Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kikuška90 Koukám, že máš stejně vykutálené tělo, jako já ![]()
Začátky jsou vždy nejhorší. Maminka se musí pro miminko zkrátka obětovat ![]()
Ty máš transfer v úterý, že? ![]()
@Lilly15 A to jsem zavedla jen jeden, zavést dva tak je po mě
… jsem v práci a motá se mi monitor
…
Jo jo už v úterý
Strašně mi to utíká, navíc jsem si teď slíbila, že to nebudu tolik řešit a sledovat. Pokud to má vyjít, tak to vyjde a hotovo ![]()
Jééé holky nevíte, když si budu volat do té laborky, jestli mají sebe nějaký papír s těmi embryi? Chtěla bych se zeptat jaké jsou kvality ![]()
@Kikuška90 Kiki, když jsem volala já, embrioložka mi řekla, v kolik mám KET. Pak jsem se narovinu zeptala, jestli mi dají šampiona, ona se zasmála, že ano a že ty šampiony máme tři. Moje další otázka byla, jestli jsou ty šampioni XX. Znovu se usmála a potvrdila mi, že ano. No a když jsem se zeptala na XY tak mi narovinu odpověděla, že jedno XX a jedno XY mírně pokulhávají, ale že to vidí dobře.
Když se v pondělí při telefonátu nezeptáš, nic Ti neřeknou
. Líná huba…
Jen čas transferu…
Měla by Ti říct, jak jsou na tom Vaše miminka.
Já telefonovala s hlasitým odposlechem, aby si užil i manžel. Jo a byl se mnou i na transferu
![]()
@Kikuška90 myslím že tam papíry má. Ačkoli když jsem se ptala tenkrát já, jaké jsou kvality, tak mi řekla že:,, dobré, velmi dobré ":-) Víc jsem nepátrala.
@Lilly15 Děkuji
Aha, no manžel by chtěl vědět kvalitu toho jedinýho klučíka, tak se chci zeptat. Jinak já bych taky radši kdyby se mnou manžel byl u toho rozhovoru, ale mám volat v 11 a to jsme oba v práci. Ale aspoň to vypadá nadějně na to úterý, že si zkusí odskočit z práce na ten transfer a zase se vrátí
Vím, že v podstatě o nic nejde, ale byla bych radši kdyby tam byl se mnou ![]()
Jooo a ještě, říkala mi Tokareva, že si mám Utrouš zavést i ráno před KETem, že to nevadí. Pamatuji si, že loni před ET jsem zaváděla až po ET, protože mi to bylo blbý
.. Jak jste to udělali vy?
@Netaneta píše:
@Kikuška90 myslím že tam papíry má. Ačkoli když jsem se ptala tenkrát já, jaké jsou kvality, tak mi řekla že:,, dobré, velmi dobré ":-) Víc jsem nepátrala.
Supeer
![]()
@Kikuška90 Z minulého OPU mi zbyly ještě dva Rosalginy. Utrogestan jsem brala jako Ty, 5 dní před transferem. 4.den večer, kdy jsem se připravovala, použila jsem jeden Rosalgin ve sprše, pak zavedla U. a šla spát. Ráno opět sprcha, úprava Venusem, druhý Rosalgin, pak U, fén, žehlička, řasenka… No a šla jsem
. říkala jsem si, že přece tam nemůžu jít pro miminko " zaplevelená" od těch obalů z Utrogestanu.
Rosalgin je alespon všechny dostal ven
. Pak KET s pocitem čistoty a
ted si tak ležím na pohovce, popíjím čajíček, hladím bříško a čtu báječnou knížku.
@Kikuška90 já jsem se dvakrát ptala Kafky, jestli si to fakt mám dávat i před KETem a on mi dvakrát řekl že jo, že mě předtím očistí. Takže jsem taky ráno vyplachla rosalginem a pak dala dva Utrogestany. Oni jsou na to zvyklí, já jsem se Tokareve v úterý na ultrazvuku pomalu omlouvala a ona říkala, že ať to neřešim.
@Netaneta Je to o pocitu, že? Oni to zkrátka neřeší, ani U., ani „strniště“ ![]()
Ale když jdu do Repromedy, byť jen na konzultaci, vezmu to prvně přes Venus, kdyby náhodou ![]()
Cítím se pak daleko lépe ![]()
@Lilly15 Tééééda tomu říkám příprava
U mě to proběhne stejně
Dělám si vlasy aj když jdu jen na UTZ, protože u toho prostě potřebuju vypadat dobře
Ale pořád nevím co s tím Utroušem, protože Rosalgin jsem použila loni a docela dost mi nevyhovuje
![]()
A jakou knížku čteš??
… Jenom pěkně odpočívej ať si prcek může budovat domeček
![]()
@Netaneta Mě to prostě hrozně vadí a necítím se a při tom KETu se potřebuju cítit v pohodě.
… Já jsem na tohle magor, musí být všechno vždycky dokonalé před každým UTZ
… když jsem byla těhotná a začala jsem krvácet, tak jsem byla v práci a od tama jsem jela do nemocnice, tak cestou jsem myslela jen na to, že takhle tam přece nemůžu a byla jsem zoufalá co budu dělat
![]()
@Kikuška90
To je správný přístup!!!
Přijmout prostě to, co bude…
Já si taky myslím, že papíry má, protože vždycky říká: musím si vás najít. My jsme měli jen dvě embrya, takže jsem neměla zas až tak z čeho vybírat, ale i tak jsem předpokládala, že prostě vyberou to lepší, proto jsem se na nic neptlala. Jen jsme si domluvili hodinu a bylo. Já jsem tentokrát volala sama, i jsem byla na transferu sama. Musela jsem to zvládnout…
A s tím Rosalginem a Utrogestanem jsem to udělala stejně, jako Lilly a Netaneta. Akorát jsem si úplně zašpinila vanu a ten irigátor od Rosalginu se mi ucpal od toho nánosu, že to nešlo ani stříkat. Sorry, nechci být nechutná, ale však to taky moc dobře znáte… Pokud nevyhovuje Rosalgin, zkus jen převařenou vodu anebo s trošičkou octa.
Ten Utr. jsem si vždycky zavedla až po KETU. Dělali mi to vesměs ráno/dopoledne, takže jsem to neřešila. 3× denně jsem to stihla, tak co.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.