Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adrusenkaaa Snad to brouček nevzdá ![]()
@kratjana Zavádím 2-2-2. A to mi připomíná, že bych měla jít zavést ![]()
@missy-m píše:
@adrusenkaaa Snad to brouček nevzdá
@kratjana Zavádím 2-2-2. A to mi připom bych měla jít zavést
Ja mam zavadet 1-1-1 ale budu zavadet 1-1-2. Nechapu proc mam zavadet tak malo. Co ctu tak holky zavadeji vic. Jo a v lekarne mi rekli ze ma vyrobce vypadek ze je mozny ze to pul roku nebudou vyrabet.
Ahojte holky tak dneska jsem byla poprvé na kontrole braly mi krev, která naštěstí dopadla dobře a ultrazvuk, některá vajíčka mají 11 mm. Od zítřka si mám píchat Cetrotide po 22h večer a mám anopyrin a prednison. A doktor říkal, že zhruba ve středu by byla punkce. Mám dávku 162,5 a to od neděle do pátku. V pátek jdu na další kontrolu. A u toho Cetrotide tam je velká jehla a ta se dává uplně dovnitř?
@adrusenkaaa Fůůůj Cetrotide
Oni Ti to neukazovali? Mě to ukazovala sestřička jak na to. Tou větší jehlou to nabereš a vypustíš do té látky a pak si pícháš tou menší. Ale jako je to hnus, protože mě po každým vpichu to místo zrudlo, nateklo a hodinu mě to štípalo a svědělo - což je prej normální reakce
… Anopyrin a Prednison jsou normálka, ty jsem taky brala před ET
A to Ti tu dávku zvedli, ne? ![]()
@Kikuška90 Nene neukazovali. Aha už jsem se lekla, že takovou velkou jehlou si budu píchat. A to si nejspíš budu píchat až do punkce? Ne dávku mi nezvedla pořád mám tu samou. A ještě se trošku zlobil, že si to píchám v osm večer, že gonal si mám píchat ráno, ale pro mě to je lepší večer. Ale dneska jsem si to píchla odpoledne a cítím, že už mám nafouklé břicho. A bojím se něco zvedat aby mi tam nějaké vajíčko neprasklo
je to možné, že ze zvedaní by to prasklo?
@adrusenkaaa to vubec neznam. K cemu to je? Ja po gonalu pichala ovitrelle-nekdo pregnyl-na vybolani ovulace-aby byla nacasovana
Ja mam v patek ket. Boze jak ja jsem nervozni
@adrusenkaaa Ten Cetrotide si pícháš proto, aby ty vajíčka nepraskli. Ale jasně, že je možné, že nějaké nevydrží a praskne, každopádně to neovlivníš. A kolik jich napočítali?
Mě teda hned řekli, ať si Gonal píchám ráno, hlavně vždy cca ve stejnou dobu, prej je to důležité. A ten Cetrotide to stejné, tak jsem to dokonce chtěla posunout z 11:00 aspon na 14:00 abych si to nemusela píchat v práci, ale byla neústupná, že prej by to ztrácelo účinek.
@kratjana píše:
@adrusenkaaa to vubec neznam. K cemu to je? Ja po gonalu pichala ovitrelle-nekdo pregnyl-na vybolani ovulace-aby byla nacasovanaJa mam v patek ket. Boze jak ja jsem nervozni
Aby vajíčka nepraskla předčasně ![]()
@kratjana
super, neboj dobře to dopadne. řekni chlapovi at ve čtvrtek udela masaz at se uvolnis.
@Kikuška90 tak to jsem teda za toho smutná. Dneska jsem si to píchla odpoledne a od zítra si to budu píchat ráno. Doufám, to nějak neovlivní. ach jo. jo napočítal mi v jednom 6 a v tom druhem asi 7,ale jedno už prasklo. a ty jsi měla kolik? holky určitě ty leky budou podobné akorát jiný název ne?
@adrusenkaaa Jaký léky?… já měla 30 folikulů, z toho bylo 21 vajíček
.. no zkus si to od ted píchat vážně ve stejnou dobu. Je to lepší. Ale jinak máš pěkný počet
![]()
@Kikuška90 tedka mám svědomí, doufám, že to nebude vadit. myslíš, že mám dobrý počet? oproti tobě, bych neřekla. ten cetrotide to bude stejné jako pregnyl a ovitrelle ne?
@adrusenkaaa Né né Cetrotide je na to aby ti vajíčka nepraskla dřív. Ovitrelle ti dají příště a píchneš si ho cca 48 hodin před OPU. To naopak vajíčka spustí, aby je mohli odebrat ![]()
Pícháš teprve kolik? 4 dny? To máš dobrý počet, mě se tam vajíčka vytvořili hodně na konci ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.