Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj já byla vždy po Ketu doma a stejně to nevyšlo…Ano před prvním ketem nám řekli co zavádějí, chtěli jsme to vědět. Při dalších letech už jsme to vědět nechtěli. @Evik19
Ja chodila do prace a vyslo to
. O tom ze po PGS vedi co to bude jsem se dozvedela az pozeji. Zvedavost zvitezila a cca 13-14 tt jsem volala do Repromedy. Po asi pulhodince volali zpatky a rekli mi pohlavi.
@fruperka mooooc gratuluji k holcice a preji hlavne hodne zdravi
![]()
@Marcya tobe taky velka gratulace k chlapeckovi
. At jste zdravi
![]()
@Potkyš @pajinkapajinka Holky, děkuji za odpovědi. Vsadím asi spíš na stres v práci než na domácí užírání se myšlenkama, jestli to vyšlo nebo ne…Každopádně je ale super, že se to pohlaví dá v Repromedě zjistit i zpětně, taky bych nechtěla, aby nám to řekli hned.
Tak v neděli 11.3. jdeme na KET, no nervózní jsem už teď
, tak snad to tentokrát vyjde.
@solat Takže za 14 dní (klidně i dřív testuj) čekáme, že sem vložíš pozitivní test… ![]()
@Potkyš já budu určitě testovat až 14 den, až před krví, už se mi stalo, že jsem testovala dřív a test byl pozitivní a na konec z toho nic nebylo. To bylo hodně velký zklamání. Takže budu prostě doufat celých 14 dní ![]()
Holky, nevíte jestli v repro nabízí embryoglue? Měly jste ho některá?
Něco málo pro ženy, které hledají a nemají odpověď na,,bolestivý transfer´´ a cítí se divně ( a jako citlivky) vůči jiným ženám, které nebolel, tak těch faktorů je více: může být užší hrdlo dělohy, vnitř. branka…nebo nebyl porod, každá je jiná a každé pracoviště používá jiný katetr a to klientkám nikdo neřekne.,, Dvoukrokový katetr, tedy nejdříve je do děložní dutiny zavedena vnější část katetru, jedná se samozřejmě o katetr se zavaděčem. Po průchodu přes vnitřní branku do děložní dutiny se zavaděč z vnější části katetru vyjme a vloží se do ní vlastní tenký vnitřní katetr s embryem, který se dále vsune do děložní dutiny do patřičné vzdálenosti od vnitřní branky. Katetr jednokrokový- do děložní dutiny rovnou s embryem a kdyby zavádění bylo obtížnější, mohlo by být embryo v katetru vystaveno nepříznivým podmínkám. ''
Předpokládám, že až když žena upozorní, že to bolelo použijí na ní odpovídající jiný katetr : viz: https://www.drmalpani.com/…fer-catheter
Bolest pomine, ale obavy o embryo 14 dní jsou po bolestivém transferu několikanásobně horší stresor, ze kterého se může stát,,noční můra,, než začít testovat dříve, jak nám to nedoporučují kvůli stresu… byl by menší stres mít na transfer navíc i lékaře, který již klientku vyšetřoval a něco s ní i dělal za těch 8-9 měs. pravidel. měsíč. návštěv a klienkta nakonec dostane na transfer zcela poprvé nového lékaře a transfer je výrazně bolestivý, a žena se má pak těch 14d. zbláznit strachy…
Tak už mám mrazáčka u sebe, vše proběhlo bez komplikací, tak snad už to tentokrát vyjde. Na krev jdu 26., snad do té doby nezešílím
.
Děvcata tusim ze tahle debata tu uz probehla, ale prece jen se vas chci zeptat, po transferu lezet nebo normalne do prace… dekuji ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.