Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pajul píše:
Hoope:Tak já musim píchat obojí - nevím proč
Já mám ten vaječník polycystický a píchala jsem gonalu míň než ostatní holky v diskuzi tak jsem to tím cetrotidem doháněla asi. Hlavně kvůli OHSS a stejně jsem slabej měla.
Holky a to si jako určíte čas, kdy to do sebe perete nebo je to danný? A cítíte nějaký super nežádoucí účinky?
jarutka píše:
Já mám ten vaječník polycystický a píchala jsem gonalu míň než ostatní holky v diskuzi tak jsem to tím cetrotidem doháněla asi. Hlavně kvůli OHSS a stejně jsem slabej měla.
co je OHSS???
nemám žádné…jen pomalejší reflex…jinak ani nevím že se něco děje
…snad to píchám dobře
![]()
Ovariální hyperstimulační syndrom. Je to docela svinstvo. Já měla břicho po OPU jako kdybych byla před porodem a nakonec jsem jela na pohotovost. Naštěstí mě jen vycévkovali a poslali domů. Pak to spravilo hodně tekutin (4 litry denně) a bílkoviny
Jaru- a někde jsem slyšela, že v horším případě musejí z břicha odsávat tekutinu a samozřejmě stopnou IVF, je to tak?
Při mojí smůle mě to určitě potká. Počkejte za měsíc, vsadim boty ![]()
jarutka : Já mám také náběh na PCO nebo jak se to píše…Tak proto mi dali Gonal 112,5 a do toho ten Decapeptyl.
Jinak mě říkala doktorka,že je lepší když si určím hodinu kdy si budu píchat injekce a ať se to snažím dodržovat + - minutky.Jinak jsem se teď pobavila.Manžel mi říká „zlatí,já jsem si všiml,že od té doby co bereš injekce máš větší prsa“ ..máte to taky ? Já je nechci mít velký. Mám 161cm ,55kg a trojky - nedokážu i představit mít větší prsa ![]()
Hoope : Já ?? Nééééééé !! Manžel a to mám přes hlavu polštář,abych na to neviděla ![]()
No to se stává. Hlavně když moc reaguješ na hormony a máš pak moc vajíček.
jarutka píše:
Ovariální hyperstimulační syndrom. Je to docela svinstvo. Já měla břicho po OPU jako kdybych byla před porodem a nakonec jsem jela na pohotovost. Naštěstí mě jen vycévkovali a poslali domů. Pak to spravilo hodně tekutin (4 litry denně) a bílkoviny
jo jo vím co ty zkratky znamenají, ale jak se to projevuje a tak… ![]()
Pajul - tak jestli po tom rostou prsa, tak z toho vycouvám. Mám 75 E a větší by mě opravdu zabily!!!!!! ![]()
Kate : Radši si to nepřivolávej . Já sama mám hrůzu , řekl mi doktor,že u mě se to nejspíš stane ať s tim počítám ,takže když ti nic takovýho neřekl - buď radši v klidu ![]()
Pajul píše:
jarutka : Já mám také náběh na PCO nebo jak se to píše…Tak proto mi dali Gonal 112,5 a do toho ten Decapeptyl.Jinak mě říkala doktorka,že je lepší když si určím hodinu kdy si budu píchat injekce a ať se to snažím dodržovat + - minutky.Jinak jsem se teď pobavila.Manžel mi říká „zlatí,já jsem si všiml,že od té doby co bereš injekce máš větší prsa“ ..máte to taky ? Já je nechci mít velký. Mám 161cm ,55kg a trojky - nedokážu i představit mít větší prsa
Hoope : Já ?? Nééééééé !! Manžel a to mám přes hlavu polštář,abych na to neviděla
Kate : No,já už to pozoruju týden,že mi je nějak podprsenka těsnáááá..,ale že to jde tak vidět jsem nečekala ![]()