Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ligistia Ano, téměř okamžitě začnu odtékat a přestanu být tak nafouklá, ale chce to třeba měsíc úplně bez hormonů, aby se to vrátilo do úplně původního stavu. Dokonce jsem sama od sebe zhubla i nějaké to kilo, co jsem tímhle nabrala ![]()
@Ewangelle tak aspon nejake pozitivni zpravy
jeste bych se chtela zeptat prvni ket transfer je na pojistovnu nebo si to clovek plati? ![]()
@Ligistia První KET je na pojišťovnu, kdyby jsi k němu chtěla i akupunkturu, tak ta je za 2.500,–. Každý další KET je placený a stojí 7.500,–. Snad budeš potřebovat jen jeden ![]()
@Ewangelle tvl to jsou palby
ja cekala tak max 5000
a s akupunkturou mas zkusenosti?
@Ligistia Akupunktura je super. Dostala jsem do ucha 4 jehličky co jsem si za 14 dní vyndala. Byla jsem klidnější. Mě to pomohlo po psychické stránce. ![]()
A kdyz je vas tu zeny takova hromada uz mate urcite i spoustu diskusi prectenejch jaka je realna uspesnost u prvniho ket v repromede a tak celkove? ![]()
@Ligistia To je ještě dobrý, taková ERA vyšetření je teprve pálka
Já ji musela dělat dvakrát, ale zase to přineslo výsledky. Akupunktura je fajn, jdeš asi na dvacet minut před, kdy ti dá jehličky (nebolí to) a ty relaxuješ než je vyndá a pak znovu na dvacet minut potom. Navíc jak píše Potkyš dostaneš ještě čtyři permanentní do ucha a opravdu se těch 14 dní cítíš klidnější. Určitě si ji dám teď zase znovu ![]()
Ohledně úspěšnosti je to asi 56% na první transfer. Další pokusy jsou samy o sobě stejně úspěšné, ale počítá se pak s kumulativní úspěšností.
@Ewangelle a ta akupunktura se da delat hned pred transferem? Co je zac ta ERA?
@Ligistia Ano, dokonce se to doporučuje. Před transferem se používá 9 jehel a cílem je uvolnit tebe i dělohu a děložní hrdlo pro lepší zavádění embrya. A po transferu se používá 8 jehel a mají zabránit kontrakcím dělohy a podpořit uhnízdění embrya.
ERA (endometrial receptivity array) je vyšetření, které ti navrhnou po opakovaném neúspěchu. Spočívá v provedení biopsie dělohy (odebrání malého vzorku) a zaslání do specializované laboratoře, kde určí zda-li je děložní sliznice v daný den receptivní a schopná příjmout embryo nebo zda-li by měli transfer posunout dopředu nebo dozadu. Já na ní byla dvakrát a zjistili, že transfer musí být až šestý den (ne pátý) a proto kromě jiného to nevyšlo.
@Ewangelle no proboha
to je vylozena alchymie… 8 jehel? Ja takovej posera z jehel to asi nedam
a to se picha normalne do zad?
@Ligistia Ja jsem mela 2 krát neúspěšný ket pri 3 jsem si píchala Fraxiparine a vyšel a ted jsem 13 tt. ![]()
@Tralalajda Tak to mě těší slyšet, taky tentokrát píchám a budu dávat i Intralipid ![]()
@Ligistia Vůbec to nebolí, jedna je do hlavy, dvě do zápěstí, dvě okolo kolen, dvě dole do nohou a dvě břicho (myslím), ale vůbec se toho nemusíš bát.
Devcata jsem v nervech
dnes mame jit na to a co se nepovede… od rana ryma jak tram ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.