Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Verdasek píše:
holky, když mám pero se 450 jednotkama, sestřicka odstrikla tech 37,5 jednotek, je mozny, ze po 4 aplikacich 112,5 tam jeste zbyde? rikala,ze tech 37,5 je tam vzdycky navic, ale pripadne mně, že i když si pichnu tu posledni davku, tak tam něco zbyde.
Ahojky Verdasku, buď v klidu, já mám úplně stejný pocit, taky mi tam něco zůstává. Zrovna včera jsem dopíchala 900 IU a dnes jsem začala nové pero. A jak ti jde to píchání? Já jak mám ten dlouhý protokol, tak už píchám dlouho a poslední 2 dny mě to nějak bolí…
No ještě týden a snad to skončí! Jen ať nám tam vajucha rostou…
Zítra písni, jak jsi dopadla! Třeba se potkáme ![]()
Ahojky Marti, to su ráda, že sem něco nezblbla:-) musím říct, že v to pondělí mě to nebolelo vůbec, byla sem překvapena, ale vcera a dneska sem to trochu citila,ale nic zasadniho to nebylo. zítra urcite napisu co a jak. ten tyden myslis orientacne a nebo fakt, ze by OPU mohlo byt treba uz ve stredu?a jeste dotaz, kdyz si pichas, tak si prvne das tu jehlu a pak to natahnes, nebo se to muze, ze prvne si to natahnes a pak das tu jehlu? rekla bych, ze v pondeli mne to ukazovali tak, ze sem si to prvne natahla a pak teprv dala tu jehlu, ale vsude pisou ze prvne jehlu a pak natahnout, ale nevim, mam z toho hlavu jak balon. to sou takovi blbosti, ktery clovek prvne neresi a pak kdyz je to na nem, tak zacne premyslet uplne nad vsim, prece jenom to neni zadarmo,tak abych neco nepo.. treba se tam potkame, uvidime:-)
Ahojky Verdasku, já si prvně natáhnu, pak dám jehlu a píchám. Myslím si, že není problém, pokud to děláš naopak. Zítra se uvidí, co a jak. Já počítám s OPU až koncem týdne. No uvidíme. papa ![]()
Všechny moc zdravím ![]()
Jak už Marťa ví, dneska jsem poprvé na ultrazvuku viděla malinký gestační váček - pan doktor Veselý ho pojmenoval „takový šušínek“ ![]()
Taky jsem narazila na zajímavý článek o dalším slibném pokroku v reprodukční medicíně. Mrkněte na http://relax.lidovky.cz/…n-zdravi.asp?…
Cinkilinki píše:Jééé, to je krásný! A jak dlouho po ET jsi? Po prodloužené kultivaci?
Všechny moc zdravím
Jak už Marťa ví, dneska jsem poprvé na ultrazvuku viděla malinký gestační váček - pan doktor Veselý ho pojmenoval „takový šušínek“Taky jsem narazila na zajímavý článek o dalším slibném pokroku v reprodukční medicíně. Mrkněte na http://relax.lidovky.cz/…n-zdravi.asp?…
Včera jsem byla 16. den po ET šestidenní blastocysty. Zajímavé je, že zatímco dřív se mi po utrogestanu motala hlava (vždycky tak hodinu po užití - musela jsem baštit pusou), tak tentokrát se mě několik dní po ET přestala točit, možná jak žluté tělísko samo vyrábělo víc a víc progesteronu, tak ty hladiny už tak nekolísaly (jela jsem teda krátký protokol se zachováním f-ce žl. tělíska). To byl první rozdíl, kterého jsem si všimla - že už se 3 x denně nemotám ![]()
Cinkilinki: supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer, mooooooooooooc gratuluji!!!!!!!
![]()
Kdy je další kontrola?
A jsi na neschopence?
Mia77 píše:
Cinkilinki: supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer, mooooooooooooc gratuluji!!!!!!!![]()
![]()
Kdy je další kontrola?
A jsi na neschopence?
Mio, nejsem na neschopence, obtížně by za mne hledali v práci náhradu (Ty jsi to měla a možná ještě máš podobně, že jo?) Další meta je srdíčko
Měla by mne čekat poslední kontrola za 2 týdny, tak snad se embryo bude zarputile držet ![]()
Cinkilinki: jj, přesně tak ![]()
Tak na tebe prskám těhotenské bacily, ať se embryjko drží a udrží a už nepustí!!!!
