Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Marti, tak to sme na tom stejne,ja je mam sice trosku vetsi, ale jinak jsme na tom stejne:-( mne zvysila davku na 2nasobek, ale i tak je to jen 225,kvuli tomu mojemu PCO a hyperstimulaku. včera sem byla taky zdrbla, poe sem od toho asi cekala vic. I kdyz si furt rikam, at si nedelam zbytecny nadeje, poe pak dopadnu tezce na zem.
Jj, mozna ani nebyla nastvana, ale jina byla, chybel mne tam ten jeji optimismus, kterej se prenese aji na me, takze sem sla jak spraskana bicem:-(
včera večer sem zapasila s tim cetrotidem, to je alchymie:-) ale dala sem to, sice me to strasne opuchlo a svedilo,ale jinak ok.
Asi nam nezbyva nic jinyho nez doufat a drzet si palce, at se ty nase tela proberou a kdyz do nich rveme takovy drijaky, tak at z toho neco je. aspon jedno dobry vajicko, ktery kdyz se oplodni, tak se zavrta:-) ty jdes na UTZ az v pondeli?
mej se a drzim nam palce:-)
No Verdasku, musím říct, že ani dnes mi není nejlépe, ba naopak!! Jsem z toho zdrblá a pořád mluvím na své potvorné tělo, ať se probere
!!!Na kontrolu jdu opravdu až v pondělí, tak se uvidí…
I ty se drž a určitě napiš!!!
![]()
Marti: když ti dr. zvýšila dávku na dvojnásobek, tak to se musí někde projevit, neboj! Já taky začínala s nízkou dávkou, pak postupně přidávali a přidávali, také jsem měla asi o dva dny prodloužený „krátký protokol“ - právě proto, aby vajíčka mohla pořádně narůst a dozrát. Nakonec budeš překvapená, kolik jich tam bude! ![]()
Hlavu vzhůru! Držím pěsti! ![]()
Jasně Mio, to máš pravdu, tím se tak trochu uklidńuju!!!Už si ale nepamatuju do kdy si to budu píchat? Kdy před OPU se s pícháním končí? Mám léky do pondělka a představa, že budu ještě platit mě opravdu děsí…už není kam šáhnout, víš, jak to myslím!!!
papa ![]()
Tak já měla během stimulky jen 150 gonalu nikdy mi to nenavýšily a jen tři vejce. DR. mi říkal ,že když je dlouhý protokol tak uspí hormony v organismu a pak je problém v tom ,aby zase vše nastartovalo ,že jsou někdy potřeba veliké dávky hormonů. Někdy vyjde proto lépe krátký protokol.
Já jsem taky začínala na 112, na další kontrole mi to zvýšili na 150 a na další na 225. Taky nerostly, jak měly. Nakonec jsem šla na OPU také později - až 15 den. Je to lepší varianta, než to na začátku přehnat a zadělat si na potíže. Radši opatrně. Na OPU jsem šla v pátek a poslední Gonal si píchla ve středu ráno, večer pak Ovitelle na spuštění ovulace a v pátek bylo OPU (36 hodin po Ovitrelle).
Tak já měla 150 během celé stimulace a odběr celkem asi 13 DC na mě moc brzy a pak doplatek 30 tis. jen za tři vajíčka je pro mě moc , PISCI + IMSI 20 tis. protože nemají sazbu to 5 ks ,ale jen do 10 Ks což je hrozně moc . Jinde je to jen za 8 tis. což je velký rozdíl na těchto dvouch metodách. Jo a mohu stimulovat všemi léky co jsou k dispozici a né jen těmi dvěmi co nabízí. takže ted šetříme na další IVF a půjdu na podzim v Praze . je to tam lepší skoro nikdy nečekám 90 minut když jsem domluvená jako v repromedě a pod.
Jessikko a ke komu jsi chodila? a ten cetrotide se picha taky az do konce?Vcera sem mela prvni injekci a docela me boli na dotek bricho kolem toho vpichu, tak doufam,ze to prejde driv, nez tam pujde dalsi bodanec. a jeste dotaz, četla sem si navod, ze se to ma vpichnout a dat zpetny chod, a jestli se tam objevi krev tak vyhodit a kdyz ne, tak pichnout. Delate to nekdo? v car o tomto vubec nemluvili.
Anonymní píše:
Tak já měla 150 během celé stimulace a odběr celkem asi 13 DC na mě moc brzy a pak doplatek 30 tis. jen za tři vajíčka je pro mě moc , PISCI + IMSI 20 tis. protože nemají sazbu to 5 ks ,ale jen do 10 Ks což je hrozně moc . Jinde je to jen za 8 tis. což je velký rozdíl na těchto dvouch metodách. Jo a mohu stimulovat všemi léky co jsou k dispozici a né jen těmi dvěmi co nabízí. takže ted šetříme na další IVF a půjdu na podzim v Praze . je to tam lepší skoro nikdy nečekám 90 minut když jsem domluvená jako v repromedě a pod.
