Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jsem rada ze jsem se sem prihlasila a ze poradite ste velice hodny ja se strasne tesim na mimco snazily sme se 5 let nas to vyslo na 30 000 a mame slevu 5000… jelikoz sme oba zdravi tak doufam ze nebudou problemy jeste jsem se vas chtela zeptat jsem pojistena na neschopenku a nove tam je i rizikove tehotenstvi ze bych mohla pobirat vic penez ale nejak to mu neverim slysela jsem ze se to na pojistku nevztahuje a nemate zkusenosti s tim jestly by pojistovna platila za me pujcku kdyz budu na neschopence???
@marenkaF : Ráda bych pomohla, ale opravdu nevím. Jen jsem věděla že něco takového je, ale já jsem si nic neuzavřela. Jsem taky na neschopence a úvěr platíme normálně. Zavolejte si na pojištovnu a tam Vám vše řeknou. A už máte po odběru?
Teprve cekam tento tyden mesicky abych mohla zacit s hormonama tak zatim mam vse pred sebou uz se tesim az to vypukne nemam ani z toho strach jen me desi ty potraty co jsem cetla
@marenkaF : Já se děsím pořád, než jsem znala výsledek, jak jsem věděla že je pozitivni tak velká radost. Pak jsem krvácela mezi 8-11 týdnem tak strach z potratu. Pak byl 1.screening tak taky obavy. Ale teď mám taky strach, všechny testy vždy byli negativní i u 2.screeningu. Ale já mám blbou povahu, třeba kdybych tak nebyla pořád nervozní, tak si mužu vše naplno užívat. Jak jsem ted ve 23. tydnu a citim jak se cvrček mrska tak si to začínám užívat. Ale mám rizikový kvuli problémum co jsem měla před IVF. Budu aji chodit do rizikové poradny, ale všude doktoři říkají že mám pěkně rostlé mimčo jak stavbou těla tak velikostí. Nechci nikdy nic zakřiknout, ale asi ta nervozita u každe kontroly je normální.
Tak to vam drzim pesti at uz ste jen v poradku taky se uz tesim az bude po vsem a ucitim pohyby prcka ![]()
@marenkaF : Děkuju, taky doufám že vše bude super. A uz víte čim budešš stimulovat a jak vysokou davkou?
Stimulacni protokol mam budu si pichat gonal F 1× denne rano pocet jednotek mam psanych 150 - 5×, rikaly ze mam stesti ze sama produkuju hodne hormonu to na sobe i citim
@marenkaF : Já jsem začínala na 100, pak 150 a pak 200 jednotek. Měla jsem dlouhý protokol, při odběru jsem měla odebráno 24 vajíček a nechali jsme oplodnovat 14. Máme zamražený ještě 3 embrya. Po transferu mě začal slabší Hyperstimulační syndrom a jak se to chytilo tak se mě to ještě zhoršilo. Ale jinak všše bylo bez bolesti, no paráda. Čekala jsem že to bude horší.
Kdyz me pani doktorka vypisovala ten protokol tak jsem se divila ze tam toho mam malo takhle jsem cetla ze se homony pichaji 10-12 dni a ja to mam zatim na 5 tet nevim jestly me tam jeste neco dodaji nebo jestly je to tak rychly
no snad bude vse v poradku bych se asi zblaznila
@marenkaF : Doktori poprve vypišou jen na 5 dní, ten den jdeš na krev a v poledne na ultrazvuk a pak podle toho jak vyjdou vysledky tak plánují dál. Další kontrola je po třech dnech. Já jsem měla ten protokol na 15 dní.
Pane jo to je tak na neschopenku do repromedy to mam 1:30 hod a nevim jak bych vysvetlovala dovolenou v praci tam to nikdo nevi nechcu aby si za me hned nasly nahradu a me treba neukoncily smlouvu ikdyz ji mam do 65 let ale i tak si neco muzou najit…
@marenkaF : Tak se pokus s něma domluvit s ultrazvukem na odpoledne, třeba to pujde. Každý to má jinak. Ja jsem začínala stimulovat 21.10. a na odběr jsem šla 6.11. a transfer jsem měla 11.11. neboj já jsem taky měla strach jak to budu dělat v práci, ale já mám náročnou práci tak zaměstnavatel o IVF věděl.
Taky jsem to chtela rict ale ta predstava ze by to rekl a vsici pak do me hustily memu sefovi je 33 jeste to je kluk kterej nema rozum
jinak tet jsem mela rani byla jsem vzdy domluvena na odpoledne koncila jsem v praci jen o hodinku tak se to dalo tet mam odpo tak doufam ze tet dostanu ty mesicky abych si mohla pro injekce zajet hned z rana
@marenkaF : A jezdíš do Brna? Já mám super manžela, protože se mnou jel rano na krev, pak me vyzvedl v poledne v praci a absolvoval se mnou ultrazvuk a odvezl mě zpět do práce. Jezdíli jsme spolu do práce autem, protože jsme to meli stejným směrem a odpoledne mě vyzvedával.
Jojo jezdim do brna do repromedy semnou jezdi taky pritel chcem to prozivat taky spolu…jak si zvladala stav po narkoze u odebrani vajicek?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.