![]()
Takže za dva týdny? Hlavně klid, nenos nic těžkého, neuklízej, nestojí to za to… já si teď každý týden vyhradila den volna, malou odvezu k mé mamce a pokouším se trochu relaxovat, protože jinak v týdnu čas na odpočinek vážně není. No a pokaždé nějaká ta čokoládka apod. ![]()
A s utrogestanem - ještě ho na udržení mám, ale vkládám - když jsem ho brala orálně, motala se mi hlava, nemohla jsem řídit, prostě nic ![]()
Tak holky, sem byla na UTZ a řeknu vám, že žádná sláva, ach jo. Na pravym vaj. mám 6cm cystu a mozna 1 folikul a na levym 4, velikost nejak 10, 8 a 6mm. Do prčic, fakt su naštvaná. Dr. mně zvýšila dávku na 225jednotek a ode dneska si picham ten cetrotide. Na dalsi UTZ jdu v sobotu. Myslite si,ze se jeste muzou nejaky folikuly vytvorit? Pořád si říkám, jestli to není tím,že sem začla až v to pondělí. Ukazovala jsem sestřičce to pero, v kterým mně zbylo a zdálo se mně, že je tam docela dost, tak sem se ptala. ona zjistila,ze tam je 75 jednotek, a ze jestli sem si to pichala spravne. no vzdycky sem to 2× kontrolovala,jestli to mam natazeny na maximum, tak nevim. akorat me napadlo,jestli se to nejak nepo.., protoze mne to v pondeli vypadlo z lednicky na zem, ale nic v tom nehrkalo, takze vypadalo,ze je to ok. Nevím, mam pocit,ze pritahuju vsecky mozny i nemozny problemy:-( mám depku, poe při IVM jsem sama o sobe mela 5 vajicek a z nich dozraly 3, takze oproti tomuto uspech. kdybych aspon vedela, ze v tech folikulech jsou kvalitni vajicka…holky vytvorily se vam nekomu jeste dalsi folikuly mimo tech co jste mely treba ten 6 den?
Marta.Sami: mam pocit, ze jsme se tam potkaly aji ráno aji v poledne. Já su ta v růzove mikine a vlnity vlasy:-) Jak jsi dopadla? ja nic moc, vidis nahore. Nezdala se ti dr. dnes nejak podrazdena?
Verdasek píše:
Tak holky, sem byla na UTZ a řeknu vám, že žádná sláva, ach jo. Na pravym vaj. mám 6cm cystu a mozna 1 folikul a na levym 4, velikost nejak 10, 8 a 6mm. Do prčic, fakt su naštvaná. Dr. mně zvýšila dávku na 225jednotek a ode dneska si picham ten cetrotide. Na dalsi UTZ jdu v sobotu. Myslite si,ze se jeste muzou nejaky folikuly vytvorit? Pořád si říkám, jestli to není tím,že sem začla až v to pondělí. Ukazovala jsem sestřičce to pero, v kterým mně zbylo a zdálo se mně, že je tam docela dost, tak sem se ptala. ona zjistila,ze tam je 75 jednotek, a ze jestli sem si to pichala spravne. no vzdycky sem to 2× kontrolovala,jestli to mam natazeny na maximum, tak nevim. akorat me napadlo,jestli se to nejak nepo.., protoze mne to v pondeli vypadlo z lednicky na zem, ale nic v tom nehrkalo, takze vypadalo,ze je to ok. Nevím, mam pocit,ze pritahuju vsecky mozny i nemozny problemy:-( mám depku, poe při IVM jsem sama o sobe mela 5 vajicek a z nich dozraly 3, takze oproti tomuto uspech. kdybych aspon vedela, ze v tech folikulech jsou kvalitni vajicka…holky vytvorily se vam nekomu jeste dalsi folikuly mimo tech co jste mely treba ten 6 den?
No jasně, že se můžou vytvořit. Proto to kontrolují UTZ a upravují dávky. Já měla na prvním UTZ folíky max 8mm a nakonec jsem měla 11 zralých vajíček
Oni ví, co dělají ![]()
Verdasek píše:
Verdásku, já myslím, že zahájení stimulace v pondělí nemůže za cystu - ty se prostě při IVF rády dělají, většinou na vaječnících, ale někdy i v prsou. Já jsem se tak bála cyst, že jsem vždycky při stimulaci baštila Wobenzym a v době, kdy jsem jej jedla, se mi cysty nedělaly (nemůžu zaručit, že to je sto pro, ale po té, co mi narostla megacysta v prsu na začátku léčby ještě u mého gynekologa, tak jsem najela na ten Wobenzym a pak se už nikdy žádná cysta neobjevila).
Držím moc palec
, ať folíky rostou ![]()
mozna bych rekla,ze ta cysta me az tak nestve, to rikala, ze se propichne pri odberu. Z krve poznali,ze je „dobra“ (nevim, jestli hormonalni nebo nehormonalni, v tomto su analfabet), spis me stve, ze jich je tam tak malo tech foliku:-(snad jich do soboty pribyde. asi si zkusim koupit ten wobenzym, aby se treba neudelala jeste nejaka jina.dik za podporu:-)
Verdasek píše:
Marta.Sami: mam pocit, ze jsme se tam potkaly aji ráno aji v poledne. Já su ta v růzove mikine a vlnity vlasy:-) Jak jsi dopadla? ja nic moc, vidis nahore. Nezdala se ti dr. dnes nejak podrazdena?
Ahojky Verdasku, po pravdě nevím, dneska tam bylo vcelku plno, nezlob se. Já byla dnes nervózní, jak blázen!!!Asi předtucha! Moje výsledky nic moc!
Tělo skoro nereaguje, mám 2 folikuly 5 mm a dva 7 mm, víc nic. Dostala jsem zvýšenou dávku z 300IU na 600IU a zaplatila téměř 20 000 za Gonal! Mám to ale jen do pondělka, kdy mám jet na krev a UTZ! Snad se ty moje potvůrky proberou!
Nemusím psát, že veškerý můj optimismus je v p.......
Mě paní doktorka nepřipadala naštvaná, ale taková jiná, než předtím! Asi že tam měli vcelku fofr a přišlo mi, že nestíhají!!!!
Verdasku drž se, musí být líp!!!!!!!!!!!!
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.