Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kelynka
To bude podle mě spíš pgs, to se hradí jen tuším do 8ks pak si musíš platit a všechny pojištovny to nemají. My máme VZP oba a ti to mají.
@kelynka
My taky máme dobrou genetiku, ale já mám pco a manžel pomalejší spermie tak nám to dali automaticky. Já jsem byla pro protože se tím vyřadí ty embria špatná, ale je pravda že to jsme měli hrazené. Vím, že někteří mění pojištovnu na určitou dobu kvůli tomu že vše se všude neproplácí apod. Ale pokud se to platí je to tuším 8tisíc za jedno.
@Marlenka91 neplatila bych to ani ja kdybych aspon jeden z nas byl u jine pojistovny nez 213
@beata123 ano o tom mi rekla, ze bych mohla prejit na jinou pojistovnu, ale to bych na vlozeni mohla jit az 1.1.2018 ![]()
@kelynka já měla dobrou pojišťovnu a manza špatnou, takže udělali 4 embrya po ivf a další po novém roce. Měli jsme 13 vhodných k vyšetření a já jsem se bála, že zbytek by chtěli zaplatit, ale říkali, že nee, že je udělají později a bude to na pojišťovnu. Jak jsem psala, my máme genetiku, taky dobrou, ale vyřadili nám aspoň ty spatne. Mame hodně špatný spermio, takže já jsem byla ochotná i počkat na změnu. Jestli mooooc nespěchas, zkus se zeptat, ivf, kultivace letos a pgs hned v lednu
@kelynka já jsem třeba byla rozhodnutá, že bez PGS nebo PGD do dalšího IVF nejdeme. a jiná indikace k PGS - jako věk, špatné spermio, více neúspěchů??? jak říkám, my z první kliniky měli 6 embryí bez PGS a přijde mi, že většina jich byla špatná, do
postoupilo jen jedno, ale to se chytlo ve vejcovodu, tak muselo pryč ![]()
@hancami ja prave nechci prechazet k jine pojistovne a manzel prechazel nedavno ![]()
@hancami ty jo to je velky ubytek po pgs
Uvidime jak se dohodneme na dalsi konzultaci
Brala mi jeste nejake odbory, ktere taky neproplaci pojistovna za 660kc a chce po sesti letech novy spermiogram, tak jsem zvedava ![]()
@kelynka jo, to ti brala AMH, podle té hodnoty se zjistí jaká ještě zásoba vajíček. já být tebou, tak asi i podle spermiogramu, kdyby byl špatný, tak bych opravdu PGS chtěla. Jak sama píšeš, my měli úbytek velký. takže mít třeba jen 4-5 embryí měli by jsme jen 2 k zavedení ![]()
Ahojky, tak mám po ketu, embryo se už začalo vyloupavat. Hromadová měla dneska hodně dobrou náladu, ještě jsem ji tak nezažila.
@Pindrušenka tak tfuj tfuj tfuj… uz to taky @fruperka zacala, tak se urcite zadari. Hooodne stesticka ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.