Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@labelinka moc jsem toho nenasla ohledne anopyrinu a prednisonu a uz si to moc nepamatuji, jak mi to tehdy pred x lety vysvetloval, kazdopadne pro me mely tyto leky pozitivni vliv… Jen tak ho nedavali kazde klientce…
@Potkyš no uvidíme, minule jsem se s Tokareva domluvily, že to zkusime v nativu, tak možná to ani nebude tento cyklus, ale mně ty hormony nedělají moc dobře a spíš mě to úplně rozhodí, takže radši počkám. Zítra jdu naštěstí k ní.
@solat Čauky. Za půl roku co jsem byla na klinice jsem měla čest se všemi dr. A nemůžu si stěžovat na nikoho. Na obhajobu paní dr. Turčanové : byla jediná která mi například nabídla akupunkturu před ketem, přátelsky přístup, při transferu ( byl u toho i muž, na potřetí to vyšlo a mohl tam být - bylo to skvělé, kdo má možnost doporučuji vzít si tam toho svého pana božského
) jsme se společně zasmáli, říkali si životní příběhy. Byla hrozné lidská a cítila jsem se s ni dobře. Dělala mi třetí transfer a úspěšně. Když jsem jela na kontrolní ultrazvuk a krev zda se embryo uchytilo tak jsem šla k dr. Kafkovi a přišla mi k němu do ordinace popřát hodně štěstí. Tak to je moje zkušenost…
@solat Jasně je lepší KET odložit, když není vše jak má být. Buď pozitivní, dej si dvojku červeného a zítra podej info jak to vypadá.
@Sshelbby jé tak to je dobře. Já jsem ji ještě neviděla, tak jen se informuju. Díky.
@Potkyš piju poctivě už několikátý den ![]()
S celým procesem oplození a především nidací embrya bezesporu souvisí činnost
hormonů. Děložní sliznice se musí na uhnízdění připravit. Tato přeměna endometria je
ovlivňována především progesteronem. Sliznice se jeho působením vaskularizuje, mění
se její výška, a obsah v buněčných vakuolách. Vše je doprovázeno značnou biochemickou
aktivitou.
6. den po oplodnění přilne blastocysta na děložní sliznici a začne se do ní nořit.
Implantace trvá zhruba 40 hodin. Po zanoření blastocysty do sliznice dělohy se tento
otvor zacelí buněčnou drtí a fibrinem a do 10 dnů je otvor zcela uzavřen implantačním
koagulem. Tím je ukončena implantace a blastocysta se niduje do hlubších vrstev.
(Příloha č. 2) Nidace je ukončena 11. den po fertilizaci. Trofoblast po implantaci svou činností rozpouští okolní deciduální tkáně (tkáně děložní sliznice po uhnízdění vajíčka)
v buněčnou kaši, čímž tvoří zdroj pro výživu blastocysty. Potom proniká blastocysta
hlouběji až se začne buněčná kaše mísit s krví mateřskou a po kontaktu s mateřskými
cévami se začíná tvořit primitivní prostor obklopující celou blastocystu.. Z tenkostěnné
stěny měchýřku, trofoblastu, se začne vyvíjet zevní obal, chorion, z kterého vyrůstají
choriové klky, což je počátek placenty. Chorion je se zárodkem spojen zárodečným
stvolem, který se posléze prodlužuje a mění v pupečník.
Zárodek je utvářen složitými pochody, při nichž se tvoří tři zárodečné listy, které
jsou základem pro jednotlivé tkáně a orgány. Tyto zárodečné listy jsou ektoderm,
mezoderm, entoderm.
@Potkyš
to snad néééééé, mrzí mě, že to nevyšlo
, moc jsem ti ten pozitivní testík přála
Zkus to na konzultaci s nima probrat, třeba další vyšetření, možnosti nebo jestli třeba ty NK buňky (lehce zvýšené) na to neměly vliv
.
Já jsem teda dr Turčanovou měla poprvé teď, kdy mě říkala, že po KET mám Hcg negativní a připadla mě v pohodě, empatická, já třeba zas nemusím dr Kafku, který byl u druhého transferu,… Ale tak to je, někdo někomu sedne a jiného zas nemusí.
@gzirafka píše:
@Mellisa 012 já jsem předtím měla 225 jednotek a 11 folikulů a 7 vajíček, takže raději si připlatím a chtěla bych zkusit víc, ale nevím zda jdu k Tokarevě nebo mě napsali jinam cosi blekotali že asi Kafka, s jistotou to budu vědět až ve středu
@kelynka píše:
@Potkyš mas pravdu a prijde mi, ze o co si clovek nerekne, to nema… Stoji to tolik penez a kdyz to potom nevyjde, tak je i psychika v haji. Jim klienti budou prichazet stale, je silene kolik lidi nemuze mit deti. Dnes byla plna cekarna… IVF je velky byznys co si budeme…Budu ti drzet pesti, aby to vyslo
naprostý souhlas Kelynka
Držím palce, ať se embryjka pěkně vyvíjejí ![]()
@Mellisa 012 dekuji moc
… Dnes mi volal dr Kafka a 5vajicek bylo oplodneno, tak snad se budou vyvijet ![]()
@kelynka no to je super!
Máme to všechno docela dost podobné
Budeme to mít tak dva týdny po sobě - v době, kdy ty budeš netrpělivě vyhlížet //, já půjdu na KET (snad, pokud bude dobrá sliznice) ![]()
@kelynka držím palce, ať se pěkně vyvíjí!
@Potkyš tak mě čeká ještě uz v pondělí, ale to se dalo docela předpokládat. Tak si jdu dát zase vino. Ty jdeš zítra na krev? Další test jsu nezkoušela?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.