nerva
![]()
teď jen zjistit jestli z tchána nebo z umělého přechodu
Jani tak ti musím říct, že mě ten tvůj včerejší příspěvek nějak poznamenal… se mi v noci zdálo, že přišel mužíček domů, lehnul si za mnou do postele s tím že jede z Olomouce, že byl na operaci a že mu žádné spermijky nenašli
asi mi opravu začíná hrabat ![]()
Uvidis ze mu je tam najdou:) ja jsem z toho taky byla psycho:( hlavne kvuli nemu:(
nasli a jeste nam jednu davku zamrazili. My byli ve zline a spokojenost maximalni. Vse vysvetlili a co rekli tak bylo, potom se vse povedlo a to hned na poprve:)
Gonalek:) v peru nebo v injekcich? Pro me to nebyl problem si to pichnout ale manza se nemohl koukat, ze mu to dela zle:D
Ahoj holky,
tak jsem rada, ze se tato diskuze trocha rozjela. Ja mam nervy uz ted a to se jeste nijak nepripravuju. Ale jsem rada, ze nas je tady vic pac si alespon muzeme napsat jak se citime a podporovat se. Preju vsem pekny den, ja jsem dneska v praci a doufam, ze mi to tady rychle utece ![]()