Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Len3ka Ahoj Leni, úplně tě chápu. Já jdu ve čtvrtek do repromedu na ko ráno krev a odpo ultrazvuk. Jelikož jsem si dělala 9.den test a bílo tak ani nepředpokládám, že to bude pozitivní. Taky jsme se bavili s manželem co dál a on říkal, že zkusíme hned další pokus. Taky se mi jedná o věk, jelikož v květnu mi bude 39let, tak abychom toho stihli na pojišťovnu co nejvíc. Upřímně moc se mi do toho nechce, a spíš bych to zkoušela přírodní cestou. Ty hormony do sebe znovu píchat, obzvlášť když nám pak zbyde opět jen jedno embryjko je šílený risk. Navíc ty nervy, že to zase nejvyjde. Taky přemýšlím, že to zkusíme někde v Praze, protože do Brna to máme 300km a to ježdění běheme jednoho týdne na 3 kontroly je hrozný, obzvlášť když bude zima. A stát někde na dálnici.
A přesně jak píšeš, taky se bojím, že to všechno bude zbytečné. Už na tom věkově nejsme kdoví jak dobře, a bojím, že že když otěhotním přirozeně, že to zmlkne jako před rokem. Tak teď nevím, co je lepší varianta.
@kliki
jsou to hrozné nervy
mně bude na jaře 38, takže taky docela spěcháme. My byli rozhodnutí, že jen jeden pokus, ale v Repromedě mi dali hroznou naději, že když bude kvalitnější stimulace, tak by se to mělo povést, teď jsme nedošli ani k oplodnění vajíčka.
U nás přirozenou cestou nejspíš nehrozí, takže se upínáme k dalšímu pokusu. Naštěstí s tím dojížděním to nemáme takové tragické, věřím, že 300km několikrát týdně dá zabrat po všech stránkách. Držím pěsti ať se rozhodnete jakkoliv a hlavně, ať to brzy vyjde
![]()
@Len3ka a co to znamená kvalitnější stimulace??? To přece mají udělat hned a ne až po nevydařeném pokusu. Nebo ti dají větší dávku těch hormonů??? Nevím, co se změní, když bude kvalitnější stimulace. Možná to řekli, aby si udrželi pacienty, ikdyž by to bylo od nich neferové. My když zkusíme přirozenou cestou, tak taky riskujeme, že to zmlkne a minule jsem po revizi měla srostlou dělohu a musela jsem hysteroskopii a zdrželo nás to o víc jak půl roku. Proto jsme to přirozeně pak už raději nedělali, aby to zase nedopadlo takhle. Takže se taky bojíme. Já chápu, že to nemusí vyjít hned první pokus, hlavně já mám nemedikovaný cyklys, bez různých léků, čistě přírodně. Ale jak je vidět, tak ani to nezabralo. Takže při další stimulaci mi nasadí estrofem, který vůbec nechci. Ale asi budu ochtná přistoupit ke všemu.
@kratjana Ahoj kočko, gratuluji k úspěšnému screeningu
A koukám, že už máš i metřík
.. Kdy máš vlastně TP??
@Len3ka @kliki ahoj holky, ty rozhodnutí jsou vždycky těžké!!! my měli po prvním IVF 6 embryií, ale nepovedlo se. Neměli jsme vyšetřené geneticky, minulá klinika nenabízela
už jsme si skoro říkali. že do dalšího IVF nepůjdeme, ale pak se to trochu uklidnilo a my si řekli, že zkusíme jinou kliniku, že pro klid duše to zkusíme ještě jednou s genetikou embryí. Ale upřímně řeknu, že už jsme mnohokrát uvažovali, že prostě hold budeme jen my dva, nepočítám pejska a kočky
možná to už nyní podstupujeme jen pro klid naší duše, aby jsme si v budoucnu nic nevyčítali. To si myslím, že je hlavní, říct si, co musím ještě udělat, ať si to pak nevyčítám!! takže pokud máte pocit, že by to tak mohlo dopadnout, nebo, že třeba jste měli zkusit jinou kliniku, tak do toho jděte, nejhorší co mže být, si pak v budoucnu vyčítat…ještě jsme měli udělat tohle a tohle…
moc vám držím palce, ať se dobře rozhodnete.
@Len3ka taky si říkám, co je to kvalitnější stimulace???
@kliki proč ti vadí Estrofem? vím, že hormony nejsu žádný med, ale pěkné svinstvo, ale mě bez něj nějak neroste sliznice. Tedy krásně rostla po lázních
tam se vše krásně prokrví ![]()
@hancami Nevíš jestli dělají kvalitní vyšetření imunologie i v Repromedě? Nebo se do dá zjistit jen v té Plzni?
@Nikmarka to fakt nevím, já bych prostě jinam než k Malíčkové do Prahy nebo k Ulčové do Plzně nešla. byly to 2 cesty do Plzně, vždy jsme byli objednaní kolem poledne, nebo kolem 13h, takže jsme ráno v 5 sedli na vlak a kolem 17h byli zase doma. Bylo to náročné, celý den na cestě, u dr. maximálně 40min a zase zpět. Ale já bych opravdu jinam nešla. Teď už tam nikdy nemusíme, pokud by se měnila léčba řešíme s ní přes email ![]()
@hancami ja byla taky u malickove a jinam jak plzen nebo praha bych nesla.
@Kikuška90 ano screening dopadl dobre a doufam ze i krev. Jsem stastna. Lulas byl uplne dojaty a ja kdyz ji vodela v 3D tak taky. A to buseni srdce…no uzasny. Myslela jsem ze to nikdy nezaziju. A ten netrik mi dal prace
ale zvladla jsem to ![]()
A jak ty si vedes? KDy mas termin?
@kratjana U mě super, už pěkně pupkatím
Jsem ve 27. týdnu a konečně je to na mě vidět, do 21tt jsem vypadala jen dobře najezeně. Termín mám 3.2.2017, takže za 3 měsíce a Ty?? Jooo ty screeningy jsou nejhezčí, ve 20. týdnu je to ještě větší pecka
Malá už se mi tam pěkně převaluje, někdy mám pocit, že tam snad dělá kotouly
.. A mám to jak Ty, tak nějak tomu pořád nemůžu uvěřit, že se konečně zadařilo ![]()
@Kikuška90 a jak je yo s dalsim placenim tech screeningu? V lednu jdu na kardio. TO je jako. Screening? Ja si koupila angelsounds a obcas si zaposloucham ![]()
@kratjana Taky mám a taky jsem poslouchala
.. Druhej a třetí screening proplácí pojišťovna. Já na kardiu nebyla, nebyl důvod.
@kratjana @Kikuška90 holky, tak krásně se to čte
tyhle příspěvky mě vždycky povzbudí
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.