Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tonyax píše:
@Laura87 brala jsem utrogestan, anopyrina a prednison. Plus náplasti. Zdá se mi, že v Repromedě to tak dělají vždyckymyslím že myslí KET v neřízeném cyklu, kdy se akorát píchne v době ovulace injekce, aby vajíčko prasklo a pak se dělá KET
Aha, já myslela, že se vždycky snaží ovulaci potlačit. Né jí urychlit
Jsem ještě neslyšela ![]()
@Kikuška90 někde to bylo popsané na netu v jednom centru. V neřízeném cyklu se nechá normálně dozrát vajíčko a pak se tou injekcí odstraní, nebo tak.. ![]()
A v řízeném k ovulaci vůbec nedojde.
@Kikuška90 píše:
Aha, já myslela, že se vždycky snaží ovulaci potlačit. Né jí urychlit![]()
Jsem ještě neslyšela
Já tomu asi sama nerozumím, ael je to možnost, kterou mi nabídly, že je možné, že ani sebelepší léky mi nemusí vyhovovat, tak to zkusit s tím ovitrelle do přirozeného prostředí pochvy, tak se ptám, jestli s tím má někdo zkušenost, po dvakrát jsem taky měla prednison, anopiryn, urogestan a náplasti…Ale to imunologické vyšetření mi nikdo nikde nedělal…Myslíte, že se mám zeptat přímo dr v Repromedě?
@Laura87 : Já bych se zeptala za to nic nedáš koor když jdeš na 3pokus. U prvniho pokusu to nedělají a u druhýho taky, ale pořád nemáš veškery vyšetření.
@Laura87 mám pocit, že kdž ti sliznice roste normálně, tak KET bez těch náplastí by mohl být v pohodě. Ale určitě se zeptej v Repromedě.
@Tonyax píše:
@Laura87 mám pocit, že kdž ti sliznice roste normálně, tak KET bez těch náplastí by mohl být v pohodě. Ale určitě se zeptej v Repromedě.
Děkuji, určitě e na to zeptám, i na to imunologické vyšetření, protože jsem koukala do všech papírů co mám a žádné imuno tam není..A kde vy jste na tom, holky byly? posílali vás přímo z Repromedy? a za jak dlouho byly výsledky?
@Laura87 myslíš na imunologickém vyšetření? My jsme to neabsolvovali..
@Tonyax píše:
@Laura87 myslíš na imunologickém vyšetření? My jsme to neabsolvovali..
my právě taky ne, ale když už to dvakrát nevyšlo, tak si říkám, že podstoupím cokoli, kdyb to alespoň trošku pomohlo…HOlky u nás je dnes tak krásně..
To imuno už mě taky napadlo ale zatím je to předčasné řešit. Jinak u nás je taky krásně
asi vyrazím na procházku.
@Pindrušenka uz druhy screening, tak to leti
Je fajn, ze uz vis, ze je vse ok
Leti to hrozne vid? a tak uz pohyby citis? ja jsem od prvniho pohybu vedela, ze je to pohyb, takova bublinka
a ted uz to jsou kopance
Jinak jsem 25 tyden. Jinak, jaa uz se kulatim, uz mam 9,5 kg nahore :/ ale je to tim, jak je mi od zacatku zle, tak musim kazdou hodinu jist a salit zaludek, ze je plnej, jinak to pak stoji za to ![]()
@Tonyax Jee zacatky, na to si vzpominam, to utece a pockej, na prvnim screeningu, to uz bude krasnej ultrazvuk krasnyho miminka
to je super holky, mam z vas radost ![]()
Jinak jsem dnes byla na tehu cukrovce. Ze trech odberu krve mi brali 7×, nenabehly mi zily, takze mi brali z zil pod prsty a zkouseli vsude, nic neslo napichnout, ted s tema myma nevolnostma do toho, ale prezila jsem to. I kdyz zrovna posledni tri dny a dnes je to extrem, je mi fakt zle a pri predstave, ze to bude jeste tak dlouho trvat… ALe co bysme pro ty prcky neudelaly ze
![]()
@kacgaba
ten odběr zní dost hororově, ještě že už to máš za sebou ![]()
Kacgaba: to jo teda ty odběry to je fakt úlet, to bych sebou asi sekla ![]()
Wau, člověk sem dva dny nejde a pak půl hodiny čtu! Jste to rozjely ![]()
@kacgaba - krev? Sákriš..o té ani nevím. Slyšela jsem o té glukoze hlavně. Ty jsi ji nepila? To mě zajímalo, jak jsi to zvládla. Ale asi mňamka, když o tom nepíšeš
Jinak takhle dlouho nevolnosti…ty si užiješ. Snad tě to brzy přejde!
A vy čekáte co? Kluk, holka?
@Laura87 a @Kikuška90 - Vy za sebou máte jedno IVF a pak už jen KETy? Mě vyšlo až druhé IVF. U druhého mi dělali PGD. U druhého už byste na to měly právo a myslím, že se to neplatí. Já už bych do PGD šla vždy, vím, že do dělohy pak dají pouze prozkoumané a zdravé embryjko. Tak jen..kdyby vám to nabízely - určitě řekněte ano. A ještě a hlavně jsem se chtěla zeptat: Byly jste na laparoskopii? Já bych mohla chodit do Repromedy pořád dokola a nic by se nezměnilo, kdyby mě má soukr. gyndařka neposlala na laparo. Našli mi endometriozu II. stupně. Tam by se mimčo neuchytilo
Vypálili mi to a po zákroku vyšel hned první pokus! Kamarádka teď byla na laparu a šli „pouze“ na IUI. Věřím, že se to povede. Měla totiž taky endometriozu. Při laparu přijdou na spoustu věcí, které mohou bránit uhnízdění. Endometrioza, srusty, nepruchodné vejcovody.. Třeba to za sebou máte, nevím, proto se ptám.
Jinak včera bylo nádherně a dnes bude ještě líp! Takže všechny ven aspoň na chvíli a sbírat vitamin D ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.