Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Netaneta Díky
Já jsem si to taky tak nějak myslela, máš pravdu - jde jen o sliznici, nečeká se na ovu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o info. Když budeme mit výsledky genetiky, tak se muze hned zahájit ivf nebo je třeba čekat na pojišťovnu, popřípadě jak dlouho? A když se dela pisci a pgd, tak se také zavádí embryo stejný měsíc nebo az další? Děkuji.
Ahoj
Kvůli PGD se zavádí až další měsíc a na pojišťovnu se nečeká, to je pouze formalita ![]()
@Lilly15 @Peťka26 Holky díky
Ale je to víc než jasné… jinak já MS nedostanu, mě jí vždycky drží Utrouš, takže až ho vysadím. Ale jsem v pohodě, doufám, že to příště vyjde
![]()
@Lilly15 Jak se mají dvojčátka??
![]()
HOlky, jak dlouho jste měli po odběrech nafouklé břicho? já jsem pořád strašně nafouklá jak kdybych byla ve čtvrtým měsící a když to chci zatahnout, tak to je nepříjemné a trošku bolí. Vajíček jsem měla 9, takže nevím, jestli to může být hyperstimulák..Mám ještě počkat nebo si radši zavolat do R?
@Micka2000 Já jsem byla nafouklá až do MS, teprve s ní jsem se vrátila do původní velikosti
Ty jsi jaký den cyklu? MS už byla??
@Kikuška90 Ja jsem teprve 5 den po odberech, nejaky 16 DC a zavadim prednison vecer.Ale jsem fakt jak patraci balon a je mi tezko.Mam pohyby jak tehotna, jak dosednu.tak me pichne a volny triko, ptze to fakt nezatahnu, tak snad to splaskne..chjo
@Micka2000 Joooo tak to je úplně normální
Já jsem se navíc ještě nemohla první 4 dny normálně vyčůrat
Bolelo to jako prase
MS bude záchrana - uvidíš
![]()
@Kikuška90 tý jo, to doufám, no to si ještě chvilku počkám.. A kolik jsi měla vajíček? Já si připadám strašně těžkopádná a jak kule..Poprvé jsem to takhle neměla..
@Micka2000 Já byla poprvé taky v pohodě, až na podruhé jsem to měla jak ty. Teďka jsem měla 21 vajíček, ale já si nemyslím, že je to směrodatný.
Jak vidíš, tys jich měla 9 a máš to co já
A bereš Utrouš? Kdy má přijít MS? ![]()
@Kikuška90 Jj, utroš beru, dvě kuličky večer a ms předpokládám tak 1-3.10..tý jo, tos měla teda hodně, já jsem ráda aspoň aza tohle, minule jich bylo deset. A teď mi moc nereagoval jeden vaječník, tak tam jich bylo málo a dr. říkala, že mám vaječníky hodně zvětšené, tak snad to bude lepší..se z toho picnu.. ![]()
@Micka2000 9 je v pohodě
, my jsme stejně nechali oplodnit jen 12 vajíček, jednak kvůli penězům a jednak protože na PGS nám jich mohlo jít max. 8 a my bychom nevyšetřený embrya už nechtěli ![]()
@Peťka26 právě nemáme doma nic " jen" pejsky - diky bohů za ně
zase sedim na kapackach ![]()
@Kikuška90 Jasné, jsem za ten počet ráda. Ono nad počet deset se za každé vajíčko doplací, viď? a pak ješt podle toho, kolik jich zbyde po genetice, tak budeme doplácet kryokoncervaci, doufám, že se vejdeme do deseti tisíc..Je to mazec, ale zase víš, že to jsou šampioni.. a jak ty to teď máš?
@kratjana Alespoň, že můžeš chodit ambulantně a nemusíš tam ležet, na jak dlouho je máš rozepsané? Ty by měli přece pomoct, myslím na tebe..
@Micka2000 Doplácí mno a my jsme oplodňovali ICSI i PICSI, takže každé vajíčko nad 10 bylo za 2 tisíce
+ pak jsme platili za to mražení. Celkově jsme pak dopláceli 14 tisíc.
Já jedu dneska ještě v poledne do Repromedy, pro výsledky krve, zjistit jak je možný, že to jako nevyšlo
A domluvit se na dalším KETu. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.