Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Len3ka ahoj ano ja začla ihned při dalši ms a byli to to bejlepši aspoň pro mě 21.10 jsme šli pro mimuško a dnes 11 den a je tam krasna tmava //
Držiiiiim ti pěsti
@kliki ahojky jsem stejně stara jako ty a v unice hlavně konzultujem po emailu a nechodi se tak často jako do repromedy vychazi ti ve všem vstřic ![]()
Ahoj holky, mela bych dotaz, ceka nas uz treti IVF, nemate nektera doma poukaz nebo nejake zbytky, ktere uz nevyuzijete? koupila bych. dekuju ![]()
@Macamaca ahoj, tak jak jsi dopadla??? Byla jsi objednaná na pondělí, že?
@Iveetka píše:
@kliki ahojky jsem stejně stara jako ty a v unice hlavně konzultujem po emailu a nechodi se tak často jako do repromedy vychazi ti ve všem vstřic
no mě chtějí pořád vidět na ultrazvuku, tak dělají kontroly při stimulaci minimálně tři a pak když narůstá sliznice tak mě taky chtěli vidět 3krát. Což jsou ty cesty pro mě nejhorší. Jinak dneska první IVF a neúspěch. Byl to ket v nativu čili bez hormonů a léků čistě přírodní a nechytlo se to bohužel. A měli jsme jen jedno embryjko. Dneska jsem začla slabě krvácet a kafka se na mě koukl a říkal, že už tam folikuly rostou a že by je nestihl zastavit a vyživit tím gonalem aby byli kvalitní a hodně vajec. Taky si myslí, že když se zvýší dávka gonalu na 400 tak bude víc a kvalitních vajec. A taky nám nabídl metodu PISCI tak jsem zvědavá, jestli se to ujme.
@kliki
achjoo budu ti mooooc držet pěstičky mě dělali při rustu sliznice jen 1 ultrazvuk a to tyden před trnsferem pry čim miň do tebe lezou tim lip mooooc ti budu držet pěstičkyyyy hele ja vim asi jsem trapna ale diky holkam jsem zdrhla do unicy a jsem šťastna poď Do unicy ![]()
Jinak moje 1.IVF bez úspěchu. Musím začít stimulovat znovu celý cyklus. Ach jo… co mám udělat, aby se to chytlo a my měli doma vytoužené miminko???
![]()
@Iveetka třeba ti dobře roste sliznice, ale já před lety byla i v unice min 2× na utz a v Heliosu 3×. Co se týče utz během stimulace v unice jsem byla min 3× a v Heliosu navíc pokaždé berou krev. Něco přes emaily vyřešit nejde. A jestli unica přestala dělat kontrolní utz tak to teda diky, nekontrolovat jak rostou folikuly během stimulace? To asi ne, ne?
@hancami jeeee ja tě blbě pochopila ja nemam už žadne foliky mam dv a mluvila jsem o připravě na transfer 5 denniho embrya promiň ten zmatek co jsem udělala
holkam foliky samozřejmě hlidaji
@kliki
Neházej flintu do žita. Poprvé se podaří málo komu. Je blbé když má člověk jen jeden pokus. Dej si pauzu a šla bych do další stimulace, při dalším to může být uplně jinak. Je to velký záhul na psychiku, ale jak vidíš tady někdy to trvá než se uchytí, záleží na moc faktroch. Neboj dočkáme se všichni ![]()
A nebo zkus nějaké lázně třeba Františkovi, určitě neublíží ba naopak.
@kliki jak píše beata, na první pokus se to povede málokomu. Oni ani nemůžou vědět, jak tělo bude reagovat, každá jsme jiná. naštěstí
Určitě můžu taky doporučit Františkovy lázně, je to taaaak šílená pomoc, hlavně co se týče psychiky!!! Já už mám bohužel obě možnosti na pojišťovnu vyčerpány, ale uvažuju, že pokud by se letos nestihl KET (teda doufám, že budou embryjka
)tak bych si zajela na jaře před KET na příspěvký pobyt
tak se drž
![]()
@hancami
Já teda v lazních ještě nebyla ale jestli nevyjde ket tak o nich přemýšlím. A to ti musí doporučit gynekolog nebo obvodák abys mohla jet na pojištovnu? A jak to tam probíhá v těch lázních?
@beata123 poprvé jsem měla doporučení z CAR + gynekolog - tohle doneseš obvoďákovi, který vypíše žádost na lázně, kterou pošleš na svou pojišťovnu. Je dobré mít z CAR kopii výsledku spermia, ať nemusíš nic doplňovat. Kdybys chtěla více info, co a jak zařídit, jak dopředu, tak mi písni do SZ. Byla jsem 2× a opravdu doporučuji!!! podruhé jsem jela v létě, manžel si vzal dovolenou a zaplatil si zvýhodněnou cenu pro doprovod - měl taky procedury, ale hlavně většinu procedur si oběhneš dopoledne max 14h a pak máš celé odpoledne, so jen ráno a neděle volná na výlety, kolo, zámky, hrady, půjčili jsme si loď a sjeli si kousek Ohře - nádherná letní 3-týdenní dovolená a ještě děláš něco pro své zdraví ![]()
@hancami
Moc díky za info. zatím to není aktuální chystám se na ket ale přemýšlím otom. Akorát já mívám často menzes tak nevím jak bych to v těch lázních dávala ty procedury teda.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.