Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A jake embryo zavadeli? My mame tu blastu,vam to zavedli normalne po 3 dnech od oplodneni?:)
Nám nabizeli, kolik chceme zmrazit, zůstalo nám jich asi 15 , nechali jsme si 5. A pak nejdřív že budem čekat na 1 MS, ale pak moje doktorka naznala, že není potřeba čekat, že jsen naprosto připravena a šla jsem na KET. Vybrali na zavádění prý to nejlepší. A chytlo se a jsem 23 TT.
A po kolika denni kultivaci vam je mrazili? …a muzu se zeptat jaky u vás byl problem?
@Adelastra to bohužel už nevím po kolika dnech. Já neměla ovulaci, nepravidelnou MS a problémy se štítnou žlázou. A přítel horší spermiogram.
My mame jen ten spermiogram spatny , a tak si to ted „uzivame“…:( Mam cim dal vetsi strach… a ta doktorka me pekne nastvala, hned me hnala do dalsiho cyklu,ani ji nenapadlo ze bych chtela transferovat to embryo co neni vysetrene …
@Adelastra A proč ho nedokázali vyšetřit? To jsem ještě neslysela…uvedli ti nějaký důvod? Pokud šla na genetiku obě embrya, tak nemůže byt důvod, proč by to neslo, pokud něco nepokazili…už to, ze jsi čekala měsíc na výsledky je nějaké podezřele …Já mám za sebou 2IVF…A co ta mozaika? Víš přesně, jak velké je % mozaiky a na jakem chromozomu?
Volala mi primo doktorka protoze jsem ji neustále urugovala. Pry z tech odebranych bunek to neslo vysetrit odebrali jich pry malo…a u toho druheho mi rekla jen to, ze to byla z nejake casti mozaika,tot vse.Taky mi to pripada všechno divné! Jsem dost naštvaná, myslíš, že si můžu vyžádat celou tu dokumentaci z toho vyšetření embryi? Nebo nejak zkontaktovat primo geneticku co delala ta vysetreni?
@Adelastra Na zprávu z vyšetření embryí PGS máš právo. Vyžádej si ho.
Holky moc vám děkuju za jakoukoliv odpověď nebo zkušenost,moc mi to pomáhá… Zprávu si vyžádám. Doktorka mi rekla ze teda na moji zadost zavedou to nevysetrene embryo ale ze to musi dat vedeni aby nachystali papiry ze to je na moje nebezpeci! Mely jste to taky tak? Nereknu kdyby jsme meli riziko nejake geneticke nebo jine vady ale nic takoveho nemame…nechapu to …ale podepisu cokoliv,verim ze ten bobisek je zdravyy:) nic jineho mi ani nezbyva:)
@Adelastra tak to bych teda nebrala jako to, co platíš. A dokumentaci bych chtěla a vysvětlení..
Zazadam si o tu zpravu a o vysvetleni, to je fakt…Chci vědět, co mu bylo ze ho zlikvidovali driv nez se me zeptali..
@Adelastra Určitě by ti měli poskytnout zprávu z toho vyšetření, já po vyžádání dostala detailní rozbor chromozomu. Ale asi z nich nedostaneš detailní postup v embryologii. Jako podle mě udělali chybu, odebrali nesprávné množství buněk, což nechápu, když jsou na to přesně stanovené postupy. Jinak jestli můžu poradit, tak nezatracuj ani tu mozaiku. Já jsem díky 60% mozaice právě v 19.týdnu těhotenství, 2 zcela normální embrya se spravne neuchytila. Ale museli jsme to zkonzultovat s genetickou Grochovou a ta se vyjádřila, ze tu mozaiku doporučuje k transferu. Nicméně se pak všichni jistí tím, že jsme museli podepsat papír, že si jsme vědomi rizik a doporučení podstoupit v Prenatalni diagnostice nějaké genetické vyšetření. Ale byl to jeden papír, nic složitého. Ale nechápu ani to, že te doktorka tlačí do dalšího IVF, vždyť třeba pojišťovna PGS proplací jen jednou ročně a předpokládám, že ty jsi to měla až teď 2019, ne? Ty chodíš k Tokarevě?
@Adelastra Jo a jinak mi máme PGS právě taky kvůli špatnému spermiogramu. Oba jsme jinak geneticky v pořádku.
@middle no prý mi tu mozaiku netransferuji,snad mi myslim i rekla ze uz ji zlikvidovali;) dr.Hromadova, k te chodime ..jojo a.mela.jsem to az ted 2019.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.