Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@oskárek59 treba jak mu nekdo nesedne tak je takovy jaky je.
Holky, dneska jsem pichla podruhé 165j gonalu a už začínám cítit vaječníky. Není to nějaké rychlé? Stimulovala jsem před 3 lety a už si to nepamatuju ![]()
Ahojte, tak v sobotu jsem byla na utz. transfer bude 21.11. už se nemuzu dockat
dnes si mam pichnout injekci a od ctvrtka davat utrogestan. jinak tam mame u nich schovane dve holcicky a jednoho chlapecka ![]()
@yareah to se ti nedivím, že se nemůžeš dočkat
na kolikátý dc ti to vychází? Já si pořád říkám, jestli vše stihneme do konce roku ![]()
@hancami vychází mi to na 22DC ![]()
ženy co už to máte za sebou.. budou mi davat 5denni embryjka. budu si jeste neco pichat po transferu nebo jen utrogestan? dnes večer 15dc si budu pichat ovitrelle a dalsi dny jen davat utrogestan.
a taky po jake dobre se chodi do repromedy na krev? ktery den po transferu budu moct testovat kdyz embryjka pri transferu budou mit 5 dni? ![]()
@yareah píše:
@hancami vychází mi to na 22DCženy co už to máte za sebou.. budou mi davat 5denni embryjka. budu si jeste neco pichat po transferu nebo jen utrogestan? dnes večer 15dc si budu pichat ovitrelle a dalsi dny jen davat utrogestan.
a taky po jake dobre se chodi do repromedy na krev? ktery den po transferu budu moct testovat kdyz embryjka pri transferu budou mit 5 dni?
Ahoj, ten Ovitrelle by měla být poslední injekce, pak už jen utrogestan do 12tt. Na krev a ultrazvuk tě objednají 14 dní po KETu. Já testovala 9 den a byly //. Můžou být i dřív..
Ahoj holky, uz nedavaji k utrogestanu i prednison a anopyrin?
@kelynka ahoj asi ne. Dlouho jsem to tu necetla a ja to taky uz necetla. Jdes si pro miminko? Preji at to vyjde ![]()
@kratjana ano,zacina me to pomalinku lakat
Tak uvidime, kdy se na to vrhneme
Jeste si necham zkontrolovat stitnou zlazu a asi se uz objednam. Dekuji, kez by
.. Byla jsem dvakrat, pokazde to vyslo, jen oba pokusy nedopadly nejlip
Uvidime ![]()
Co ty jak se ti tehulkuje?
![]()
@Macamaca Já si právě říkám, že když teda Ovitrelle picham tyden pred transferem tak v tele uz by nemel byt cca 3 dny po transferu a okolo 10DC by tedy mel byt test neovlivneny tou injekci ne? ![]()
Holky, tak dneska první UTZ během stimulace a na každé straně zatím cca po 8 a více folikulech
sice zatím malé, takže pokračuji v 162,5j gonalu, prozatím bez Cetrotide a další kontrola 17.11.
tak snad se budou pěkně zvětšovat ![]()
@kelynka no je mi porad soufl. Zrovna se dnes chystam k zubati abych mela razitko v prukazce ale bojim se ze se tam pozvracim jak mi sahne do pusy. Modlim se aby to byla rychlovka ;(
Dobrý večer všem,
již od května tohoto roku sleduji tyhle stránky a čerpám informace a cenné rady a tak jsem se rozhodla se s Vámi všemi taky podělit o našem životním příběhu. V únoru 2013 jsme se s manželem rozhodli, že už bychom chtěli miminko
a tak jsme nechávali věci volný průběh. Jenže ono vytoužné mimi pořád nikde. Můj gynekolog absolutně nic neřešil a tak jsem přešla k jinému. Ten mi řekl, že je čas a pořád byl čas a že vše je v pořádku (manžel byl na spermiu, a já nic) a tak jsme zase čekali. Tohle vydrželo až do září 2015 kdy si otevřel ambulanci nový gynekolog s výbornými referencemi a já neváhala a okamžitě šla. Jeho profesionální přístup mě natolik ohromil, že už v tu chvíli, kdy jsem odcházela, jsem věděla, že dřív nebo později všechno dobře dopadne. Hned začal dělat různá vyšetřeni a nasadil mi hormony dle cyklu. První cyklus bohužel nic, tak další něco přidal a zmínil se o