1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
574
1.4.18 08:47

@Ligistia Ano, téměř okamžitě začnu odtékat a přestanu být tak nafouklá, ale chce to třeba měsíc úplně bez hormonů, aby se to vrátilo do úplně původního stavu. Dokonce jsem sama od sebe zhubla i nějaké to kilo, co jsem tímhle nabrala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
1.4.18 10:17

@Ewangelle tak aspon nejake pozitivni zpravy :lol: jeste bych se chtela zeptat prvni ket transfer je na pojistovnu nebo si to clovek plati? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.4.18 10:33

@Ligistia První KET je na pojišťovnu, kdyby jsi k němu chtěla i akupunkturu, tak ta je za 2.500,–. Každý další KET je placený a stojí 7.500,–. Snad budeš potřebovat jen jeden :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
1.4.18 10:39

@Ewangelle tvl to jsou palby 8o ja cekala tak max 5000 :zed: a s akupunkturou mas zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
1.4.18 10:59

@Ligistia Akupunktura je super. Dostala jsem do ucha 4 jehličky co jsem si za 14 dní vyndala. Byla jsem klidnější. Mě to pomohlo po psychické stránce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
1.4.18 11:13

A kdyz je vas tu zeny takova hromada uz mate urcite i spoustu diskusi prectenejch jaka je realna uspesnost u prvniho ket v repromede a tak celkove? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.4.18 11:30

@Ligistia To je ještě dobrý, taková ERA vyšetření je teprve pálka :D Já ji musela dělat dvakrát, ale zase to přineslo výsledky. Akupunktura je fajn, jdeš asi na dvacet minut před, kdy ti dá jehličky (nebolí to) a ty relaxuješ než je vyndá a pak znovu na dvacet minut potom. Navíc jak píše Potkyš dostaneš ještě čtyři permanentní do ucha a opravdu se těch 14 dní cítíš klidnější. Určitě si ji dám teď zase znovu :)
Ohledně úspěšnosti je to asi 56% na první transfer. Další pokusy jsou samy o sobě stejně úspěšné, ale počítá se pak s kumulativní úspěšností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
1.4.18 11:36

@Ewangelle a ta akupunktura se da delat hned pred transferem? Co je zac ta ERA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.4.18 11:57

@Ligistia Ano, dokonce se to doporučuje. Před transferem se používá 9 jehel a cílem je uvolnit tebe i dělohu a děložní hrdlo pro lepší zavádění embrya. A po transferu se používá 8 jehel a mají zabránit kontrakcím dělohy a podpořit uhnízdění embrya.

ERA (endometrial receptivity array) je vyšetření, které ti navrhnou po opakovaném neúspěchu. Spočívá v provedení biopsie dělohy (odebrání malého vzorku) a zaslání do specializované laboratoře, kde určí zda-li je děložní sliznice v daný den receptivní a schopná příjmout embryo nebo zda-li by měli transfer posunout dopředu nebo dozadu. Já na ní byla dvakrát a zjistili, že transfer musí být až šestý den (ne pátý) a proto kromě jiného to nevyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
1.4.18 12:19

@Ewangelle no proboha 8o to je vylozena alchymie… 8 jehel? Ja takovej posera z jehel to asi nedam :zed: a to se picha normalne do zad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
1.4.18 12:21

@Ligistia Ja jsem mela 2 krát neúspěšný ket pri 3 jsem si píchala Fraxiparine a vyšel a ted jsem 13 tt. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
1.4.18 12:23

@Tralalajda tak to gratuluji at prcek prospiva :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
1.4.18 12:25

@Ligistia dekuji. :) Tobě přeji ať ti to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.4.18 12:34

@Tralalajda Tak to mě těší slyšet, taky tentokrát píchám a budu dávat i Intralipid :palec:

@Ligistia Vůbec to nebolí, jedna je do hlavy, dvě do zápěstí, dvě okolo kolen, dvě dole do nohou a dvě břicho (myslím), ale vůbec se toho nemusíš bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
2.4.18 08:55

Devcata jsem v nervech :( dnes mame jit na to a co se nepovede… od rana ryma jak tram :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.