Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@missy-m Já jsem ještě nedostala žádnou fotku, pořád říkali že v pátek. Dneska jednu Hromadová vytiskla, myslela jsem, že bude pro mně, a nebyla.:-) Tak jsem se ptala, jestli by mi udělala ještě jednu a ona se tvářila, že je to problém a že uděláme za týden, až bude bejby větší… tak nevím, jestli by ji udělali zpětně. Já teď piju kefír a nevím, jestli je zkaženej nebo se mi to jenom zdá… ufff. A to mamka na zítra slavnostně ohlásila vepřo knedlo zelo, moje oblíbený jídlo. Jak řeknu, že si nedám (a nevypiju k tomu aspoň jedno pivo:-D), brácha hned pozná, co se děje.:-)
@Lalunta děkuju, za chvilku budeš taky zvracet, neboj se nic.:-D
@Lalunta našim jo, bráchovi ne, jemu a zbytku rodiny to řeknem až po prvním screeningu
@Netaneta Taky veliká gratulace
Pátek je šťastnej den
![]()
@Netaneta @missy-m Mám z vás hroznou radost
Dodává mi to naději, že třeba i mě by se mohlo maličko poštěstit
![]()
@Micka2000 Jak to se vezme
… Rýmu už skoro nemám, smrkám už asi jen každé dvě hodiny - taky obrovský pokrok
.. Ale jinak je to na prd, mám hrozný strach, že to nevyjde… vím, že můžeme jít hned v říjnu znovu, ale… tak moc si přeju aby to vyšlo už ted ![]()
@Kikuška90
Tak moc, právě proto, že je to i ten chlapeček, že?
Taky bych vám to moc přála!
Já tomu rozumím, sama jsem úplně jak na trní! ![]()
@Netaneta
Jo, no tak to jo.
Byla jsi dnes na těch dnech Marianne?
Příspěvek upraven 21.01.16 v 20:39
@Lalunta jo, byla. A musím se přiznat, že jsem pořídila dvě věci prckovi v Lindexu. Řekla jsem si, že mu prostě budu věřit. Kdyby to nevyšlo, někomu to dám a hotovo.:-) Jinak jsem si koupila krásný šaty v Mangu, kde slevy neměli…
No ale to jinak nešlo http://shop.mango.com/…vanou-sukni/?… Takže všeho všudy úspora 130 korun, pořizovací cena časopisu 100… a to se vyplatí.:-D V neděli mám ještě v plánu si nakoupit kalhotky v FandF, tam si kupuju skoro vždycky, a nějaký knížky u Dobrovskýho… Ta Pandora bývá drsná, to mi říkala kamarádka už loni. Já vůbec nebyla ve Vaňkovce, tak mi to přišlo v pohodě. V HM jsem nic nevybrala, v CaA taky ne a pak mě to přestalo bavit.:-)
@Lalunta Ju ju, určitě i kvůli tomu.. ale hlavně jsme věřili, že se nám zadaří, když jsou ty embryjka nejlepší z nejlepší a byla bych moc zklamaná kdyby ne.
Loni při ET jsme měli embryjko, které bylo opožděné o 24 hodin ve vývoji, nebyla to blastocysta, ale teprve morula a chytla se u mě, ikdyž to potom nedopadlo. Když jsem otěhotněla přirozeně, tak to bylo měsíc po OPU a já to vůbec neřešila, nečekala bych, že se nám může po 3,5 letech zadařit přirozeně. Tenkrát jsem dost lítala se psem, chodili jsme pařit s manželem, neskutečně jsme se opili na plesu
A stejně to vydrželo a problém nastal až v 8tt. Takže jsem věřila, že nemám problém se zavrtáním embryjka, ale že ty embryjka nebyla zdravá, tak jsem doufala, že to ted vyjít musí… jenže jak jsem byla nemocná, tak mám strach a je to čím dál horší
Mám pocit, že to těch 11 dnů nevydržím ![]()
@Kikuška90 je jasný, že máš strach, to má v týhle situaci každej. A myslím, že ty řeči o pozitivním přístupu nejsou tak úplně pravdivý, jde spíš o to, aby ses nezbláznila, než o to, že když budeš pořád pozitivní, tak se zadaří a když budeš nervózní, tak ne. Já si myslím, že když to embryjko prošlo takovejma věcma, je zdravý, tak přežije i rýmu.:-)
@Netaneta
Stejně jsi toho obešla dost! Šatičky fajn, ty ale nejsou těhotenské, ne? Však nakupuj, teď už můžeš být v klidu - jak vyvodila Kikuška - jsou to vyšetřený embryjka, ty už se nepustí!
A pak tam ještě 2 máte, ne? ![]()
Příspěvek upraven 21.01.16 v 20:39
@Netaneta Díky díky
… Šaty jsou krásný
… Tééda ty kupuješ ještě knížky v knihkupectví?
Ted to všechno frčí elektronicky a já tak miluji fyzický knížky a knihkupectví… pro mě je to jak dětský koutek pro děti
![]()
@Lalunta nejsou, ale pár měsíců se mi tam břicho určitě vejde, jestli mi nevyrostou prsa, ty začaly nějak bláznit a muž na ně furt civí.:-D Jojo, máme ještě dvě, ale ty si musíme šetřit, chtěla bych neskromně tři děti… doufám, že se aspoň ještě jedno chytne a další adoptujem nebo se nám třeba za pár let zadaří přirozeně, dějou se různý věci a času máme zatím dost.:-)
@Kikuška90 já jsem na knížky úchylná, mám vystudovaný knihovnictví a než jsem zjistila, jaký jsou tam platy, hrozně jsem to chtěla dělat.:-) Měla jsem čtečku, dostala jsem ji, a za dva roky jsem si do ní stáhla dvě knížky… nebavilo mě to. Radši s sebou budu tahat kilovou knížku.:-) Teď čtu knížku od Barbory Šťastné, Jak jsem sebrala odvahu, neznáš to? Doporučuju její Šťastný blog, je to takový milý a optimistický, mohlo by ti to trochu zlepšit náladu. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.