Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petule35 ahoj, manžel má taky poruchu zkapalnění. Ty kapky mu taky radil urolog, ke kterému ho poslali z Repromedy, když jsme k nim začali chodit. Tak jsme to pár měsíců zkoušeli, ale ten spermiogram je tak špatnej, že to asi fakt nemělo smysl ![]()
@Macamaca Ahoj, chlap právě zase ostatní hodnoty spermio nemá nějak extra špatný, nejhorší bylo to zkapalnění, nechápu proč nám nikdo neřekl, že se to dá zkusit nějak řešit… no co už.. dneska zajedu pro kapky, zkus
A viděla jsi po těch kapkách nějaké zlepšení? Jestli jste to teda zkoumali..
..chlapovi se to táhne jak sopel
, má to fakt děsně hustý
A vy se chystáte na další IVF?
@Macamaca píše:
@fruperka jak se vede? Už jsi zkoušela testovat? Čekáme na ten zlom tady
Ahoj, no už začínám být nervózní, jsem týden od Ketu, nic zvláštního na sobě nepozoruju, ale asi v pátek nebo o víkendu zkusím test. Mám zakázaný bazén, což je teď v těch vedrech fakt super, tak doufám, že trpím pro dobrou věc
![]()
@Petule35 držím palce v Heliosu ![]()
Já taky uvažuji, že bych tam případně přešla na 2.IVF. Jinak u nás je taky problém zkapalnění, ale já i přes to 2× přirozeně otěhotněla. Taky nám doporučili nějaký mucosolvan, ale 1.těhotenství bylo i bez něj.
@Petule35 Taky máme problém se zkapalněním, ale tohle nám řekli až v Repromedě a jelikož jsme byli rozhodnuti jít do 2.IVF a i ostatní hodnoty spermio dost špatné, tak asi i ani nenabídli možnost, že se můžou zkusit kapky na odkašlávání ![]()
Já už se nepozastavuju, nad tím, co kde řeknou, každé CAR dělá něco jinak, nad něčím se Repromeda hodně pozastavila a nechápali, stejné věci nechápali i v Heliosu, kam jsme šli na konzultaci, naše první centrum byl VELKÝ omyl. Helios mi neseděl asi prostředím
tak proto nakonec vyhrála Repromeda pro 2.IVF
a jinak my i přes špatné zkapalnění taky 2× přirozeně, ale obě těhu měli krátké trvání
U mě v Repromedě asi taky vyhrálo, že Hromadová se sice nad něčím divila, ale vyloženě neshazovala jednání kliniky. To Texl mi přišel celkem namachrovaný, jako že oni to udělají rozhodně lépe a shazoval tak nějak všechny centra, jako že oni to děljí jinak než všichni a rozhodně lépe ![]()
Myslím, že celý tenhle proces je hodně o tom, kde se jak člověk cítí, jak mu sedí prostředí, doktoři… takže ať se v Heliosu daří
![]()
@Petule35
A to zkapalnění, ale pokaždé nemusí být přece stejné. někdy je hustší a někdy zase řidší. takže klidně zrovna když byl v repro mohl mít druhý případ, ono tohle myslím je varibilní? možná se teda pletu, ale příjde mi že pokáždé to nemá přece stejnou hustotu. ![]()
Ahoj holky. Dnes jsem byla na kontrole sliznice pry krasna takze pristi stredu jdu na KET. Je tu nekdo kdo jde taky? ![]()
@hancami Je to jasný, že každý bude chválit hlavně sebe…ale přišlo mě divné, že by v Repromedě mě vzali hned na další cyklus na 2.IVF a to Texl odmítl. Na mě nepůsobil nijak namachrovaně, ale záleží na každým jak ho vnímá a jaký má zrovna den. Je fakt, že třeba první dojem z kliniky nebyl nejlepší, recepční se tam totiž dost nevhodně hádali a přišlo mě, že je otravujeme.. ale všude se dá najít něco.. hlavně aby byly výsledky na konci
![]()
@beata123 On to má pořád stejně hustý, vyšetřovali mu to už 4× a už jsme to kolikrát zkoumali i doma
jestli bude někdy rozdíl, ale žádná změna. Uvidíme jestli zaberou ty kapky
@Petule35
jasný tak hlavně aby zabraly a třeba by se podařilo i normálně. Držím pěsti. ![]()
@Petule35 jj, recepci jsem tam neměla ráda, byla jsem tam se vším všudy 5×-6× a objednávání a příjem na recepci vždy celkem hrůza, ja říkáš, jako bych je otravovala ![]()
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit, jsem 8 den cyklu, čtyří dny jsem píchala Gonal 175, po kontrole ted v pondělí mě to Tokareva zvedla na 200 jednotek a přidala Cetrotide. Dominantní folikul 16 mm. Dnes na utz mě doktor (nevím jak se jmenuje) dávku do pátku nechal a cetrotide si mám píchat dál. Měly jste to tak taky některá při stimulaci? Možná plaším, ale doma jsem si přečetla, že cetrotide snižuje počet a kvalitu vajíček. Myslela jsem, že to potlačuje jen ovulaci ![]()
@Marlenka91 píše:
Ahoj holky. Dnes jsem byla na kontrole sliznice pry krasna takze pristi stredu jdu na KET. Je tu nekdo kdo jde taky?
supeeeeer
tak tfuj, tfuj, tfuj
A kolik jsi měla sliznici?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.