1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2322
1.6.17 10:07

@Mellisa 012 já už taky nejsem žádná mladice :) při tomhle IVF už mi bylo 35 : ) a mrazáčků po PGS zůstalo 7, ještě jich tam tedy máme 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
3.6.17 11:59

Tak holky, nachystat dělohy, jak jsem slíbila u nás to vypadá dost „pozitivně“. :mrgreen: :dance:
Ale nechci to zakřiknout a na krev jdu az ve středu, tak pssst :andel: :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
3.6.17 12:27

@fruperka Ahojky, tak to je krásná zpráva :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
3.6.17 14:34

@fruperka super! Tak konečně prolomeno, tiše gratuluju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
4.6.17 21:59

@hancami @Pindrušenka diky :hug: jeste to radsi pretestuju, ale snad budu vse ok :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.6.17 11:52

Holky nemáte někdo zkušenosti s hormonální jogou v brně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
6.6.17 13:19

@beata123 Ahojky, já teda ne. Slyším to prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.6.17 13:38

@Pindrušenka
už jsem našla semináře v brně.
Já přemýšlím že to zkusím má to docela dobré ohlasy. Více info.
Hormonální jógová terapie (HJT) podle Dinah Rodrigués je přírodní léčba – sestava cviků vycházejících z hatha jógy, kundalini jógy a tibetských technik práce s energií, která byla vytvořená pro ženy s problémy způsobenými hormonální nerovnováhou.
Obsahuje speciální cviky na reaktivaci produkce a hlavně na harmonizaci hormonů, v důsledku čehož zmírňuje nebo odstraňuje nepříjemné doprovodné symptomy menopauzy a rovněž pomáhá při dalších problémech jako jsou polycystické vaječníky, premenstruační syndrom či neplodnost (více níže).
Terapie Hormonální jógou zvyšuje a vyrovnává hladinu hormonů, především estradiolu, takže pomáhá v prevenci osteoporózy a kardiovaskulárních onemocnění.
Kromě odstranění níže zmíněných nežádoucích symptomů Hormonální jógová terapie podpoří váš celkový zdravotní stav, zvýší pružnost vašeho těla, pohyblivost kloubů, posílí plíce, detoxikuje organismus, zvýší metabolismus, vylepší tvar postavy i stav pleti, zvýší imunitu a napomůže omlazení těla i mysli.
Na semináři se naučíte celou sestavu Hormonální jógové terapie, kterou pak budete cvičit sama doma. Celá sestava trvá cca 30 minut. Cviky jsou velmi jednoduché a zvládnou je i ženy, které nemají předchozí zkušenosti s jógou.

Hormonální jógová terapie pomáhá při těchto problémech způsobených hormonální nerovnováhou:

Předčasná menopauza
Symptomy spojené s menopauzou (návaly, nespavost, podrážděnost, deprese, emocionální nestabilita, snížení paměti, ztráta vitality, nízké libido, urogenitální suchost, migrény)
Premenstruační syndrom (PMS)
Polycystické vaječníky (PCO)
Ztráta menstruace a ovulace
Neplodnost způsobená hormonální nerovnováhou, špatným prokrvením či svalovou křečí v pánevní oblasti.
Osteoporóza
Inkontinence
Deprese, emocionální nestabilita, snížení paměti způsobené nízkou hladinou hormonů
Nedostatečná činnost štítné žlázy
Nespavost
Padání vlasů, lámavé nehty, suchá pleť a akné
Pomáhá i při syndromu karpálního tunelu

Kontraindikace Hormonální jógové terapie (vhodné konzultovat předem)

Těhotenství
Endometrióza
Rakovina Prsu
Krátce po operacích
Pokročilá osteoporóza, kdy hrozí zlomenina kosti
Zvýšená funkce štítné žlázy
Zánět vnitřního ucha
Srdeční potíže nebo po operaci srdce
Před operací slepého střeva nebo krátce po operaci
Krátce po hysterektomii (vhodné kunzultovat předem)
Velký myom
Nespecifikované bolesti břicha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
6.6.17 13:50

@beata123 @Pindrušenka ahoj, v Brně nevím, já chodila do Boskovic. Je to fajn, když jsem cvičia, tak mi to celkem zkrátilo moje dlouhé cykly :) pohybovala jsem se pak kolem 31-33dc :mrgreen: je to trošku náročné časově, musíš být min 2h po jídle, takže buď ráno nebo před večeří :) po naučení mi to zabralo cca 45min. správně by se mělo cvičit každý den, ale mně to zabíralo i když jsem cvičila 3× týdně a každé ráno jen krátké cviky cca 5-10min na zahřátí. Ze začátku cca 2-3 týdny jsem fakt cítila vaječníky, jak se probíraly k životu. trochu jako při stimulaci, takže jsem měla trochu strach, ať něco není špatně, ale bylo mi řečeno, že aspoň vím, že to na mě působí :) určitě bych nezačínala před stimulací nebo před KET, ono to může ze začátku i trochu rozhodit. Podle mě ideál, pokud si někdo dává oddych od IVF :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.6.17 14:05

@hancami
A ke komu jsi chodila do Boskovic, já právě našla jen v Brně. Já právě se tento rok na ivf už nechystám, musíme našetřit. Tak jsem si říkala že bych mohla zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
6.6.17 15:02

Je to live studio - kde se cvičí pilates, bossu… a měla tam i nabídku na hormonální jogu, ale teď jsem se dívala a nemá v nabídce - ten kurz vedla jedna paní, ale byla to vždy hodka 1× týdně, takže než jsem se všechno naučila, tak to trvalo, kdybych to věděla dřív, šla bych někam třeba na víkendový kurz - dělá ho třeba známá z lázní, ale je to na severu Čech, ale řekla bych, že je v tom fakt dobrá. Jsou to intenzivní kurzy a pak už můžeš cvičit sama doma. Já než jsem se k tomu dopracovala tak jsem 3 měsíce chodila do kurzu a pořád nám říkala nějaké novinky :zed: pak jsem si koupila knížku od zakladatelky Dinah Rodrigués a cvičila sama doma. Jít na dvoudenní kurz všechno bych se naučila najednou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.6.17 15:13

@hancami právě já mám v plánu ten víkendový kurz to mě přišlo nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
6.6.17 18:00

@beata123 píšeš, že musíte našetřit. Nekoukala jsi na tu studii ve Fertimed? Slyšela jsem to v rádiu, celé IVF hradí klinika, je myslím v Olomouci, ale z Brna to není taková dálka. Jsem v uzavřené skupině s holčinou, která byla ve studii jiné kliniky a sice se jí nezadařilo, ale jinak říkala, že úspěšnost studie byla celkem vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
7.6.17 07:58

@hancami
Pro nás je Olomouc docela z ruky nato abysme tam jezdili, nejsme přímo z Brna. A já si chci asi aji odfrknout od hormonů a pročistit trochu tělo. Ale díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
7.6.17 08:10

@beata123 jj, to odfrknutí a očištění těla znám:) tak si užij krásné léto :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.