Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anifa ten estrofem zamezí ovulaci, ale za 5 dní ti klidně mohla dorůst sliznice. Hlavně, aby se povedl tento ![]()
Holky, já mám dnes nějakou depku, poslední noci se mi zdají jen špatné sny nejčastěji o tom jak dopadne kontrola srdíčka, která je až příští pondělí
jak mi uteklo těch 14 dní čekání na // tak těchto 14 dní se mi vleče a psychika dostává strašně zabrat. Ještě to krvácení minulé pondělí… na mysl mi chodí jen myšlenky jak to všechno zvládnem, jestli nás to nějak neodloučí s manželem, těch 6 let snažení a 10 společných let bez dítěte, najednou mám strach… jsem asi na hlavu, že?
![]()
@hancami dekuji ti
taky doufam-tak moc bych si prala, aby mi to do tretice konecne vyslo-uz aby bylo 1.11… Nam vsem to preji ![]()
@hancami nejsi a hlavne bud v klidu-uz mas //
jsi blizoucko
vse bude v poradku
mne od uzkosti ted hodne pomohla pani Hudcekova-krome akupunktury mi namichala a poslala bylinky a od nedele se citim mnohem lepe-jsem klidnejsi
@Anifa jj, já si právě říkala, že za ten klid těch 14 dní, určo mohla akupunktura, na které jsem u ní byla před a po transferu
asi jí budu zase kontaktovat ![]()
@hancami Řekl mi to Kafka, když jsem si šla pro výsledky krve. Říkám mu, že Hromadová říkala, že sliznice byla dobře strukturovaná a on mi na to řekl, že to neni všechno, ale že 5mm je málo. A na konzultaci se manžel ptal Tokarevy, že kolik má být a ta pohotově řekla, že těch 5 stačí, pokud je sliznice dobrá. A od té doby už nevím, jestli jim můžu věřit.
A neboj se, určitě ti všechno dobře dopadne. Já vím, že se to lehko řekne, ale mysli na něco pěknýho.
@solat hmm, tak to se ti nedivím, že je těžké jim věřit
vím, že když někomu hold neroste, tak se chytí na 5 mm, ale lepší je určitě, alespoň 8mm. jj, původně jsem měla jít na kontrolu srdíčka teď ve čtvrtek, ale pak řekl Kafka uděláme pro jistotu kontrolu za 4 dny a tam mi pak Tokareva řekla, kontrola za 14 dní a to je až další pondělí. Pořád si říkám, jestli jim nenapsat, zda už bych mohla třeba v pátek, zda už půjde vidět srdíčko. Ty nervy jsou prostě hrozné ![]()
@hancami to je hrozny my se tady stresujem do testu a koukam stres pak pokračuje
ale urco ti to dobre dopadne ![]()
@hancami ja byt tebou - pokud te to tak stresuje - bych jim zavolala a objednala se na drivejsi datum. Ja myslim, ze ti vyhovi, kdyz jim vysvetlis situaci
. hodne stesti. Urcite to bude dobre a vsechno bude v poradku… ![]()
Holky to se mi nezdá s těma sliznicema, že by to takto před KET podcenili. Já když byla na UTZ jednou před KET a nezdálo se jim to, tak mi rovnou Tokareva řekla, že to nebudeme riskovat a odložíme to raději o měsíc. Že si to nevezme na zodpovědnost. Tak fakt mě to překvapuje, to co tady čtu ![]()
@pajinkapajinka psala jsem Tokareve, jestli by srdíčko už mohlo být bude dřív. Psala, že pokud nezačnu znovu krvácet, tak ať zkusím vydržet do pondělí. Že časté utz taky není dobré. Tak hold vydržím, uvarim meduňky čaj na zklidnění a uvidime ![]()
@hancami úplně tě chápu, že máš nervy. Taky jsme měla… aby bylo srdíčko, aby bylo srdíčko pak i na další kontrole (prožila jsem zamlklý potrat v 9.týdnu), pak aby dobře dopadl velký ultrazvuk a krev po prvním trimestru a pak další kontroly a další…
Mám pocit, že nervy budu mít až do porodu a pak zase příjde strach o dítě…a tak už to bude asi pořád
Prostě to tak asi je. Taky mám občas obavy, jak to zvládneme a jak se náš život změní, ale snažím se tyto myšlenky potlačit a užívat si těhotenství a těšit se na kluka
. I ty si to užívej a nenervuj se. Horší spánek mám celé těhotenství. Prý je to normální. Opatruj se, nenervuj se a raduj se. Není důvod, aby srdíčko nebylo, prostě bude. Věř mu. Držím ti palce ![]()
Holky moc děkuju za podporu, vím, že strach už bude pořád i to mi nahání hruzu
pro nás je zlomové srdíčko, přes něj jsme se nikdy nedostali ![]()
Ahojky tak dnešní kontrola dopadla dobře, ale ptala jsem se jak moc je ten rozštěp široký a Vlašín mě říkal, že je hodně škaredý a nebude to pěkný pohled.Tak mam celkem strach.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.