Moc nechápu smysl tohoto příspěvku. Ano, Repromeda je dražší a nabízí jen Gonal a Puregon - jsou to modernější léky, já bych je stejně chtěla. A mě nevadí si zaplatit, hlavně, že budu mít miminko. Nevím, jak ostatní, já čekala maximálně 15 minut, většinou jsem se ani nestihla posadit.
Tahle diskuse je o něčem úplně jiném, něž o tom, zda jsme v Repromedě spokojené nebo ne. Pokud jsi nebyla, je jen dobře, že jsi zvolila jiný CAR - sto lidí, sto chutí. Nám se tam ale líbí, tak nám sem takové příspěvky prosím nepiš. A ta anonymita je také zvláštní - stydíš se za svůj názor?
Příspěvek upraven 24.02.12 v 19:47
Anonymní píše:
Tak já měla během stimulky jen 150 gonalu nikdy mi to nenavýšily a jen tři vejce. DR. mi říkal ,že když je dlouhý protokol tak uspí hormony v organismu a pak je problém v tom ,aby zase vše nastartovalo ,že jsou někdy potřeba veliké dávky hormonů. Někdy vyjde proto lépe krátký protokol.
Fajn,ale já udělám, co řeknou. Já měla v Heliosu dlouhý protokol vždycky! Bohužel, člověk si nevybere a já nejsem odbornicí na reprodukční medicínu, spíše jim svěřuji svoje tělo a plně jim věřím!!!! ![]()
jessikka píše:
Já jsem taky začínala na 112, na další kontrole mi to zvýšili na 150 a na další na 225. Taky nerostly, jak měly. Nakonec jsem šla na OPU také později - až 15 den. Je to lepší varianta, než to na začátku přehnat a zadělat si na potíže. Radši opatrně. Na OPU jsem šla v pátek a poslední Gonal si píchla ve středu ráno, večer pak Ovitelle na spuštění ovulace a v pátek bylo OPU (36 hodin po Ovitrelle).
Jessikka díky, už jsem zapomněla, jak toto probíhá! Tak v pondělí uvidím, co se bude dít
Už doufám, že jen samé pozitiva a sociální jistoty..... ![]()
marti já po těch letech vše kontroluji je to přeci to nejdůležitější co mám a to je moje zdraví. celkem se o to dost zajímám a celkem tomu i rozumím. takže se nesnažím být jen u nich ovce. Vím ,že se někde v carech nestarají už jsem to zažila jen dvě sona během stimulace a ta pak byla na prd. Takže se vždy ptám a konzultuji léčbu ,kterou oni navrhují . Tam kde jsem jsem maximálně spokojená což se o Brně nedá říci . Sestry po Opu i dr. se mě byly ptát jak se cítím i 10 což nikde jinde nebylo. Jo a když řeknu dr. že mi jeden lék nesedí tak mi ho nedává dá jiný . Což v rep. nerespektovali. Oni totiž nemusí sedět každému a je lepší zamezit komplikacím než je potom dlouho léčit.
Nám když se stalo v Repromedě, že jsme museli dlouho čekat, sami mi nabídli, že mi dokumentaci o ET a recept pošlou domů poštou.
Co se týče medikace mají svůj systém, ale pro ně je klíčové prověřování, jaké má léčba výsledky. Např. jsem se ptala na tzv. embryo glue a řekli, že když měli velkou slevovou akci a ozkoušeli to, tak to nepřineslo lepší výsledky a nedoporučují to (ale v ceníku to mají, čili kdyby někdo moc chtěl, může mít). Také není pravda, že se nestimuluje jinak než Gonalem, já měla u minimálky ještě Clostilbegyt, když jsem si řekla.
Děvčata, já jsem v Repromedě spokojená! Pochopím, že se člověk nezavděčí všem a stejně jako jsem já odešla po 2 neúspěšných IVF z Heliosu, udělá to i někdo z Repromedy! Nemyslím si, že jsem nějaká " ovce " co jim vše odkývá,protože se ptám a nechávám si vše vysvětlit! Ale nejsem odbornicí, nemám čas vysedávat na internetu a všechno sledovat, proto jim prostě věřím!!!!
A taky mám velkou podporu a motivaci, moje sestřenice má Repromeďáckého Šimonka, který je nádherný ( už bude mít rok )
Verdasku, dej vědět, jak jsi dopadla, myslím na tebe:-)) ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.