Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Adelastra Díky za info…tak to vypadá na podobný průběh jak u tebe
tak zítra budu držet pesticky. A pak pls napiš jak to probíhalo …ať vím,co mě čeká. ![]()
Ahojkyy,tak už to mam za sebou , @Wenndy..88. , Prisla jsem, sestricka me odvedla na pokoj, prevlekla jsem se , vzala me na sal,tam mi pani doktorla rekla ze me uspi a uz nevim nic:D pak jsem se probrala na pokoji, dali mi caj a svacinu a mohla jsem jit do cekarny kde me cekal manza a cekali jsme az nas zavolaji kolik vzali vajicek:)… Mame vysledek 15 folikulu, 14 vajicek, z toho 10 uplne zralych a 4 mensi…Takze oplodnovali 10 vajicek a dnes budou volat jak to vypada,tak jsem sama zvedava,ale myslim si ze 10 neni spatne cislo,hlavne at jsou silnee:k nezalezi na kvantie ale na kvalite
na pokoji se mnou byla pani ktera v minulem těhotenství mela jen jeden folik jedno vajicko a z toho jedno miminko:)
@Adelastra tak gratuluji.
Taky mám známou, kteří měli 1 embryjko a teď mají krásnou holčičku. Mě odebrali hoodně, zmrazit jsme si nakonec nechali 5 a z prvního jsem teď 18tt.
Tak držím palce, ať je to taky napoprvé. A hlavně ,ať není špatně po odběru. Já po odběru úplně v pohodě, ale pak večer a druhý den…
ale to nechci strašit ,každá to máme jinak ![]()
@campús no ja po odberu uplne v pohodě,ale vecer me bolelo uz bricho dost…dikybohu dnes druhy den po odberu uz v pohode,jen pri prudkem pohybu citim tlaky ale jinak se citim fajn:) ted uz mam zas nervy ne z opu ,ale z toho kolik bude embryjek:D no furt neco ze ..:) moc bych si prala aby nam zustalo aspon neco na zamrazeni,aspon jeden prdola:)
@Adelastra nám jich zůstalo 10 na oplození. Ale nechali jsme 5. I tak to bylo dalších 8 tis. Peníze jen litali. Ale s tím jsme do toho šli. Ale i sestřička mi říkala, že těch 5 je optimální. Určitě jich taky budete mít víc a hned první bude to prave ![]()
Jsi hodnaa:) No uvidime,my mame icsi, pak kompletni peci o embryo a pak pgd a v dalsim cyklu pujdu na ket:) tak mam strach aby nejake prezilo vsechny ty ukony a rozmrazeni ataak,nekde jsem cetla ze z odebranych oocytů se dozije transferu nebo zmrazeni 30 % :/
Měli jsme taky vše, krom PGD. Protože nejsme u VZP . A to by jsme dopláceli 50 tis. Na ket jsem pak šla hned další cyklus. Nejdřív, že necháme projít 1 menstruaci,ale pak jsme nenechali a šla hned na KET.
No my prave musime nechat jeden cyklus kvuli tomu pgd, prptoze to mesic trva, ted mi zrovna volali ze z 8 vhodnych se podarilo oplodnit 6 a ze pristi tyden v pondeli zavolaji,tak snad z tech 6 bude nas broucek a sourozenec mrazacek:)
Jeste mam otazku holky … Volaly jste si kazdy den jak to vypada s embryjkama? Me sestricka rekla ze mi zavola v pondeli jak to dopadlo.Myslela jsem ze informuji prubezne…? ![]()
@Adelastra taky moc gratuluji a děkuji za info. Já byla na kontrole dneska a v pátek jdu na OPU. Folikulu mám na obou stranách hodně a dobré velikosti říkal pan doktor
tak snad to taky dobře dopadne. A pak začne další stres
je to hrozný…jinak máme uplne stejný postup a problém jak se zdá…taky nás čeká PGD.
@Adelastra
to já nevím…to mi neříkal…ale jak to počítal…tak si myslím,že třeba tak 10-15 na každé straně…já se přímo na počet neptala…a možná ti tady upne kecám…
ale říkal,že je to vynikající…ale že já těch vajíček potrebuji co nejvíc…asi kvůli tomu PGD… Každopádně břicho mám jak balón, už se fakt těším na pátek
Jojo, tak budu držet palce:) já mela dohromady 14 vajicek z 15 foliku:)
@Adelastra tak děkuju…já držím tobe,ať pěkně rostou
ještě by mě teda zajímalo,co jsem měla za doktora…ptz na netu jsem ho nenašla
a jméno jsem nějak nepostřehla…a v pátek mi má dělat zákrok…tak snad bude šikovný…:)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.