Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Marcya @Potkyš dekuju
návin jak se to přesně počítá, ale Dr mi tady řekla, že dnes bych měla být 6+4. Nechala jsem vzkaz, ať mi zavolá Hromadova. Ale žádnou naději už nevidim ![]()
@hancami hmmm tak to je sedmý týden. To už by srdíčko být mělo. Mrzí mě to. Vím čím procházíš ![]()
@hancami téééda, tak to mě moc a moc mrzí… drž se. Já mám pocit, že v tomto týdnu jsem taky ještě neměla srdíčka. Myslím, že až někdy kolem osmého. Ale nejsem si jistá a když se mimi dokonce zmenšilo a to hcg, taky teda nic… drž se a ať to dopadne nebo ne, musíš si říct, že život jde dál. Moooc mě to mrzí
![]()
@hancami Ahojky, to snad není možný, moc na tebe myslím. Drž se
. Nemocnice je zrovna misto na které nerada vzpomínám, ale ty jsi ted v dobrých rukou. Taky jsem neměla srdíčko v 6týdnu.
@Pindrušenka @pajinkapajinka holky děkuju
mluvila jsem s hromadovou a z HCG je to bohužel jiste
jen mi říkala, že pokud by byl gestačni váček do 10mm, tak by to nechala odkrvacet bez revize. Tak uvidíme zítra na utz a hlavně, jak se k tomu tady postaví. je taky jasné, že když revize tak min 3mesice pauza a já hold někdy nevím, jestli jejich rozhodnutí není i tímto ovlivněné. Jak všechny víme po každém nezdaru by šli hned do dalšího pokusu. A stejně nevím, jestli na to ještě mám sílu. Taky se může stát, že to nechám odkrvacet a stejně pak půjdu na dočištění. Takže babo rad ![]()
@hancami uvidíš co ti doktoři řeknou a jak se k tomu postaví. Mě dělali revizi přímo na Repromedě a bylo to rychlé a druhý den už jsem jen špinila. Takže žádné velké trápení. Teda myslím to fyzické. Psychika je samozřejmě další věc
Přeju ti hodně sil. Drž se holka ![]()
Dnes jsem byla kvůli výsledkům imunologie… Mám zvýšené NK buňky. ![]()
Holky co jste po ketu a máte teď testovat, jak to s váma vypadá?
@Potkyš Ahojky, semnou nic moc.8 den jsem si delala test a tam krasny duch a pak 9 a 10 den nic, jen teda když jsem s testem různě pootacela u okna
Ted jsem 11 den a uz netestuji, cítím ze to nevyšlo. V pátek jdu na krev.Co to pro tebe znamená když mas zvýšené NK buňky?
@Potkyš tak na to by ti měli dát prednison? Nebo ještě něco dalšího? Mě teď přišli na nízkou hodnotu manan proteinu, tím se vysvětlují potraty…Bohužel s tím zatím neumí nic udělat. Jen až někdy otěhotním, tak nesmím nastydnout a pak možná nepotratím… ![]()
@Tralalajda Tak to mě mrzí. Minulý měsíc jsem taky testla 9 den po ket a bylo bílo a cítila jsem, že to nevyšlo.
Výzkumy prokázaly, že časné těhotenské ztráty (spontánní potraty, zamlklá těhotenství) a selhání implantace (uhnízdění embrya), které se projevuje neplodností, nebo opakovaným selháním léčby asistovanou reprodukcí, mohou být způsobeny nadměrnou aktivitou NK buněk („Naturall Killer“). NK buňky jsou specifickou populací bílých krvinek, starající se o obranyschopnost organismu, jejich aktivní forma však může napadnout i embryo, uhnizďující se do děložní dutiny a oslabit ho natolik, že dojde k jeho zániku. Bylo prokázáno, že včasné podání Intralipidu dokáže zabránit aktivaci NK buněk. Bez této aktivace pak NK buňky nepředstavují pro embryo žádné nebezpečí.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.