Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jess, díky moc. no ty nervy musí být teda pěkně velký, ale držím palečky, aby to dobře dopadlo.Třeba když bude venku hezky, tak to čekání nebude tak zdlouhavý.zatím pa
Verdasek píše:
Jess, díky moc. no ty nervy musí být teda pěkně velký, ale držím palečky, aby to dobře dopadlo.Třeba když bude venku hezky, tak to čekání nebude tak zdlouhavý.zatím pa
Přidávám se k Verdáskovi Jessiko, držím ti pěsti, bude to určitě v pořádku, mysli pozitivně ![]()
ahojte holky, tak dnes už sem byla aji v Brně, mám nafouklý břicho a chytají mě tam docela křeče, tak mě prohlídli a zjistili, že mám v břichu větší množství volné tekutiny, tudíž asi náběh na hyperstimulační syndrom.musím hodně pít a jest hodně bílkovin, zatím to nechají být, leda, kdyby to bylo horší,tak mám dojet. tak snad to bude v pohode.
Zdravím všechny …
Děvčata nechce se mi pročítat celá diskuse, kdy jste testovali, podělte se o zkušenosti Mio, Jessiko, Antoa? A co pak?
My to máme s Verdáskem za pár, tak nám ještě držte prosím pěstičky ![]()
Jsou to strašné nervy.......ještě že byl víkend tak nádherný ![]()
Ahoj Marti,
já nevydržela a testovala jsem tuším 11. den a byla tam už slaboučká čárka. Pak sílila…Čtrnáctý den jsem byla v CAR na odběru krve a ultrazvuku a obě vyšetření to potvrdila ![]()
Takže - moc moc držím palce, vypadá to nadějně… ![]()
Já to měla podobně, testovala jsem 11. den po ET a čárka už byla zřetelná - ale ne na tom jejich testu, tam byla slabounká, Mamatest ukázal už dálnici ![]()
Na UTZ a krvi jsem byla 13. den, hCG bylo 491 ![]()
A kdy teda budete testovat?
Verdasek píše:
ahoj Mio a bylo už něco vidět na tom UTZ ten 14. den?
Jestli můžu odpovědět já, tak tam byla jen zesílená sliznice, měla jsem jí 16mm. Pozvali si mě na další UTZ za dalších deset dní (tedy 24 dní po ET a to jsem byla 6+0) a to už tlouklo srdíčko a já se s Repromedou rozloučila (snad na pěkně dlouho
)
Verdásek: jj, už tam tuším byl ten gestační váček…nebo se pletu a byl tam až o týden později? Teď v tom mám zmatek, každopádně doktorka tehdy říkala, že to tam je!!!
Já byla na utzv 14 dní po ET a kromě vysoké děložní sliznice tam nic nebylo a paní dr. Hromadová to komentovala dr. Koudelovi, že tam ještě ani nic vidět být nemůže (nanejvýš se podle vysoké sliznice dá říct, že neproběhla menstruace). Ultrazvuk to potvrdí až tak za týden po testu.
Jinak určitě testovat GS mamatestem 10, na testu z Repromedy jsem to já tak brzy neviděla, nanejvýš takový stínek. Na GS mamatestu 10 se mi ukazovala lehká 2. čárka po limitu ![]()
ahoj holky, tak hlásím, že je to taaaaaaaaam:-) Udělali mně testy a dostala jsem injekce na snížení rizika na tvorbu sraženin, prý mám špatnou koagulaci. a pořád hodně pit a hodně bílkovin.takže se jdu práskat nutridrinkama. pichali ste si nekdo Fraxiparine? mám to zatím na 10 dní. Mějte se všechny krásně:-)
Uplně největší gratulace!!!!! Já si nepíchám ale kamarádky ano a není to problém. Jako při stimulaci ![]()
Ahoj Verdásku, gratulace veliká! ![]()
Injekce fraxiparinu zvládneš. Já si píchám už 5 měsíců podobnou variantu heparinu na ředění krve - Clexane. Akorát z toho budeš mít asi brzy modřinky na břichu, tomu se zabránit nedá. Já už píchám virtuózně, ale modřiny se občas dělají, jak se krev v místě vpichu pak nesráží nebo případně napíchneš cévku.
Holky díky, je to super, ale jak víte, je to teprve první krok a teď nás čeká plno nervů a strachování. dnes už sem si jednu injekci píchala, akorát mně připadne, že ta jehla je nějaká silnější a že to tam moc neleze, ale možná je to tím, jak mám nafouklý to břicho, že ta kůža je možná víc taková pevná nebo co. ale asi to chce trochu cvik.Ty gonalový jehly tam vjely, ani sem o nich nevěděla:-)
Ano, Verdi, píchá se to hůř než Gonal. Uděláš faldík a pak je ideální hodit to tam jako šipku, ale blbý je, že tělo většinou instinktivně spomaluje ten švih a pak se ta jehla tam dostává těžko. Já tomu říkám „házení šipky do břicha“ ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.