Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pindrušenka ne, my měli embrya prevezene z UNICA a místo avizovaných 2, bylo jen jedno a to nám řekli, že takovou kvalitu by v Helios ani nemrazili, ale transfer udělali, nechytli se
Já si osobně myslím, že jinde to nebude onic lepší. Asistovaná reprodukce bohužel je byznys ať chceme či nechceme, ale co dělat když jiná možnost jak mít dítě není. myslím že repromeda je na úrovni ve výběru embrii a možnosti různých vyšetření atd. oproti jiným klinikám. Ale je pravda že pokud by to člověka tam psychicky vyčerpávalo a necítil se dobře tak zas asi nemá cenu se trápit.
Snad se všichni dočkáme toho vytouženého uzlíčku. ![]()
Ono ať chceme či ne tak je to hlavně i o psychice, znám hodně holek co mělo třeba stejné problémi jako já nebo jiní a otěhotněly přirozeně většinou v době kdy byli psychicky natom nejlépe. Jenže ono se to lehko řekne a hůř udělá.
Jo jo je to tak, to podvědomí člověk neoklame. Já mám to štěstí že mam Elenku z 1 ivf a když se na ni jen podívám tak si říkám jaký jsme měli štěstí. A ta opora v Elence, když se nezdařil 1 ket tak je obrovská.
@fruperka to znám, já byla na svý třicetiny ještě před pár dny „těhotná“ a dnes hCG klesá
Jinak pro ty, co tady zahlídly můj příspěvek - prvně natěšený a doufající, že hCG poroste, pak po oznámení, že se jedná s největší pravděpodobností o mimoděložní, tak zase vyděšený, jen ať to dopadne dobře.
Z dneška mám potvrzený pokles hCG na 1/4 úterní hodnoty, takže si s tím tělo s největší pravděpodobností poradilo samo.
Ze tří pokusů 2× potrat a jednou se nechytlo vůbec, jsme indikovaní na PGS na pojišťovnu, takže pět zbývajících bublin se bude rozmražovat a vyšetřovat.
Jsem unavená a to jsme teprve na začátku ![]()
Ostatním přeju brzký úspěch…
@cilam nevím, jestli už máš nějaké novější výsledky, ale já zase vím jak se cítíš ty teď, mám to za sebou 2×. Jediné co ti můžu popřát je hodně sil…
Ještě před pár lety jsem si myslela, že mě něco podobného nemůže potkat a teď mě úplně děsí, kolik nás takové scénáře prožívá.
@fruperka jo no, vždycky jsem se smála větě „tak trochu těhotná“ a ono ejhle, ono to fakt jde… byla jsem „moc málo těhotná“
Je mi líto, že taky takhle bojuješ, je to hrozný.
Mimoděložní se naštěstí nepotvrdilo / nerozvíjí dál, takže „hurá“ do dalších pokusů.
@cilam to je dobře, ze se nepotvrdilo, pokud si s tím tělo poradilo samo, tak je to štěstí v neštěstí…asi tak. Máme to tu všechny těžký, tak jediná utecha, ze nás každý neúspěch SNAD posouvá blíž a blíž k tomu pozitivnímu výsledku! Doufam ![]()
Tak já se bohužel řadím do řady těch neúspěšných.
Dnes 13. den od ET, test negativní a začínám špinit. Zítra na krvi mi potvrdí nevyhnutelné.
Holky, jak to funguje před KET? Já už to zapomněla? ![]()
@kelynka píše:
@VanillaSky to uz neni mozne, dalsi neuspech v repromede
No když vidím, co nás tu je, docela mě to začíná děsit. ![]()
By mě zajímalo jestli ty úspěšné sem jen nechodí nebo jich moc není.
holky trošku povzbuzení pro Štířice:
Štír ( 24. 10.–22. 11.)
Zaměřit byste se měli na finance, protože díky konstelacím zjistíte, kde pomyslně vyhazuje peníze oknem, což se týká jak soukromé, tak podnikatelské sféry. Ve druhé polovině týdne bude váš horoskop ideální k početí potomka! Zejména když máte dlouhodobější problémy s rozšířením rodiny, měli byste se věnovat sexuálním radovánkám každou volnou chvilku.
@VanillaSky Ahojky, tak to mě mrzí. Fakt je to čudný že to tu nikomu neklaplo. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.