Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
My nejsme u VZP, takže by jsme si tu genetiku museli platit a to nám řekli asi 50 tis. Ale měli jsme velkou úrodu po odběru a vše prý „kvalitní“ tak jsme do toho nešli a hned první KET byl úspěšný. I bez te genetiky nás to vyšlo na 55 tis.
@campús My u VZP jsme. My panda+AMH 8500, léky cca 9000,– a na OPU si máme donest, tak 24 000,–.. nás to taky tak cca vyjde. Proč jsi neměla ET ale KET?
Kdo měl PGS hrazené pojišťovnou? Kolik jste platili za mražení se určitě platí, né? Máme pouze předběžnou kalkulaci.. ani tam nemáme zahrnutou tu genetiku a to uz jdu na OPU ve stredu. Ani vlastně pořádně nevim kolik si nachystat 🙈 🙈
@Markys25 Zamrazení máte už zahrnuté v předběžné kalkulaci. Platí se podle toho, kolik se jich nakonec zamrazí. V den OPU jsme platili jen zálohu za metody oplodnění. Až byla embrya odeslána na genetiku a vědělo se, kolik se jich zamrazilo, přišla nám na mail faktura s doplatkem.
@missy-m my mame platit v den opu pouze komplexní péči o embryo, pobyt na stacionari, ICSI+MACS -nám řekla pani na recepci🙈. Cca 24 000,– tak nevim kolik CCa si jeste nachystat🤔 🤔. Jak to v den OPU chodi? Půjdu ještě za dr? To snad ano, né? Nemůžu to přece platit na základě předběžné kalkulace. Promin, že se tak blbě ptám. Jsem z toho stresla..
@Markys25 hmm. Můžeš bohužel. I když jsem absolvovala já ivf, tak jsem do poslední chvíle nevěděla konečnou cenu.. Tohle mě na Repromede fakt štvalo…
@pajinkapajinka To jako fakt? To je mazec teda ale.. já bych ráda věděla jak je to teda třeba s tou Genetikou. Protože Matěna tam teď v neděli nebyl a byla jsem na kontrole úplně u někoho jiného. Tak bych se sním třeba ještě ráda před OPU pobavila.. ale těžko říct, nevím jak to tam chodí :/..
@Markys25 ráno přijdeš na 8 na lačno, a jdes rovnou do pokoje kde seprevleces do košile a lehnes, my tam byly 4 já šla až poslední, takže až skoro v 10 naradu. Jeden člověk je tak na 20 minut
@Markys25 no já jsem taky byla překvapená.. a nakrknuta. Měla jsem pocit, že mi furt nikdo nedokázal říct konečnou cenu..
@Markys25 Tak ta předběžná kalkulace zahrnuje všeobecně to, co mají v ceníku. Proto je to vždy do 8 embryí, do 10 embryí a tak. Takže oni naplánují, že bude ta a ta metoda oplodnění, mrazení a to zaplatíš jako tu zálohu v den OPU. Mně odebrali 19 vajíček, 17 jich bylo zralých, tak se mě po opu ptal doktor, jestli chceme oplodnit všechny a když ano, tak se potom připlácí dál, protože v základu počítají oplodnění jen tuším do 10 vajíček. Takže my měli za každé další metodou icsi 1000 nahoru. Když se dál vyvíjela všechna, tak se mě po telefonu ptali, jestli je případně budeme chtít zamrazit všechny, který dojdou do stádia blastocysty. Sice by to byly další prachy nahoru, ale jasně že jo. Nakonec jich stejně mrazili jen 5. No a potom, až oni vědí, kolik jich zůstalo, kolik se jich zamrazilo, kolik jich šlo na genetiku, spočítají konečnou sumu, odečtou zaplacenou zálohu a o zbytek si napíšou nebo zavolají. Mně to na jednu stranu přijde logické, že nemůžou dopředu vědět, kolik se odebere, kolik bude vhodných k oplodnění, tak podle čeho by měli konečnou cenu stanovit?
@Markys25 Tady je konečná faktura, co nám potom poslali k doplacení.
Ahojky holky jsem dnes podle ms 5+4 ale podle doktora 5+0 a na utz jen gestacni vacek, tak jsem zkusila test a co se nestalo!! Poprve za celou dobu byla carka silnejsi nez kontrolni a to ne z ranni moci:) co si myslíte vy?
@Adelastra A ty jsi byla dnes u doktora? Jinak čárka úžasná, já myslím, že je vše jak má ![]()
@missy-m jj kvuli lehkemu spineni alr hematom annicz nenasel,.pry je mimi prilepene ne ajednr strane delohy a ta druha strana muze trochu jakoby menstruovat
@Adelastra Jejdamane, tak ať je hlavně všechno v pořádku. Držím moc pěsti ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.