Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Belda je mě to líto
.Drž se!
@kaspluc na tebe jsem táááák zvědaváááá ![]()
Ahoj holky. Já jsem ted bohužel už ve 22tt o naši prdelku přišla kvůli předčasnému odtoku plodové vody a infekci. Nevím kde se infekce vzala, když jsem byla tak opatrná, ale je to strašné. Chtěla jsem se zeptat jestli nevítejak je to s dalším IVF? Byla jsem jednou před rokem a nic a ted jsme si dávali dvě embrijka tak nevím jestli nám ještě něco bude hradit pojišťovna nebo ne, ale hned jak se dám aspon trošku dokupy jak fyzicky tak psychicky chci hned zkusit další.
@nurse.007 To je mi moc líto
Moje kamarádka potratila v 19tt po IVF a museli čekat půl roku. Jestli to bude na pojišťovnu záleží na tom, kolik cyklů IVF jsi už měla hrazených. Z tvého řpíspěvku to bohužel není zřejmé…
@jessikka dva cykly jeden před rokem a letos druhý, ale se zavedením dvou embrijek. Půl roku? Já nechci čekat tak dlouho. Momentálně si nedovedu představit vrátit se do běžného životního shonu. Myslela jsem, že to jde dřív ![]()
@nurse.007 No, prý pokud jde o potrat takhle pozdě, tak ne. To tělo prý potřebuje čas na regeneraci, hrozil by další potrat. Chodí teda do Reprofitu, ale já si myslím, že to je rozumný přístup.
Měla jsi teda dva cykly, takže ještě jeden budete mít na pojišťovnu.
@nurse.007 : je mi to moc moc líto, sama sem si s tím prošla..vím jak se cítíš…bude lépe..uvidíš!!! moc ti to přeji…a pkud se mohu zeptat jakou infekci jsi měla?..
Nurse, tak to mě moooc mrzí…:-( IVF cykly počítej tak, že co cyklus, to stimulace např. Gonalem a OPU…Pokud jsi v rámi 1.IVF cyklu byla ještě 2 x na KET a tak to je ta částka 7.700,– za zavedení nadbytečného embrya, ale pořád je to v rámci toho 1. IVF cyklu…Pokud si necháš zavést kdykolik a v jakémkoliv cyklu 2 embrya zároveň, tak máš nárok na 3 IVF cykly a ne na 4, tj. 3 x můžeš stimulovat a 3 x můžeš jít na OPU…
Kamilko - prosím tě, ty jsi říkala, že jsi pak měla jakoby bolesti na ms na konci a nic z toho…to tě po ET bolelo břichno, pak ne a pak zase ano a vypadalo to, že ms dorazí a nic??? Já stále ms nemám…
,ale je fakt, že mi to ty hormony zpozdí, jak mi psala p. doktorka, ale prej pokud nejsem těhule, tak to prostě pak stejně dostanu.
![]()
@kaspluc : ahojky, myslím že to bude dobré u BeldyR: mne to moc mrzí…v den menzes jsem myslela že bolestma umřu a že se ze mne vyleje spousty krve…už jsem si říkala už už je konec…a bolesti ustávaly a pak uplně vymizely, vymizelo i bolení podbříška, prsou no prostě všeho…a řekla jsem si tak to dostanu, jen opožděně…ale 7 den po ET jsem si udělala test a byl pozitivní…dnes jsem byla na kontole v CARU a už jsou vidět oba dva mimískové kontrolu mám až za 14 dnů zda mají srdíčka…špatně od žalůdku mi je až poslední tři dny…a prsa mne bolí taky až teď…ale né nějak drasticky…spíš jsem jak mátonoha…ploužím se jsem hrozně líná a pořád bych spala…uvidíš vše bude dobré…každe těhu je individuální a jak říkám mne nic nebylo do 21 dne po ET…
Kamilka - hmmm, tak jsem vážně zvědavá na ten zítřejší test a na krev!!! Mě právě vše přestalo bolet tak ten 10.den po KETu a jen je mi sem tam šoufl…ale nic víc. MS už bych měla dávno mít, ale mám ty hormony, tak zpoždění může být i tím, takže podle toho se řídit opravdu nemohu. Ale teď se jakoby těhotná necítím, takže fakt nevím nic
! Ve kterém jsi teď týdnu? A to je super, že tam máš oba,
by jim už měla jít i vidět na ult, ne? Tak zítra dám echo, co a jak…teď už to vidím bledě, ale třeba ještě nějaká šance je, p. doktorka mne povzbudila a ještě jsem vyčetla, že po KETu je to trochu déle ty //, tak se už nechávám překvapit!
Co mi taky zbývá, že ano
.
Děkuji moc…srdíčka budou mít až za 14 dní já jsem 24 dnů po ET…taky jsem se cítila netehotne…a zato teď už 4 hodiny ležím a nemuzu se ani zvednout…vše bude o. k uvidíš…držím pěstí přeji ti to…pak si tu budem vyprávět jak je nám pořád zle…děj hned vědět…možná už pozná i něco na UTZ podle sliznice a atd.
Kaspluc chci si nechat dodelat testy na stitnou zlazu a mozna jeste se zeptat co mi chybi. Co mas ty za testy udelany? A co planujes ty?
Ja mam genetiku a horm. Profil a zlazu… Jinakmja zitrabtestuju a volam vysledek do repromedy a kazdopadne pri kazdem vysledku chci krev… A pak u idime…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.