laparoskopické operaci, kdyby náhodou nevyšel ani ten další cyklus. Folikuly nádherně rostly, pan doktor byl spokojený, nic méně pořád nic. Byla jsem pevně rozhodnuta operaci podstoupit abychom věděli na čem jsme. Po tomhle neuspešném cyklu nám poradil zkusit inseminaci a tak jsme poprvé navštívili na doporučení právě CAR Repromeda a paní doktorku Hormadovou. Udělali nám veškerá vyšetřeni a inseminaci jsme podstoupili ale také nic. Následovala konzultace s mým gyndr. a domluva na operaci ( březen 2016) Operaci měl provádět sám můj gynekolog, ale bohužel tomu tak nebylo a ve Znojemské nemocnici mi lhali do poslední chvíle, ale to už je zase na další příběh. Z operace se zjistilo, že pravý vejcovod je nefunkční a uzavřený z důvodu předešlé operace slepého střeva a levým prošla kontrolní tekutina jen tak tak. S těmihle výsledky operace jsme jeli do Repromedy na další konzultaci a paní doktorka Hormadová doporučila vyčkat, že zná několik případů, kdy se po laparo zadařilo přirozeně a mezitím že dodělají další vyšetření aby bylo vše připravené pro připadné ivf a potom že se uvidí. Líbil se mi hrozně její přístup, do ničeho nás nenutila a vše krásně vysvětlila a popsala. Následovalo několik dalších návštěv centra s výdleky vyšetřeni, která byla vše v naprostém pořádku. Při jedné cestě mi manžel řekl,, na co ještě čekáme? Neřekneme jim už hned, že chceme to ivf co nejdřív? A já samozřejmě souhlasila celá sťastná, že mi tohle sám řekl." Paní doktorka nám na to řekla, že záleží pouze na nás a že klidně můžeme začít, že vyšetření máme téměř všechna a jen nám vzali poslední krev a čekali jsme na ms. To byl konec dubna. MS mi dorazila 3.5. a my začali stimulovat léky gonal 150jednotek. Manžel mi statečně píchal všechny injekce a vše bylo na nejlepší cestě. Kontroly probíhali slvěle a v pátek 13.května! jsem šla na odběr. Podařilo se odebrat 8 a 7 jich bylo oplodněno metodou PICSI, kterou jsme si vybrali. Následovalo peklo v podobě hrozných bolestí břicha a nervů, že jich bylo málo atd atd. Po 5denní kultivaci jsme jeli na zavádění embryjka a poprvé jsem měla někoho jiného než dr. Hromadovou. Byl to pan doktot Kafka. První dojem strašné, vůbec nám nebyl s manželem sympaticky a příjemný, byl k nám takový odměřený. Sdělil nám, že zbylo jedno a tak ho tam jdem zkusit dát. No už se mi chtělo brečet jen z jeho chováni. Nicméně zaváděni embyjka bylo složité protože jsem měla nějak špatně otočený močový měchýř a on se tam nemohl dostat. Strasně to bolelo ale nakonec se podařilo a uslyšela jsem ta krásná slova. Gratuluji jste těhotná
První test jsem si udělala po týdnu na manželovi narozeniny a byl slabě pozitivní
neodolala jsem a každý druhý den zkoušela znovu a testy sílily. Po 14 dnech jsme byli na kontrole a tam nám potvrdili těhotenství a na další už bylo vidět i srdícko
propustili mě do péče mého gyndr a nyní jsem ve 29tt a čekáme holčičku Lauru, která už teď v bříšku mi dává pěknou čočku:) Omlouvám se, že jsem Vás napoprvé takhle zahltila informacemi o mě, ale chtěla jsem se podělit o naše pozitivní zprávy a o to že naděje umírá poslední a i první IVF vycházeji ![]()
Příspěvek upraven 15.11.16 v 20:09
@Móóňas zdravím tě:-) moc tady už nepřispívám, ale na tohle zareaguju
my jsme měli téměř to stejné, problém byl u mě, zbylo 1embryo, zavedeni 12.kvetna a čekáme zdravého chlapečka:-) takže bych řekla že máme stejný termín
kdybys chtěla pokecat klidně napiš do zprávy, taky jsem ze Znojma:-) jinak gratuluji a přeji klidny zbytek těhotenství
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.